бебешка торта за РД и желатин?

  • 964
  • 6
В голяма чуденка съм. След няколко дни е първия ни РД. Ще ми се да направя торта, от която и дребното да хапне. Прегледах темите в готварския форум и харесах една бърза и лесна рецепта за торта с кисело мляко. В общи линии то е основната съставка + плодове.  За да се стегне и да добие вид на торта, обаче, се добавя желатин. Дали е подходяща? При всяко положение ми се струва по-безобидно от разни купешки варианти с тежки сметани и кремове, ама да питам - как го намирате това с желатина? Приемам и други акъли за бебешки торти /лесни! - че съм много скарана с кулинарията/. Благодаря ви.
Виж целия пост
# 1
Защо не пробвате бисквитена торта с нишестено кремче гарнирана с плодове?Ако не ядете още прясно мляко кремчето може да го направите и с адаптирано.
Виж целия пост
# 2
Прясно още не съм давала. Ако ще е с адаптирано /ние сме на Аптамил/, ще трябва да е отделна тортичка - като за нея. Подозирам, че на останалите гости няма да им е много вкусна. Щеше ми се да е истинска, празнична торта с украса, от която всички да хапнат. Но, ако варианта с отделната бебешка торта /с кремче с адаптирано/, според вас е по-удачен - това и ще направя. Споделете, моля, своя опит с празничните менюта.   
Виж целия пост
# 3
Като се замисля ако сте давала купено плодово кисело мляко,някои производители слагат желатин.Тогава може да похапвате и торта с желатинов крем newsm10
Виж целия пост
# 4
По мои наблюдения на първия рожден ден бебетата ни най-малко не се нахвърлят на торти, така че ако изобщо твоето хапне от тортата ще е не повече от 1-2 хапки, затова не се хаби да й правиш торта с адаптирано мляко. След като вече така или иначе навършва годинка, можеш да й направиш тортата и с прясно мляко.
За желатина-не знам.
Виж целия пост
# 5
Така, ако мога да се намеся  Mr. Green
Наскоро по други причини направих нещо като торта, което мисля, че е вървежен вариант.
В кръгла салатена купа наредих по стените кръгчета от банан (може и други плодове, които си въвела, а вътре изсипах смес от натрошени бисквити, кисело мляко (не съм наясно, но може да бъде и с пасирани плодове към сместа)+захар. Считам, че бисквитите са достатъчно добър сгъстител. След около 4-5 часа в хладилника, беше стегнало достатъчно, за да се обърне без проблем, а най-отгоре на сместа на редих пак бисквити, които да станат "под" на тортата.
Това като вариант, ако не искаш желатин.  Peace
Виж целия пост
# 6
Благодаря за отговорите и идеите - този вариант с киселото мляко и бисквитите ще го опитам още днес - за проба. Ще докладвам резултата.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия