Подправката карамфил

  • 1 098
  • 7
За какво ползвате подправката карамфил?
Аз за сега само за коедното таралежче
Виж целия пост
# 1
Слагам карамфила в тиквен пай, а също се слага и в ошафа (компот от сушени плодове), който се приготвя за Бъдни Вечер
Виж целия пост
# 2
Здравей Grinning

Има много приложения и в сладката и в солената кухня!

В сладката при различни компоти, ошафи, меденки и други сладкиши.

В солената напр. при приготвянето на кисели краставички, но като цяло в индийската кухня.

Една идея от мен - когато вариш ориз(напр. за ризото, или за нещо китайско), обели една глава лук, набоцкай на нея 10 карамфилчета и я сложи да се вари с ориза(след това я изхвърли). Оризът ухае превъзходно!

И още една идея да декорация по Коледа - набоцкай карамфилчета според фантазията, на портокал - красиво е и ухае приятно. Можеш да го закачиш на панделка на прозореца или полилея!

А, сега се сетих, че задължително го използвам при направата на доматен сос за спагети

Дано съм помогнала! Поздрав!  Grinning
Виж целия пост
# 3
Аз пък го тургам почти навсякъде Simple Smile У нас се готви с много подправки.
Виж целия пост
# 4
Ползвам го само около Коледа - в меденките и в ошафа.
Виж целия пост
# 5
Тази подправка улеснява храносмилането - слагай я на по-тежки ястия - зеле например.
Виж целия пост
# 6
Наскоро правих "Бисквитени резенки " и сложих в тях - станаха разкошни  , но я слагам в почти всичко в което има канела .
Виж целия пост
# 7

... обели една глава лук, набоцкай на нея 10 карамфилчета и я сложи да се вари с ориза (след това я изхвърли). ...


Набоден по този начин, карамфилът може да се ползва, освен при варене на ориз и при варенето на всякакъв вид месни бульони.
Аз го слагам и във винен кебап и заешка капама. 
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия