Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

правите ли масаж на коремчето на бебчо

  • 675
  • 8
здравейте мами,
как се справяте с запека на бебчетата
марти вече цял ден отказва да се храни а снощи 2 пъти върна АМ
лекарката каза че му е подуто стомахчето и да правя масаж от което много ме е страх ( а  вчера 2 пъти ака детето)
пробвах 2 пъти с термометъра съвсем малко излезе
преди 2 дни реших да сменя фризовома с аптамил и му правих смеси хапваше и добре сега откакто върна му правя само фризовом
тъкмо бяхме достигнали 60гр на хранене сега на последното хранене едвам 20гр изяде
как се справяте с тези проблеми
Виж целия пост
# 1
Не посмях да му правя масаж, но масажирах ходилцата му. Меката част м/у петата и възглавничките до пръстите. Започва се с кръгово движение от вътрешната част по посока на часовниковата стрелка. Там се намира дебелото черво.
Ама щом е акало два пъти за какъв запек говорим?
Виж целия пост
# 2
педито каза че е  млякото е на каша в стомаха и затова му е надуто стомахчето и не може да се изходи  - плаче по цяла нощт  и сега пак повърна в 21ч от 30гр мляко фризовом понеже нямало каде да го събере !?
Виж целия пост
# 3
Аз не съм правила масажи на коремчето за запек.Беше ме страх,та затова виках сестра ми/тя с опит/и ги правеше вместо мен тези масажи.
Специално от Фризовома бях много доволна,единственото АМ,което й помагаше да се изхожда нормално.
Виж целия пост
# 4
Извинявайр но какво страшно има да правиш масаж на коремчето - прави се около пъпчето в посока на часовниковата ръка с много лек натиск, така хем спомагаш за акането, хем и много при коликите помага, защото едновременно загрява коремчето.
Не се притеснявай въобще нищо няма да му направиш и няма и да го заболи !!!  Peace
 А иначе разстривай и ходилата - аз така го изхождам моя вече месец и има ефект - от петата към пръстчетата поглаждам с умерен натиск  с палеца си ! Нищо не можеш да му направиш на бебчо спокойноооо !
 Party Дано бързо му мине
Виж целия пост
# 5
Масажът не е никак страшен- слагаш дланта си на пъпчето на бебче и въртиш ръкото сш с много лек натиск по посока на часовниковата стрелка. Лекичко раздвижвай и крачетата, все едно карате колело. ако акате всеки ден, че и по два пъти май не става въпрос за запек. тъй както чета, ако сте с подуто коремче може да става въпрос за колики. масажът помага и за тях. между другото мойта бебка повръщаше от коликите
Виж целия пост
# 6
И аз правя масажче направо върху дрешките.В момента в кото почервенее започваш леки кръгови движения и коремчето се стопля.Нищо му няма на бебето.А аз когато реших от Фризолак и Фризовом/смесвам ги/ да мина на Аптамил получихме ужасно рстроиство и 2 акахме като за световно.Сега пак сме си на първата храна.
Виж целия пост
# 7
първоначано и аз се притеснявах да правя масаж на коремчето, но след първите няколко не много сполоучливи масажчета се научих и сега го правя даже без да се замислям.  Simple Smile не се притеснявай да го правиш - наистина може би се намаляват коликите на бебчо! никой не се е родил научен - отипитай!  Hug
Виж целия пост
# 8
като беше малко момчето ми  имаше запек - 3-4 дни.
освен лекия кръгообразен масаж , разредих повече адаптираното мляко, дадох овесена вода - като другата ,но вътре са врели овес.ядки и си ги прецедила после- и накрая след всичко това термометър със сапун го оправи.
После като включих соковете въобще не се е появявал проблема Wink
Виж целия пост
Коледа 2018

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия