чийзкейк... с какво???

  • 654
  • 4
Здравейте, момичета!
Утре вечер ще посрещам гости и смятам за пръв път да се опитам да направя за десерт чийзкейк по ето тази рецепта:

шоколадов чийзкейк
 
За блата:
пакет шоколадови бисквити
50 г масло
2 с. л. захар
1/2 ч.л. канела
За пълнеж:
250 г извара
200 г сметана
3 с. л. кисело мляко
чаша захар
3 яйца
един шоколад
2 ч. л. кафе
пакетче ванилия
щипка сол

Начин на приготвяне:
Бисквитите се мелят и размесват с разтопено масло, захар и канела. С тази смес се покрива дъното на форма за торта.
В купа се размесва извара, кисело мляко, захар, кафе и разбити яйца.
Шоколадът се разтопява с 2 с. л. сметана и се прибавя в купата със сместа, заедно с ванилия и сол.
Сметаната се разбива и размесва със шоколадовата смес.Пълнежът се изсипва върху блата.
Кейкът се пече в предварително загрята фурна при температура 180 С за около 40-45 минути.
Сервира се добре охладен.


Тъй като рецептата я имам от Бг, исках да питам по колко гр. са пакетите бисквити у нас? Или по колко броя?
И още- с какво да го сервирам...топка сладолед...ванилов топинг или...не е ли сух само така поднесен чийзкейкът?  Thinking
Виж целия пост
# 1
За грамаж на бисквитите не знам, но средно са около 18-20 броя. Не мисля, че се различават кой знае колко - горе-долу навсякъде опаковките са стандартни. А отгоре няма нужда да слагаш нещо - нали си има шоколад и т.н. Но може да добавиш някакво сладко или както си казала, топка сладолен, например.
Виж целия пост
# 2
......
И още- с какво да го сервирам...топка сладолед...ванилов топинг или...не е ли сух само така поднесен чийзкейкът?  Thinking

За грамажа не мога да помогна. Embarassed
За сервирането става и с двете неща. Тук в общи линии все така го сервират или с дабъл крийм
Виж целия пост
# 3
Аз съм малко неподготвена Embarassed, ама да питам сметаната течна ли е или заквасена?
Виж целия пост
# 4
Аз съм малко неподготвена Embarassed, ама да питам сметаната течна ли е или заквасена?
Аз го правя с течна, която разбира се трябва да се разбие Grinning
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия