Въпрос за ТОРТА

  • 3 927
  • 18
Привет, рождения ден на дъщеря ми наближава и съм й обещала домашна торта  chef. Само че миксер нямам, а не искам да е с готови блатове Blush

Ето какви предложения намерих в нета. Ще се радвам, ако можете да ги коментирате и като сложност на изпълнение, защото това ще ми е първата небисквитена торта  bouquet

И още едно въпросче преди да постна рецептите, някоя от тези торти ще се получи ли, ако вместо даденият крем сложа такъв от изцедено кисело мляко с банани или ягоди и пудра захар Crazy

http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board=gotv&Number=193924715 … part=all&vc=1

http://freerecipes.eu/bg/free-recipe/recepti-za-torti/lesna-tort … ra/305/index.html

Торта от овесени ядки
Продукти:
150 г овесени ядки, 200 мл хладко прясно мляко, 150 г краве масло, 250 г захар,
150 г смлени орехови ядки, сода бикарбонат за върха на ножа, 4 жълтъка
разбити на твърд сняг.
Продукти за пълнежа:
конфитюр по желание, кокосови стърготини за поръсване на горната
повърхност.
Начин на приготвяне:
Залейте овесените ядки с хладкото мляко и ги оставете няколко часа да
набъбнат. Разбийте маслото със захарта до получаване на пяна. Добавете
постепенно смлените орехови ядки, содата у жълтъците. Добавете получената
смес към накиснатите ядки и разбъркайте добре. Получената смес прибавете
към разбитите на твърд сняг белтъци с помощта на лъжица. Разбъркайте и
изсипете сместа в тавичка, загладете отгоре и печете в умерена фурна около 30
минути. Получения блат разрежете на две хоризонтални платки и ги съединете
с конфитюра. Отгоре намажете също с конфитюр и поръсете с кокосовите
стърготини.

http://sunshine.collapse.bg/tropical-cake-with-pineapple-flower/#more-3646

Приемам всякакви предложения. Много ви благодаря  bouquet
Виж целия пост
# 1
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=80742  Peace
Виж целия пост
# 2
мерси snijinka, но ми се вижда малко сложна за изпълнение тази торта, дали ще се справя като за първи опит Rolling Eyes. а какво мислиш за по-горните предложения, те не са ли по-лесни Blush
Виж целия пост
# 3
А ти имаш ли нерви да разбиваш белтъците на сняг на ръка? Няма ли от кой да вземеш миксер, майка, свекърва, съседка?

Торта Таняна е вкусна и не лош избор.

Втората, която си постнала също изисква миксер - трябва да се разбие маслото до побеляване и след това жълтъците.

Опитай торта с рула или кръгла торта, там няма печене и няма как да сбъркаш, но пък е по-деликатна работата с желатина.

Имаше и торта с мюсли на Сладка хапка. Това от мен.
Виж целия пост
# 4

Ако ти допада шоколадовия сладкиш с майонеза на сладка хапка, можеш да си спретнеш чудесна тортичка от него.

Моите варианти. За сладкиша миксер не е нужен, но за крема, ако ти хареса предложения, ще ти трябва. Peace
Виж целия пост
# 5
Лабрекс, благодаря, изглежда страхотно, но аз не ям майонеза Blush

марулка, няма откъде да взема миксер, освен да си купя, ама за едната торта Thinking
Значи остават само първата и последната торта от предложенията като възможни за изпълнение без миксер.

 А за кремовете какво ще кажете може ли да се използва олекотения от мен вариант с плодове и цедено кисело мляко и пудра захар или няма да стане добре и по-добре да си е сметана отгоре и вътре Blush

Наистина нямам никакъв опит Blush
Виж целия пост
# 6
Пробвай торта "Татяна",няма да съжаляваш.Лесна е,не ти трябва миксер...много вкусна става
Виж целия пост
# 7
happy mama, а ако не е с оригиналния сметанов крем, дали ще се получи добре торта Татяна Rolling Eyes
Виж целия пост
# 8
И аз бих ти препоръчала Медовик, но не с точени платки. Много лесна, не ти е нужен миксер и много вкусна. Може да импровизираш и е сполучлива.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=376921.0;topicseen
Виж целия пост
# 9
тортата се получава с всякакъв крем.Последния път в правих с "Филаделфия"-1 пакет,разбит с 4-5 с.л. пудра захар(разбива се на ръка).И втория крем беше пудинг без варене-прахчето от пакета се разбърква с прясно мляко,оставяш го за 30 мин. в хладилника да стегне малко.
Сложих първив блат-намазах с "филаделфия"
Втори блат-пудинг.
Завърших с "Филаделфия.

Правила съм я и с крем "Маскарпоне"-също се разбива с вилица.
Виж целия пост
# 10
благодаря happy_mama  bouquet

Neli^na и на теб благодаря за четивото, даже и сушени сливи имам Wink
Виж целия пост
# 11
И аз гласувам за Медовика, аз "правих" роднината -  Френска селска торта, в кавички, защото свекърва ми разточи блатовете, еййй много вкусно, та предполагам, че и това ще е така добро.
Нагласям се и аз за медовика, щом е без точене, само кажете ми, дали и той има нужда от престояване, както ФСТ, която става добра за ядене мин след 15-20 часа.
Виж целия пост
# 12
Пробвай торта "Татяна",няма да съжаляваш.Лесна е,не ти трябва миксер...много вкусна става
Аз я наричам торта за първолаци, много, много лесна за изпълнение  Peace...ще си върви идеално с твоя крем.

Виж целия пост
# 13
Пробвай торта "Татяна",няма да съжаляваш.Лесна е,не ти трябва миксер...много вкусна става
Аз я наричам торта за първолаци, много, много лесна за изпълнение  Peace...ще си върви идеално с твоя крем.
Торта Татяна без стафиди и с крем фалшиво Тирамису е една от най-вкусните торти които правя .

Фалшиво Тирамису
Филаделфия - 250 гр
1 ч. пудра захар - (една чаша е 240 мл)
1 ч. заквасена сметана
1 1/2 ч сладкарска сметана  - тук вече опираш до миксера , освен ако в Бг не продават готова разбита сметана
Виж целия пост
# 14
Според мен ,купи си миксер  Wink И защо да е само за една торта ? Те първа ще започнеш да правиш торти,така ,че това не е никак излишна покупка за една домакиня....има на съвсем прилични цени,не е задължително да инвестираш в някаква скъпа марка  Wink
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия