Много вкусна и лесна Разложка шупла, по рецепатата на моята мила баба!!!

  • 60 997
  • 92
От сърце споделям с вас тази лесна рецепта!  Hug  Това е голяма   вкусотия за закуска...с айрянче  Crazy Просто ще си оближете пръстите!! Heart Eyes  Става само за 30 мин   Peace

ВАЖНО!!! ДОЗАТА Е  е за ДВЕ ШУПЛИ / в тавички с диаметър 22 см/ ...ИЛИ В ЕДНА ГОЛЯМА , ОТ ТЕЗИ  КВАДРАТНИТЕ ЧЕРНИТЕ   ТАВИ,  КОИТО СА КЪМ ФУРНАТА!   Mr. Green

Предупреждавам, да не кажете после , че не съм...че Ако изсипите цялата смес  в малка тава, има голям риск да ядете сурова в средата шупла!  Mr. Green

 Този път експриментирах на малки порции...но в големи тави, си  е по хубаво. Peace[/b]



Продукти:

1/2 кофичка кис/ пълномаслено/.. мл. тоест 250 мл  + половин лъжичка сода  и се добавя  100 мл вода
1 яйце
5-6 с. л. олио
брашно докато стане гъсто  тесто като за кекс/ според баба е/ 9 с.л брашно с връх/ но аз слагам на око
щипка сол
ким на зрънца - по желание/ стават много вкусни с ким! /

Ако правите с нискомаслено мляко, тогава не слагайте вода.

за мазане- бучка масло

Пускате фурната да загрява..на 160 гр ...през това време...

Млекото се разбива със содата...добавя 100 мл вода и се рабърква . Сместа  трябва да стане гъста като  кефир, а не рядка  като  айрян. Ако млекото е рядко, шуплата ще остане сурова.
Изсипвате в купа, и после  прибавяте яйце и бъркате добре, прибавя се олиото ...добавяте брашно/ 9 с. л. с голям  връх ако е нужно  повече/  толкова, колкото тестото да стане гъсто като кекс, че и малко по гъсто да е...така че като вдигнете вилицата , да се рисуват  фигури в  тестото...

Намазвате  кръгла  тава с олио и посипвате с брашно, да не залепне.  Изливате тестото... да не е дебело, а слой около 1 см ...понеже Шуплата  леко се надува после.

Шуплата не трябва да е много дебела, че ще ви остане тестена вътре..нито пък много тънка..... тавички с диаметър 22 см. Накрая   отгоре ръсите натрошено сирене и ким/ много вкусно с ким!!!Аз просто забравих да сложа ooooh!  Crazy/...Обикновено правя едната шупла с ким, а другата без....накрая  слагате в средата да се пече.

Пече се докато стане златиста на цвят, тогава изваждате шуплата, намазвате я отгоре с масло...и я пъхате само за 1 минутка пак. После я изваждате и както си  е така в тавата я покривате първо с вестник, после с кърпа, и така да престои 5-10 минутки. После  я изваждате от тавата и тя  е готова за сервиране       chef Hug

Няма да остане разочаровани ...Шуплата  се е харесвала на всички...малки и големи! !  Heart Eyes Flutter Чакам да споделяте резултати!  Laughing Hug

Приятен апетит!   bouquet



Виж целия пост
# 1
  Това ще се пробва! Peace
Само да попитам - ким или кимион е подправката? newsm78
Виж целия пост
# 2
винце- Simple Smileжива и здрава да си.помня шуплата на моята баба.
незабраавима е,често се опитвам да правя,но не е като нейната.колко пъти съм търсила през гуглето,но само на едно место се показа някаква рецепта.
 отново ти благодаря.прекрасни са твоите шуплици.
 бабината беше само в една тава.
 имам спомен, че няколко пъти е обръщахме и върху старата печка.от тава в тава,покрита зада се изпече на огъня.и пак беше фкусна...а аз на модерна фурна -не успявам.или просто търся онзи вкус от миналото...
    Simple Smile
няма начин да не се хареса.опитайте. Peace

и на бабати поздрави.мойта баба родом е от Белица,после се е омъжила в Пазарджишко.
Виж целия пост
# 3
  Това ще се пробва! Peace
Само да попитам - ким или кимион е подправката? newsm78
Ами едно и също е..ким и кимион...на зрънца е.  Hug Знам, че на кимиона му викат съкратено ким... Rolling Eyes
Виж целия пост
# 4
винце- Simple Smileжива и здрава да си.помня шуплата на моята баба.
незабраавима е,често се опитвам да правя,но не е като нейната.колко пъти съм търсила през гуглето,но само на едно место се показа някаква рецепта.
 отново ти благодаря.прекрасни са твоите шуплици.
 бабината беше само в една тава.
 имам спомен, че няколко пъти е обръщахме и върху старата печка.от тава в тава,покрита зада се изпече на огъня.и пак беше фкусна...а аз на модерна фурна -не успявам.или просто търся онзи вкус от миналото...
    Simple Smile
няма начин да не се хареса.опитайте. Peace

МЕГИ... адашки сме   Hug   Laughing

Ами тя и на баба  ми е в една тава...и аз така я правя , но  понеже моите тави бяха в миялнята... hahaha та нямах избор и направих  в малки формички. Но определено в голяма тава си е по гот..баш оригинал!@  Laughing
Виж целия пост
# 5
  Това ще се пробва! Peace
Само да попитам - ким или кимион е подправката? newsm78
Ами едно и също е..ким и кимион...на зрънца е.  Hug Знам, че на кимиона му викат съкратено ким... Rolling Eyes

  Не е едно и също,различни подправки са,затова питам. Hug
Виж целия пост
# 6
Знам, че на кимиона му викат съкратено ким... Rolling Eyes

2 различни подправки са  Wink
ким е за солети, солени печива. кимион се слага на кюфтетата  Sunglasses

мерси за рецептата, ще я пробвам. Simple Smile
колко мл ти е кофичката кисело мляко?
500?
Виж целия пост
# 7
2 различни подправки са  Wink
ким е за солети, солени печива. кимион се слага на кюфтетата  Sunglasses

Разбира се, че са две различни подправки  Simple Smile

Извинявам се, asyalein, но кимион се слага на кебапчетата, но никога на кюфетата  Peace
Виж целия пост
# 8
Знам, че на кимиона му викат съкратено ким... Rolling Eyes

2 различни подправки са  Wink
ким е за солети, солени печива. кимион се слага на кюфтетата  Sunglasses

мерси за рецептата, ще я пробвам. Simple Smile
колко мл ти е кофичката кисело мляко?
500?

Въх... Crazy значи е ким!
Мерси , мила!  Hug Ще поправя...

Мислех, че кимиона е смлян ким... Joy
Виж целия пост
# 9
Момичета, сори...аз досега само ким съм ползвала...на зрънцата...ама човек се учи цял живот. Sunglasses

Благодаря ви , за поправката  Hug
Виж целия пост
# 10
Записвам си рецептата и още утре за закуска ще я направя.Преди години тук от форума бях правила нещо подобно но беше с прясно мляко и сирене имаше май  newsm78
Виж целия пост
# 11
Баш с вестник няма да я покрия,но с пекарска хартия -да.Определлено ще се изпробва в най скоро време.
Виж целия пост
# 12
Баш с вестник няма да я покрия,но с пекарска хартия -да.Определлено ще се изпробва в най скоро време.

Баба ми я покриваше свестиник...и аз до сега така с вестник си я покривам. Няма страшно, нищо няма да и стане от вестника Wink
Виж целия пост
# 13
Записвам си рецептата и още утре за закуска ще я направя.Преди години тук от форума бях правила нещо подобно но беше с прясно мляко и сирене имаше май  newsm78

И тука има сирене, само че се ръси отгоре на шуплата, преди да се сложи в печката. Така сиренцето се запича и става  супер!  Peace
Виж целия пост
# 14
И аз мисля да я пробвам утре.Данои да се хареса вкъщи.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия