Курс по сладкарство - къде?

  • 42 843
  • 36
# 30
Моля ви,ако някой има отзиви за курса по сладкарство в Давитоз-Варна или Бургас да ги сподели,много ми е нужно.Планирам да ги изкарам ,но за тези пари се притеснявам да не отида и да  не науча нищо ново.Искам да науча техники,които няма как да усвоя само с четене в интернет.
Аз също се интересувам от тях.
Виж целия пост
# 31
Имаме удоволствието да поканим всички желаещи сладкари -професионалисти и любители, на СЛАДКАРСКИ КУРС - Кулинарна купа 2016 в СОФИЯ. Курсът се води от:
Ани Боланд - носител на титлата Сладкар на България за 2016 г.
Георги Сотиров - завършил HRC Кулинарна Академия и работил в един от най-престижните ресторанти в света, носител на две звезди Мишлен, заел 2-ро място
Катерина Рангелова - инструктор-сладкар в Amuse Bouche Culinary School, заела 3-то място.
Всеки от нас ще представи един от десертите участвали в състезанието за Кулинарната Купа на България за 2016-та година:
Ани Боланд ще представи Торта с кокосов блат и маково семе, йогурт мус с бял шоколад, желе от малини и чай матча.
Георги Сотиров ще ни въведе в тайните на френския макарон! Предвидили сме два вида: Малинов макарон с бял шоколад и лайм, както и Макарон с канела и сушени плодове, пълнеж от карамел с балсамико и кафе.
Катерина Рангелова ще ви научи как да приготвите Нежен мус от козе мляко с боров мед и розмарин, върху почва от кедрови ядки, желе от мед, гел от нар и шипки и малинов корал, приготвен с помоща на сифон.

ДАТИ НА ПРОВЕЖДАНЕ: 02.07 от 10 до 17 ч и 03.07 от 10 до 15 ч
МЯСТО НА ПРОВЕЖДАНЕ: Кулинарно училище Амюз Буш, ул. Кораб планина 8-10
ЦЕНА: 250лв.
ЗА ЗАПИСВАНЕ: тел: 0882005348 или съобщение на страницата на Sugarmouse

Условия:
* Всички продукти и консумативи са включени в цената
* Всеки участник ще получи книжка с рецептите и полезни съвети
* Приготвените по време на курса изделия остават за курсистите
* Курсът е изцяло практически

Очакваме Ви!
Поздрави,
Ани, Жоро и Катя
Виж целия пост
# 32
Здравейте! Изкарах курс за сладкари в Европейска академия за обучение и развитие и бих искала да споделя впечатлението и мнението си. Преди всичко, обучението е ориентирано към крайния резултат - диплома за специалност. По-подходящо е за хора, работили или в момента работещи в сферата на сладкарството, които искат да се сдобият с валиден документ, удостоверяващ вече налични умения. Но категорично не препоръчвам на абсолютно начинаещи ентусиасти, които искат да започнат от А Б. Няма почти никаква възможност за практически упражнения-разделят курсистите по двойки и на всяка двойка дават по една задача за изпълнение. По този начин през ръцете ти минава около 30% от предвидения практически материал. Често се случваше "учене" с гледане, всички стоим в кръг и гледаме преподавателя какво прави или в басана какво става. На стажа в обект(цех или ресторант) те използват като общ работник и там също няма възможност за отработване на различните видове теста и десерти. Общо взето, като искаш да можеш, готви си у вас. Иначе, базата е много хубава, всички са много любезни и усмихнати и всичко е уредено административно. Исках да разкрия тази "подводна част на айсберга", за да се знае от всички заинтересовани, тъй като с диплома, но скромен опит, е много трудно да си намериш работа.
Виж целия пост
# 33
AnguishedAnguished
Здравейте! Изкарах курс за сладкари в Европейска академия за обучение и развитие и бих искала да споделя впечатлението и мнението си. Преди всичко, обучението е ориентирано към крайния резултат - диплома за специалност. По-подходящо е за хора, работили или в момента работещи в сферата на сладкарството, които искат да се сдобият с валиден документ, удостоверяващ вече налични умения. Но категорично не препоръчвам на абсолютно начинаещи ентусиасти, които искат да започнат от А Б. Няма почти никаква възможност за практически упражнения-разделят курсистите по двойки и на всяка двойка дават по една задача за изпълнение. По този начин през ръцете ти минава около 30% от предвидения практически материал. Често се случваше "учене" с гледане, всички стоим в кръг и гледаме преподавателя какво прави или в басана какво става. На стажа в обект(цех или ресторант) те използват като общ работник и там също няма възможност за отработване на различните видове теста и десерти. Общо взето, като искаш да можеш, готви си у вас. Иначе, базата е много хубава, всички са много любезни и усмихнати и всичко е уредено административно. Исках да разкрия тази "подводна част на айсберга", за да се знае от всички заинтересовани, тъй като с диплома, но скромен опит, е много трудно да си намериш работа.

Тъкмо и аз се интересувам от сладкарски курсове и тази академия ми попадна сред резултатите. Звъннах на няколко места и реших да пробвам в Синергон, защото занятията се проведжат точно срещу офиса ми, а практиката е в Гранд Хотел Пловдив и ми е много удобно. 300 часа - 250 лв. Звъннах и в Протур - 95. Там искаха 350 лв за 1 месец индивидуална практика в сладкарница Шарлот. Много се надява да не е както ти си го описала- само гледаш как се готви и си общ работник на практиката. Anguished
Виж целия пост
# 34
Здравейте. Интересувам се от курса на Давитоз https://www.davitoz.org/kursove-za-sladkari/
Някой карал ли е курса?Дават ли диплома и успяхте ли да научите нещо там?
Виж целия пост
# 35
Здравейте , и аз се интересувам от курс в софия.Погледнах Давитоз и мисля де се обадя и разпитам.
Виж целия пост
# 36
Имаме удоволствието да поканим всички желаещи сладкари -професионалисти и любители, на СЛАДКАРСКИ КУРС - Кулинарна купа 2016 в СОФИЯ. Курсът се води от:
Ани Боланд - носител на титлата Сладкар на България за 2016 г.
Георги Сотиров - завършил HRC Кулинарна Академия и работил в един от най-престижните ресторанти в света, носител на две звезди Мишлен, заел 2-ро място
Катерина Рангелова - инструктор-сладкар в Amuse Bouche Culinary School, заела 3-то място.
Всеки от нас ще представи един от десертите участвали в състезанието за Кулинарната Купа на България за 2016-та година:
Ани Боланд ще представи Торта с кокосов блат и маково семе, йогурт мус с бял шоколад, желе от малини и чай матча.
Георги Сотиров ще ни въведе в тайните на френския макарон! Предвидили сме два вида: Малинов макарон с бял шоколад и лайм, както и Макарон с канела и сушени плодове, пълнеж от карамел с балсамико и кафе.
Катерина Рангелова ще ви научи как да приготвите Нежен мус от козе мляко с боров мед и розмарин, върху почва от кедрови ядки, желе от мед, гел от нар и шипки и малинов корал, приготвен с помоща на сифон.

ДАТИ НА ПРОВЕЖДАНЕ: 02.07 от 10 до 17 ч и 03.07 от 10 до 15 ч
МЯСТО НА ПРОВЕЖДАНЕ: Кулинарно училище Амюз Буш, ул. Кораб планина 8-10
ЦЕНА: 250лв.
ЗА ЗАПИСВАНЕ: тел: 0882005348 или съобщение на страницата на Sugarmouse

Условия:
* Всички продукти и консумативи са включени в цената
* Всеки участник ще получи книжка с рецептите и полезни съвети
* Приготвените по време на курса изделия остават за курсистите
* Курсът е изцяло практически

Очакваме Ви!
Поздрави,
Ани, Жоро и Катя
123
123
123
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия