Блат за руло

  • 11 078
  • 11
Моля, ако някой знае хубава рецепта за блат за руло (бял) да каже. Да не се чупи и да се навива лесно. И да е вкусен разбира се.  Hug
Виж целия пост
# 1
Това е моето руло,винаги този блат си правя,сменям само пълнежа.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=490691.msg14867687#msg14867687
Виж целия пост
# 2
4 яйца
9 с.л. захар
9 с.л. брашно
1 бакпулвае
1 ванилия
тази рецепта я правя от 20 години, не се е случвало да не се получи
Виж целия пост
# 3
Max-mamma, нормално ли е да се надуе? Направих по твоята рецепта и в момента се пече. Не съм слагала набухватели, но доста се наду, почти до горния ръб на тавата.  newsm78 Да го набода ли с вилица?
Виж целия пост
# 4
нормално е-като го извадиш ще спадне...
Виж целия пост
# 5
Здравей savina_33  Simple Smile, нормално е да се надуе пандишпановия блат, няма нужда да го бодеш  Wink.
Вчера правих руло по тази рецепта: http://www.kulinarno-joana.com/2008/12/buche-de-noel/
Страхотно е! Може да не слагаш какао. Ще останеш много доволна  Simple Smile
Виж целия пост
# 6
Благодаря на всички!  Hug
Виж целия пост
# 7
Ще стане ли рулото,в смисъл ще може ли да се навие ако се изпече в тава с максимални размери ,която се събира в печка "Раховец"-Не оригиналната тава на печката , нямам такава? newsm78
Виж целия пост
# 8
Не ми се получи като хората.  Sad Стана много дебело (ползвах голямата тава на печката), не спадна като изстина и като го навих се начупи. Е като за децата става, а и е много вкусно, но... Не знам къде сбърках. Явно за тази тава трябва да намаля продуктите.  newsm78
Виж целия пост
# 9
Не ми се получи като хората.  Sad Стана много дебело (ползвах голямата тава на печката), не спадна като изстина и като го навих се начупи. Е като за децата става, а и е много вкусно, но... Не знам къде сбърках. Явно за тази тава трябва да намаля продуктите.  newsm78


Извинявай,чак сега виждам,че си правила по моята рецепта.
Значи,възможно е тавата да е по-малка.Можеш да намалиш количеството на 4 яйца+3/4 чч захар и толкова брашно.
При печене тестото се надига доста,но после спада,което не значи,че е сурово.При печенето на пандишпан така се получава.
Пробвай с намаленото количество и мисля,че ще се получи добре.
Виж целия пост
# 10
Предлагам и моята рецепта за руло
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=465549.msg13907199#msg13907199
Виж целия пост
# 11
Снощи и аз правих руло, по най-обикновената рецепта за пандишпан
5 яйца
5 суп.лъж.захар
5 суп.лъж.брашно.
Жълтъците със захарта ги разбивам на крем до пълното разтваряне на захарта, после прибавям брашното и накрая с дървена лъжица разбитите на твърд сняг белтъци. Пека на 160 градуса за около 15мин върху пекарска хартия в тавичка с размери 24-28см . Стана около 1 пръст дебело и се нави без никакви проблеми. Вътре намазах с карамелен крем с орехи, стана фантастично!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия