Как замразявате чушките?

  • 1 629
  • 12
Здравейте момичета.Кажете ми ми моля как замразявате пипера за зимата във фризера.Ако са за пълнене не е ли по добре да ги замразя със дръжките?Дайте ми съвет Rolling Eyes
Виж целия пост
# 1
Аз замразявам печен, небелен пипер в тарелки и найлонова торбичка. След размразяване и почистване става и за пълнене. Зависи кой, как го харесва. Мен така ме устройва. Още повече не съм претенциозна към храната, за разлика от половинката, която пълнени пиперки не харесва...  Wink
Виж целия пост
# 2
Ние миналата година го "попарихме" пипера и го прибрахме във фризера, обаче така не става за пълнене - някой чушки много лесно се късат. Майка ми е давала от нейния, за да си пълня. Пипера е изчистен и чушките просто са мушнати една в друга и прибрани в пликче. Няма нужда дори да го размразяваш, а направо пълниш Wink
Виж целия пост
# 3
Аз ги мия и изтърбушвам. Пълненето го правя почти веднага след като ги извядя от фризера, тоест да са си замразени, но да могат да се отлепят една от друга. Ако има приплескани ги слагам под струята на чешмата за няколко секунди и няма проблем.
Виж целия пост
# 4
А как ги затваряте чушките като ги напълните като ги няма дръжкитеЮ
Виж целия пост
# 5
Това за готвенето вече нали? Аз ги "затварям" с брашно - топваш ги в брашното и готово Simple Smile
Виж целия пост
# 6
А някой замразявал ли е бамя? АЗ замразих няколко торбички, просто измих бамята и я прибрах в торбички във фризера. Майка ми ме попита не е ли трябвало да бланширам преди това. Трябвало ли е? Rolling Eyes
Виж целия пост
# 7
Цитат на: гост
А как ги затваряте чушките като ги напълните като ги няма дръжкитеЮ


Слагам ги прави в тенджерата или леееко полегнали- зависи от съда. Слагам вода/сос 1/3 от височината на чушките.
Виж целия пост
# 8
Цитат на: гост
А как ги затваряте чушките като ги напълните като ги няма дръжкитеЮ

Моите пък нямат нужда от "тапа", сместа ми е достатъчно гъста и не изтича при печенето. Това за плънка от кайма и ориз, а когато пълня със сирене/извара, тогава запушвам с резенче домат или топвам в брашно.
Виж целия пост
# 9
И аз ги мия и изтърбушвам и слагам във фризера ей така , за да замъзнат чушките. след това ги слагам в торбичка. Идеята е да не се допират и да не замръзнат лепнати една в друга.

След това, когато решиш да ги пълниш, правиш следното. Подготвяш си плънката и когато е напълно готова изваждаш чушките от фризера и ги пълниш замръзени.
Внимавай, ако ще ги печеш с водата, защото в процеса на печене ще пуснат допълнително вода.
Виж целия пост
# 10
Цитат на: _kalina_k
А някой замразявал ли е бамя? АЗ замразих няколко торбички, просто измих бамята и я прибрах в торбички във фризера. Майка ми ме попита не е ли трябвало да бланширам преди това. Трябвало ли е? Rolling Eyes


Добре си направила.При бланширането бамята много се "разлигавя" и после за нищо не става.Аз също мия,изцеждам хебаво от водата и замразявам. Grinning
Виж целия пост
# 11
Цитат на: гост
А как ги затваряте чушките като ги напълните като ги няма дръжкитеЮ


Аз ги запушвам както дойде - или с брашно ( за чушки пълнени с кайма и ориз ) или с кубчета хляб ( за същите или за чушки пълнени с яйца и сирене ) . А иначе като ги варя ги зливам с вода , че и над тях , защото ползвам после бульона , застройвам го  с яйце и кис. мляко , за да се получи сос . Страхотно е ! Grinning
Виж целия пост
# 12
Цитат на: гост
А как ги затваряте чушките като ги напълните като ги няма дръжкитеЮ


Слагам парченце/кръгче/ картоф или домат.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия