Захаросани лимонови кори

  • 3 012
  • 9
Искам да попитам къде намирате захаросани лимонови и потокалови  кори? Отворихме темите за коледа , а там ги има в доста рецепти. За миналата коледа опитах да намеря не можах, а преди седмица питах в Метро на щанда за сладки и там нямаше. Може би не знам къде точно да попитам? Искам да си набавя до края на този месец. Благодаря предварително!
Виж целия пост
# 1
Миналата година, в Метро стояха на щанда, където са разни сухи млека, кремове на прах и т.н.
Приблизително казвам, не знам дали беше на същия рафт. Там е и маята, бакпулвер, желатин и разни други подправки. Представляват едни прозрачни, правоъгълни кутийки.
Обаче сега се сещам, че тези подправки и кремчета във Варненското Метро, стоят на още едно място Laughing Laughing
Как да обясня, като незнам разположението дали е същото  Thinking  newsm78  Значи, при нас, наблизо е хляба, разни детски сокчета и пюрета, млечните произведения - из него район са захаросаните корички
Голямо обяснение дръпнах ooooh! ooooh!, но във всеки случай не са при сладките Wink
А днес ми попаднаха пред погледа и цитрусови корички на KOTANY /май точно лимонови бяха/. Предполагам, че във всеки по-голям супермаркет може да се намерят.
Виж целия пост
# 2
В халите има щанд за чайове и подправки - мисля, че там съм ги виждала
В края на женския пазар има един магазин за подправки - там също има. Точно на трамвайната спирка. Аз сам си ги правя, но съм ги виждала по магазините.
Виж целия пост
# 3
А може ли да обясниш как по-точно се правят в домашни условия? Ако не е трудоемко мога да опитам.
Виж целия пост
# 4
Ето ти рецептата на мамицата от една друга тема - изпитана е и е много добра!!!
Ето как правя портокаловите корички аз:

измивам с ВЕРО и ГЪБАТА за съдове 4-5 портокала.
Обелвам ги и ги режа на МНОГО малки квадратченца.
Слагам ги на котлона в тенджера с 1ч.ч. захар и 1/2 к.ч. вода. и оставям да ври , като бъркам периодично, докато водата изври.
Изсипвам ги още топли в буркан,като натискам с лъжица,за да са плъно наредени  поръсвам обилно със захар и заливам с ром/уиски или ракия толкова че да се покрият добре.
Оставям буркана в хладиилника и ползвам при нужда (по 4-5л)
Виж целия пост
# 5
Аз ги правя така:
измивам плодовете, обелвам кората и ги нарязвам на парченца. След това ги варя със захар, добре е и да се сложи малко ром (не е задължително). После ги оставям да изсъхнат. Преди да ги сложа в сладкиш ги накисвам за кратко в топла вода и те омекват отново.
Виж целия пост
# 6
Благодаря , момичета ще опитам да направя !
Виж целия пост
# 7
Аз пък ги измивам хубаво по описания вече начин и ги замразявам. Като ми затрябват си скълцвам и така Wink
Виж целия пост
# 8
Момичета трябваше да направя портокалови и лимонени корички. Тъй като не намерих рецепта попитах майка ми. Тя ми каза, че се нарязват на ситно и се покриват с вода. Оставят се да престоят една нощ. На следващия ден се изхвърля водата, пак се покриват с вода и се кипват. Хвърля се водата и отново се покриват с вода. Кипват се. Повтаря се още 1 път. След това се слага захар и съвсем малко вода.  Трябва да заври и се изсипва в бурканче.
Хареса ми този начин, тъй като се притеснявах да не би да има някакви препарати в кората на портокалите и лимоните. Казах ми, че тъй като пътуват дълго ги мажат, за да не се развалят. Не знам дали е истина. Но така като се изхвърлят 4 води ми изглежда по-сигурно.
Виж целия пост
# 9
Само да добавя, че лимоновите кори се ползват без бялата им част. За портокала няма значение, но тази на лимона горчи. За това кората на лимона се настъргва, а не се нарязва на парченца.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия