ДЮКАНСКИ ВКУСНОТИИ ПО ИСПАНСКИ И ОЩЕ НЕЩО...

  • 407 963
  • 728
                         Пийте вода!



Нещо, което в пълна сила се отнася за нашите успехи-неуспехи в борбата за запазване на теглото, от АКО ЖИВОТЪТ Е ИГРА, ТОВА СА ПРАВИЛАТА на   д-р Чери Картър-Скот:

УРОКЪТ СЕ ПОВТАРЯ, ДОКАТО БЪДЕ НАУЧЕН

Един и същи урок ще ти бъде представян в различни форми, докато го научиш. Когато го усвоиш напълно, можеш да се заемеш със следващия.
Докато не предадат посланието, което носят, докато не изпълнят предназначението си, уроците ще се повтарят; ще се повтарят събитията и хората в твоя живот. Всяка ситуация, всеки човек са учители. За да излезеш от омагьосания кръг на повтарящите се ситуации, трябва да осъзнаеш урока и да го интегрираш в себе си като полезен опит.


Приятно четене и успешно приготвяне на вкусните дюкански ястия!  Simple Smile

В червено са оцветени изпробваните от български дюканки рецепти.

СЪДЪРЖАНИЕ

ДЮКАНСКИ КАЛКУЛАТОР

ЗАКУСКИ С ТРИЦИ
Баницата на Анчето
Вкусни, лесни и бързи закуски с трици
Ньоки /мързеливи вареники/, тортелини, равиоли на fractal
Многофункционален блат от трици
Лахмаджун с трици/Оригиналната рецепта е тук/
Сандвичи на Овесено човече
Мексикански tacos Дюкан
Лопушник
Палачинки на Станислава от ИВ 3
Протеинов сладолед на Стратимир от ИВ 3
Специална "зърнена" закуска Дюкан
Пита с пуешка шунка и извара
Тричава закуска "Това-онова"
Овесени питки със сирене
Кифли с пиле и тиквичка
Киш от сурими и сьомга
Киш с пиле и  зеленчуци
Смес за сладкиш и мъфини
Мъфини с риба тон и лук
Мъфини с пуешка шунка и сирене
Кокосови мъфини
Дюкански мъфини
Мъфини от трици и тофу
Мъфини капучино
Тричави бисквити
Шоколадови бисквити
Овесени бисквити
Бисквити и сладки Дюкан с анасон
Овесени блокчета Дюкан
Овесени блокчета диня
Дюканска палачинка + видео
Палачинки
Солен кейк от риба тон
Солен кейк с шунка, домат и босилек
Солен кейк с риба тон, тиквичка, чушка и лук
Сандвич микс
Биг мак
Дюканска пица
Селска дюканска пица
Тостери
Неаполитана Дюкан
Тарталети Хелуин
Ягодов дюкански сладкиш
Кафено-портокалов сладкиш
Дюкански сладкиш с канела и морков
Сладкиш
Сладкиш /2/
Млечен сладкиш без жълтъци
Шоколадов сладкиш
Сладкишчета с кафе и канела, Още едни мъфини
Сладкиши с тофу и трици
Ябълков сладкиш
Ябълков пай
Тирамису Дюкан
Дюканска торта "Smileys"
Дюканска торта "Смайлис"
Торта с трици и желирано кисело мляко
Торта с ябълки
Пръчици
Пръчици от трици без или с шоколад
Churros
Мляко с "ориз"
Milhojas, canutillos, неаполитани, охлюви
Закуска с bayas de goji

РЕЦЕПТИ С ТОФУ
Домашно тофу
Хиперпротеинова палачинка с аромат на бял ром и ванилия
Палачинки с тофу
Друга палачинка с тофу
Соева палачинка със сьомга и сирене
Хляб от тофу
Блат за пица с тофу
Пица с тофу
Сърца от тофу и сьомга
Канелони с тофу и кайма
Канелени хрупкавки
Кремки
Шоколадово-соеви бисквити
Мъфини Chocotofu без трици
Соеви бисквити
Пастички от тофу и сирене
Чипс от тофу
Соеви гризини Дюкан


СУПИ
Крем-супа от тиква
Крем-супа от тиквички и праз лук
Супа от яйце и зеленчуци
Бърза супа от аспержи
Супа от броколи
Салморехо
Рибена чорба

ПРЕДЯСТИЯ
Руска салата Дюкан
Палачинка без яйца
Дюкански хапки
Яйца-охлюви
Солено руло
Рула от пушена сьомга
Рулца от сьомга, херинга и сурими
Рулца от краставица и риба тон
Желирани яйца "Фаберже"
Великденско предястие "Пиленца в гнездо"
Яйца по бенедиктински
Яйца с риба тон
Яйца с морски пълнеж
Яйца, пълнени с крем от миди
Яйца, пълнени със скумрия
Спанак с яйце
Изварени кюфтенца
Сурими в сос с къри
Кошнички със сурими
Терини със сурими
Терин с риба тон и домати
Панатун
Коктейл със скариди
Спаначени мъфини
Спаначени пити със сос от печени чушки
Доматено-желатиново предястие
Chupito от печени чушки
Листа от ряпа с яйца и сирене
Солени трюфели Дюканчийз
Канелони със сирене
Зеленчукови рула
Солено руло с цвекло и сирене за мазане
Корона от печени зеленчуци
Красив пудинг с тиквички
Хайвер скуош
Синьо "суши" /рула от патладжани/
Пълнени печурки
Пълнени гъби и домати
Печурки, пълнени с пуешка шунка
Тарталети с пуешка шунка и сирене
Бързи и лесни солени мъфини
Планина от изкушения
Суфле със зеленчуци
Вегетариански жулиен
Тортийя с аспержи и лук + видео
Тортийя "Happy"
Тортийя с карфиол
Тортийя с гъби
Идеи за тортийя
Домашен пастет от черен дроб
Домашно сирене със зелени подправки и кимион
Обезмаслена домашна ricotta
Питки за лилипути на Fractal

САЛАТИ, ГАРНИТУРИ
Салата от протеини и сос с чесън и фини подправки
Салата от хрупкаво пиле
Салата с риба тон и яйца
Средиземноморска салата
Салата капрезе
Салата от протеини с майонеза Дюкан
Салата от зелен фасул и риба тон
Пълнени краставици
Салата "Рожден ден"
Печени чушки
Салата с печени чушки
Градинска салата
"Пържени картофи"

ОСНОВНИ ЯСТИЯ
Сиромашка сушеница
Домашна пилешка шунка
Домашна пилешка шунка /експеримент/
Шунката на Мименсита
Мавритански шишчета
Омлет изненада + видео
Пиле в плик
Вкусни пилешки джобчета
Пилешки джобчета със сирене и чесън
Пилешки глезотийки
Терин от пилешко месо
Торта с пиле "Чайна роза"
Торта от пиле
Торта от пиле /2/
Торта с пълнено пиле
Торта от пиле с домати
Солена торта със зеленчуци и пиле
Хрупкави пилешки пържолки
Пилешки гърди с къри на прах
Пилешки кюфтенца
Модерно приготвен пилешки деликатес
Пиле по гръцки
Пиле по неаполитански
Пиле по пекински
Тропическо пиле Дюкан
Пиле в лимон по китайски
Пиле с кисело мляко и горчица
Пилешко руло
Пилешко руло "Пауново око"
Мраморно пилешко руло
Пилешки рулца
Пилешки рулца със сирене
Пилешки рулца с дюканска наденица
Пилешки рулца със сухи домати
Пилешки рулца с лук, яйца и пуешка шунка
Пилешка плетеница
Пиле с карамелизиран лук
Пиле с патладжан в сос от сирене и къри
Fajitas с пиле и зеленчуци
Зеленчукови макарони с пиле
Пиле със зеленчуци по селски
Пиле в соев сос със зеленчуци
Пилешки гулаш
Пиле със сирене по флорентински
Пиле с къри
Пилешко суфле
Пилешки кейк със зеленчуци
Пиле с печени чушки
Папийоте от пиле, мариновано с босилек
Пилешки хапки
Пилешки шишчета
Пилешки шишчета /2/
Нова дреха(Пилешки бургери с шунка)
Пиле в соса на майка ми
Пилешки бутчета в буркан
Мариновани пилешки бутчета
Пиле с гъбен сос
Пиле в гъбен сос със сирене
Пастет от пиле и тиква
Кус-кус без грис, без брашно
Крокети Дюкан
Морковени крокети
Специални пуешки шишчета
Пуешки филенца със сирене
Пуешко в млечен сос
Пуешко руло
Пуешко пълнено руло
Пуешки пържоли в гъбен сос
Empanada /пай/ с шунка и сирене
Empanada Дюкан
Солена торта с пуешка шунка
Карфиол и пуешко с домати
Карфиол във фурна
Киш с карфиол
Зеленчукова торта с шунка и яйца
Цикория с пуешка шунка и сос бешамел
Заек с канела
Заек с чесън
Заек с червен пипер
Заек във фолио
Заек в соев сос и бяло вино
Най-вкусното желирано месо
Къри на Costa
Телешка дроб-чорба
Дюканска телешка дроб-сърма
Телешко рагу
Телешко с гъби - експрес
Дюкански гулаш
Торта от телешко месо, пълнена с пиле
Телешки шницел с гъбен сос
Киш от шунка и сирене
Пудинг с месо и зеленчуци
Дюканско спаначено руло с котидж и пушена сьомга
Лазаня от патладжани или тиквички
Канелони с броколи
Тиквички с шунка и сирене
Чушки, пълнени с тортийя, гарнирани с гъбен сос
Пълнени печени чушки
Миш-маш с аспержи и гъби
Руло от патладжани, тиквички и червени чушки
Домати, пълнени с пуешка шунка и моцарела
Лучен телешки дроб
Солен roscón
"Хлебни" крокети
Руло от шкембе
Шкембето на Мименсита
Бахур на Алина

ЯСТИЯ С КАЙМА
Домашна шунка от пилешка кайма
Наденица Дюкан
Дюканска наденица /стъпка по стъпка/
Друга наденица
Кренвирши Дюкан
Диетични кренвирши
Домашен лебервурст от пилешко месо и дробчета
Домашен салам
Fiambre de tres carnes
Домашно Fiambre
Пилешко руло "Пауново око"
Телешко руло
Руло с кайма, шунка и спанак
Торта с пиле и... зеле
Печено от кайма
Тиквички с кайма
Пълнени тиквички
Патладжан и тиквичка, пълнени с месо и домат
Пълнени патладжани и тиквички в МВ
Пълнени патладжани с кайма
Бургер със сухи подправки
Бургери, пълнени с "пържени" яйца
Мizza Margarita
Екзотични кюфтета Дюкан
Кюфтета в сос с шафран/куркума
Кюфтенца с домати
Кюфтенца или бургери на тефлонова скара
Кюфтенца от кайма и пуешка шунка
Турски кюфтета Дюкан
Руски пържоли в сос
Дюканска пица с блат от месо
Канелони с телешка кайма
Канелони с телешко и спанак
Лазаня за ПЗ-дните
Мулатски мини-пайове
Месно-млечно изкушение
Мусака
Месни сарми с кисело зеле



РИБА, МОРСКИ ДАРОВЕ
Рибни кюфтета
Морски шишчета по португалски
Риба със сос от скариди
Чушки, пълнени с риба и лук
Артишок с риба
Пастет от пушени риби
Тарталети с риба тон
Руло с пълнеж от риба тон
Риба тон с горчица
Рибен солен кейк
Солена торта от риба тон и печени чушки /без яйца/
Бъркани яйца с риба тон
Морска пица с блат от риба тон
Сурими по американски
Хапки с риба тон и рулца от раци
Руло със сурими
Чипс от сурими
Киш от рулца от раци
Солени тортички от сурими
Хляб от сурими
Бъркани яйца със сурими
Миш-маш от спанак и протеини
Aspic от сурими и морски дарове
Aspic от лангустини
Лазаня от скариди и сурими
Солен кейк със сурими, скариди и извара
Суфле с тиквички и скариди
Киш от мерлуза и скариди
Кюфтенца от мерлуза и скариди
Кюфтенца от мерлуза и сурими
Тиквички, пълни с мерлуза
Домашно-маринована сьомга
Красиво-желирани сьомга и скариди
Brioche със сьомга и миди
Торта от сьомга и риба тон
Сандвичи с риба тон и сьомга
Киш от сьомга и праз лук
Киш от морски език и сьомга
Маринована сьомга със соев сос и мед
"Многолистно тесто" със сьомга и сурими
Сьомга/пъстърва в нежен сос
Сьомга с лимон
Сьомга с гъби и сос
Клафути със сьомга и тиквички
Рулца от сьомга
Сьомга във фолио
Сьомга /или друга риба/ във фолио
Сьомга на пара
Сьомга с escalivada
Мини бургери със сьомга и тофу
Фалшиво-пушена скумрия
Пастет от пушена скумрия
Руло от скумрия
Руло от скумрия и яйца
Риба по средиземноморски
Маринована в ябълков оцет и подправки скумрия
Много бърза рецепта за осолена риба
Дюкански лодки
Акула с малинов нюанс
Пъстърва с лимон
Морски кюфтета Дюкан
Треска с гъби и лук
Треска с домати
Риба треска с домати
Сардини в плик за печене или фолио
Сардини натюр в МВ
Аншоа в оцет
Ципура в едра сол
Шишче от пъстърва и шунка
Лаврак на фурна
Лаврак, пълнен със скариди и риба тон
Пълнен шаран
Сепия в сос с кимион
Телешка яхния със сепия
Сепия с домати
Калмари на тефлонова скара
Калмари със сос
Пълнени калмари
Пръстени от калмари с домат и тиквичка
Калмари и скариди в сос от сирене
Миди с домати и сухи подправки + видео
Миди
Миди и гъби
Миди в сос
Миди със сос винегрет
Морски шишчета
Дюканска паейя
Октопод по галисийски
Октопод със скариди с чесън
Salpicón от морски дарове
Фиш кейк на Costa
Полезно инфо: мидите
Полезно инфо: стридите
Полезно инфо: скаридите
Полезно инфо: калмарите
Полезно инфо: сепията
Полезно инфо: октоподът
Полезно инфо: морският рак
Полезно инфо: омарът /лобстер/
Виж целия пост
# 1
СЪДЪРЖАНИЕ /ПРОДЪЛЖЕНИЕ 1/

СОСОВЕ
Сос "Алиоли"
Майонеза Дюкан
Винегрет Дюкан
Винегрет Дюкан /2/
Винегрет Дюкан /3/
Вълшебен сос
Ловджийски сос
Мохо
Сос барбекю
Сос с подправки
Salsa rosa Дюкан
Дюкански сос къри
Сос с каперси
Сос от печени червени чушки


ХЛЯБ, ОСНОВИ ЗА ПИЦИ

Протеинов хляб /без трици/
Протеинов хляб /без трици с рулца от раци/ на Мименсита
Икономичен и вкусен протеинов хляб
Сандвичи с протеинов хляб
Протеинов хляб с пилешко
Млечен хляб Дюкан /за МВ/
Млечен хляб
Млечен хляб + видео
Дюкански хляб с мляко на прах
Хляб с трици
Дюкански хляб без трици
Дюкански хляб по сицилиански
Хляб с подправки
Хляб с кайма и червена чушка
Дюкански хляб /друг вид/
Пак дюкански хляб
Хляб с горчица
Ирландски хляб Дюкан
Дюкански хляб с подправки
Франзелка във фурна
Maritozzetti
Сладък хляб със сливи
Хляб за трета фаза
Основа за пица
Пици от тиква



СЛАДКИШИ, СЛАДКИ, БИСКВИТИ, МЪФИНИ
Brioche Дюкан
Brioche с ванилов аромат
Шоколадов браун
Браун с пълнеж
Експресен браун
Шоколадово тирамису с браун
Zucotto
Макарони "Мария Антоанета" а ла Дюкан
Шоколадови бисквити
Бисквити /шоко, лимон и канела/
Бисквити, пълни с шоколад
Бисквитки с шоколадова заливка
Бисквити без трици
Бисквитки с обезмаслено сирене за мазане
Солени бисквити Дюкан
Солени бисквитки
Пухкав кекс
Мраморен кекс
Шоколадов сладкиш
Шоколадов сладкиш (2)
Сладкиш с нес кафе
Сладкиш с шоколадови семенца
Сладкиш "Сан Хуан"
Разхлаждащ сладкиш
Двуцветен сладкиш
Сладкиш
Пиян сладкиш
Морковена запеканка с извара
Морковен сладкиш
Друг морковен сладкиш
Кокосов сладкиш
Roscón de reyes (за 6 януари)
Фалшиво Bollicao
Сладко руло
Друго сладко руло
Какаово руло с пълнеж ванилия
Шоколадово руло /вариант/
Сладко изкушение
Коледно дюканско пънче "Два шоколада"
Коледно пънче
Следобедна закуска
Плодова пита
Пай със сливи
Mona de Pascua
Мъфини или топки с шоколад
Бананови мъфини с канела
Мъфини пеперуди
Дюкански еклери
Дюкански понички
Шоколадови чамбелини
Котешки езичета
Кроасани Дюкан
Пълнени рогчета
Гофрети
Какаово-шоколадов турон
Яйчено-млечен турон
Лимонов турон
Ананасово-кокосов турон с шоколадово-ромов ковертюр
Ванилов турон
Ананасов турон
Turrón кафе
Дюканско реване

КРЕМОВЕ, МУСОВЕ
Желиран пудинг
Изненадващ трицветен крем
Двуцветен желиран крем
Лимонов мус
Лимонов мус с есенция коняк /без яйце/
Канелен мус
Мус от зелен чай и лимон
Шоколадов мус експрес
Дюкански крем карамел
Баварски ванилов крем
Баварски крем
Баварски шоколад с лимонов мус
Студен ягодов баварски крем с лимонов нюанс
Нутела Дюкан
Нутела Дюкан
Крем кафе
Какаово-кафеен десерт
Лек крем с лимон
Ванилов крем
Яйчен крем Дюкан
Мляко Невада

СЛАДОЛЕДИ
Сладолед
Шоколадов сладолед
Шоколадов сладолед /2/
Дюкански ванилов сладолед
Дюкански ягодов сладолед
Дюканска мелба "Мохито"
Сладолед от белтъци и тук
Сладоледено суфле с дюкански бисквити

ТОРТИ И ПАСТИ
Шоколадов чийзкейк
Чийзкейк с желирана заливка с нес кафе и Зелен, какаов и малинов чийзкейк
Чийзкейк "Свети Валентин"
Чийзкейк Дюкан с ягодов сос
Чийзкейк
Мраморен чийзкейк
Чийзкейк без печене
Чийзкейк без печене с мармалад
Чийзкейк с блат
Чийзкейк Ноели
Мини чийзкейк с праскова
Мини чийзкейкове с желирано кафе
Чийзпастички
Експресен чийзкейк
Вита торта Smileys
Желирани торти
Желирана торта с блат бриош
Желирана торта сърце
Бисквитена торта "Верони"
Еклерова дюканска торта
Торта два шоколада
Неаполитанска торта
Студена неаполитанска торта
Лимонова торта с целувки
Тиквена торта
Кокосова торта
"Маслена" торта
"Маслена" торта /2/
Млечна торта
Плодова торта
Торта с кисело мляко лимон и ягодов мармалад
Торта дуо /лимон и кафе/
Торта-крем "Дюкан"
Пасти Fiesta
Великденска солена торта/Великденска салата


ДЕСЕРТИ, БОНБОНИ
Дюкански желирани бонбони
Eфектен двуцветен десерт с желатин
Желатинчета
Нутела Дюкан
Нутела Дюкан /2/
Бонбони карамел с шоколадов пълнеж
Бонбони Дюкан /ягода, ликьор, шоколад/
Дюкански облачета
Бял шоколад
Трюфели
Десерт с кисело мляко
Petit-suisse
Плуващи острови
Желирани канелони
Свещенически /монашески/ уши
Пържено мляко
Печено мляко
Карамел Дюкан
Лимонова пяна
Целувки
Целувки с кафе
Сладки великденски желирани яйца

МАРМАЛАДИ, КОНФИТЮРИ, ЗИМНИНА
Мармалад "Горски плодове"
Мармалад с bayas de goji
Мармалад от тиква
Мармалад от тиква /2/
Конфитюр от домати

Кисело зеле
Експресно кисело зеле за "амнезирали" домакини
Грузинска лютивка /без топлинна обработка/
Гъби в собствен сос
Замразяване на зеленчуци
Концентриран пилешки бульон "Фюме"

НАПИТКИ
Млечен шейк с кафе

РЕЖИМНИ ГЛЕЗОТИЙКИ
Чипс от рулца от раци
Зеленчуков чипс
Чипс от настъргано сурими
Блинчета, блатове и мини-пици или чипс Дюкан

Виж целия пост
# 2
СЪДЪРЖАНИЕ /ПРОДЪЛЖЕНИЕ 2/

ИДЕИ ЗА ПРАЗНИЦИ

Цветче от краставица
Лист от краставица
Украса от краставица
Калии от люти чушки

Хризантема от лук
Пеперуда от шунка
Хризантема от шунка
Таралежче от шунка
Желирано месо/риба "Лебедово езеро"

БЪДНИ ВЕЧЕР
Режимна Бъдни вечер


КОЛЕДА И НОВА ГОДИНА
Елха
Снежен човек

Желирано "прасенце"
Дюканска баклава

СВЕТИ ВАЛЕНТИН
Салата сърце със сьомга
Салата "Ангелско сърце"
Желирана торта сърце
Солена палачинкова торта "Стайко"


ВЕЛИКДЕН

Roscón de reyes (Дюкански козунак)
Пухкав кекс Абсолютно режимен заместител на козунака
Mona de Pascua
Великденска салата/Великденска солена торта
Великденско предястие "Пиленца в гнездо"
Желирани яйца "Фаберже"
Сладки великденски желирани яйца

ГОТВАРСКИ ТЕХНИКИ
Печене в хартия
Забулени яйца
Сушене на копър в МВ


ДРУГИ
Новите продукти в режима
Режимни продукти с корен от konjac
Фиде от Konjac
Интервю с д-р Дюкан за сп. "Жената днес"
Тайните на Дюкан за отслабване
Тайните на Дюкан за отслабване /продължение/
Полезните съвети на Дюкан
Златно правило при четене на етикетите
Таблица на вредните хранителни добавки
Дюкански клюкини чужбински
Списък на толерираните от Дюкан храни
Вегетарианците и режимът на Дюкан
Сравнителна таблица /калорийни стойности/ на толерираните обезма … ото царев. брашно
Как да изгорим още 150 калории
Примерно меню за рожден ден
Какво сготвих днес?
Какво сготвих днес /2/?
Какво сготвих днес /3/?
Дюкански продукти в Испания
Дюкански продукти в Испания /2/
Въпроси и отговори
Задържане
Количество протеини в различни продукти
Соевите продукти в режима
Полезно инфо: желатин и агар-агар
Полезно инфо: и още за желатина
Методика за подмладяване и стягане кожата на лицето - част 1
Методика за подмладяване и стягане кожата на лицето - част 2
Методика за подмладяване и стягане кожата на лицето - част 3
Методика за подмладяване и стягане кожата на лицето - част 4



РАЗМИСЛИ БЕЗ СТРАСТИ
Запекът
Триците
Прегрешенията
Какво се включва в дневното количество течности?
Водата в четвърта фаза
Ниско кръвно налягане
Кетозата
Подаграта и пикочната киселина
Режимът и артритът
Динята
Тиква/тиквичка
Лененото семе
Семената чия
Рибеното масло
Пектинът
Глутенът
Bayas de goji /Годжи бери/
Патешки яйца
Подправките "Маги"?
Стевия
Спленда /сукралоза/
Суитли
Сорбитол
Глицеринът
Горчицата
Много внимавайте: пангасиус!!!
Пушената риба
Сурими
Обезмасленото кондензирано мляко
Внимание: Маисена /брашно и нишесте/
Откъде да си набавим калий по време на режима
Калцият
Кола Лайт
Напитките с изкуствени подсладители
1 супена лъжица нишесте - що е то?
Защо отслабваме като ядем белтъчини /цитати от книгата/?
Протеините на прах
Витамин D
Трябва ли да се вземат витамини?
МЦ
Толерираните продукти
Ускоряване на метаболизма с джинджифил
Ускоряване на метаболизма с канела
Прием на лекарства при спазващите режима
Чувство на студ и умора при сваляне на килограми
Режимна съм, а защо не свалям?
Как да изберем схемата за втора фаза
Съотношението зеленчуци/протеини в ПЗ дните
Кантарът - враг или приятел?
Калкулаторът
Реално ли е да гоним тегло от тийнейджърските години?
Какво се случва когато прекъснем режима?
Изключително важната трета фаза и моята схема за нея
Още за трета
И пак за трета фаза
Що е то четвърта фаза?
Моята четвърта фаза
Защо не трябва да започваме режима отново и отново?

Какво е сейтан? Какво е tempeh?
Как да измерим талията/ханша?

Режимът и организмът ни
Каква режимна храна можем да си носим, когато не сме у дома?
Размисли, ама този път със страсти
Размисли, ама този път със страсти /2. част/
Размисли, ама този път със страсти /3. част/
Размисли, ама този път със страсти /4. част/
Размисли, ама този път със страсти /5. част/
Любопитно: Д-р Дюкан за режима
Българският феномен
Виж целия пост
# 3
СЛАДКИШ /за 2 дни/



4 с. л. овесени трици
2 с. л. пшенични трици
5 яйца
3 с. л. обезмаслено сирене за мазане /в България Ескуиза или гладка извара/
6 с. л. обезмаслено сухо мляко
подсладител
бакпулвер
предпочитани аромати /канела, ванилия или др./

Смесете всичко много добре, изсипете във форма, постлана с хартия за печене и печете 30 минути на 200 градуса.

Източник
Виж целия пост
# 4
Оказва се, че следващите рецепти са превеждани, вероятно, с автоматичния преводач на Гугъл и съдържат доста безсмислени изрази. Така че се налага повече работа над тях. Надявам се, успешна.  Simple Smile

ПЛУВАЩИ ОСТРОВИ



4 яйца
1 щипка сол
½ л обезмаслено прясно мляко
ванилия
подсладител

За островите

Отделете белтъците от жълтъците на яйцата. Сложете щипка сол /аз слагам няколко капки оцет/ в белтъците и ги разбийте на твърд сняг. Взимайте с две лъжици от сместта, сложете в подходящ за МВ съд и печете 40 секунди на 900 вата или 30 секунди на 1100 вата мощност. Оставете ги на хладно място до момента, в който ще се сервират.

За крема

Загрейте прясното мляко с пръчка ванилия или няколко капки течна. Намалете силата на огъня, за да не ври. Разбийте жълтъците с подсладителя. Прибавете ги внимателно към млякото, като бъркате непрекъснато с дървена лъжица, докато не се сгъсти кремът.

Изсипете крема в дълбока чиния или дълбока салатиера и оставете да изстине. Прибавете островите от белтъци, непосредствено преди сервирането.

Ето и отзив на наша дюканка-сладуранка:  Grinning


поводът да ти пиша са "ПЛУВАЩИ ОСТРОВИ"
днес ги правих за втори път.Първия път изпълних всичко по рецептата,островите ми станаха гумени и безвкусни ,или по точно с вкус на яйца.кремът се получи добре.Днес при втория опит мисля че нещата са по успешни.Направих половин доза но не с 2 а с 3 яйца.Дори мисля че белтъците пак са много.Целия крем се събира в една купичка,и не ми остава място за толкова много острови.В белтъците капнах 2-3 капки подсладител и 1 прахче ванилия.В крема също едно прахче,не знам на колко пръчки отговаря но така е добре.Поръсих с малко степче малина,ей така за разкош ,но и без него ще е добре.

И снимките на Мими:




Виж целия пост
# 5
BRIOCHE /малко сладко хлебче/ С ВАНИЛОВ АРОМАТ



50 г натурално царевично нишесте /сред толерираните от д-р Дюкан храни – по 20 г на ден/
3 с. л. обезмаслено прясно мляко
1 с. л. извара
течен подсладител
1 с. л. сода бикарбонат /може да се замести с бакпулвер/
2 яйца
ванилия

Смесете всичко продукти. Може да печете или в една по-висока силиконова форма за печене или да разпределите сместа в индивидуални силиконови формички. Печете 20 минути на 200 градуса.

Източник

---------------------------------------------------------------------------------------------

За бриоша заместих маизената със сухо мляко.Също така,мисля сл.път да намаля набухвателя,че се усеща малко по-вече от необходимото.



Виж целия пост
# 6
Вече започнах директно да заменям обезмасленото сирене, тъй като в България няма, с извара.

ШОКОЛАДОВИ БИСКВИТИ



2 яйца
60 г натурално царевично нишесте
2 ч. л. обезмаслено какао /по-добре нес кафе/
½ пакетче бакпулвер
2 с. л. извара
подсладител

Загрейте фурната /не пише на колко градуса/. Разбийте яйцата и какото /кафето/. Добавете бакпулвера и постепенно нишестето. Прибавете изварата и подсладителя. Резпределете сместа в индивидуални силиконови формички. Не ги препълвайте, защото при печенето сместа се надува. Печете 10 минути.

Източник

------------------------------------------------------------------------------------------------------
И бисквитите на skarlet71


ШОКОЛАДОВИ БИСКВИТИ от стр. 1
Изобщо не приличат на бисквити, защото ги пекох в силиконови формички за мъфини. Спазих точно рецептата. Започвайки не можех да преценя колко точно са 60 гр. нишесте, та направих и двойна доза. Оказа се, че е наистина много.
Според мен ако се разделят белтъците от жълтъците, и белтъците се разбият на сняг ще е по-сполучливо и ще може да се сложи по-малко количество маисена.
Също много вкусни.







----------------------------------------------------------------------------------------

Снощи правих шоколадовите бисквитки от 1 стр,при мен се получиха шоколадови мъфини ,понеже използвах силиконови форми за мъфини.Снимането отложих за сутринта,но-о-о-о-о бяха останали само трички.Който е минавал през кухнята си е хапвал,да им е сладко. Получиха се много вкусни шоколадови кексчета,които ми задоволяват желанието за шоколад.



Фон-моите сакъзчета, а в далечината -морето
Виж целия пост
# 7
НУТЕЛА “ДЮКАН”

/наричат я "Дутела"/



1 ч. л. обезмаслено какао
1 с. л. обезмаслено мляко на прах
течен подсладител
лешникова есенция
1 жълтък

Разтворете какаото и млякото на прах в жълтъка. Прибавете подсладителя и есенцията. Сложете във фризера, за да стегне. Може да прибавите и 1 с. л. извара.

Източник
Виж целия пост
# 8
ВАНИЛОВ КРЕМ



400 мл обезмаслено прясно мляко
есенция ванилия
2 яйца
подсладител

Затоплете фурната на 180 градуса. Загрейте на котлона млякото с ванилията, без да завира. През това време разбийте яйцата с подсладителя. Когато млякото е горещо, излейте го в съда с разбитите яйца, като бъркате непрекъснато с дървена лъжица. Когато сместа вече е хомогенна, насипете я в силиконови чашки. Печете във фурната на водна баня около 25 минути.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Хайде и на ваниловия крем от страница 1 да има снимчица .



----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Днес реших да направя ваниловия крем от 1 стр.Получи  се едно божествено,вкусно десертче!







Източник

Виж целия пост
# 9
ХЛЯБ ОТ СУРИМИ /рулца от раци/



2 жълтъка
3 белтъка
¼ пакет сурими /марката, спомената в рецептата, е с пакети от 500 г, значи за тази рецепта – 125 г сурими/
1 чаена лъжичка бакпулвер
сол и чесън на прах.

Разбийте белтъците на сняг, пасирайте суримито с жълтъците, бакпулвера, солта и чесъна. Смесете с белтъците внимателно, но много добре. Печете в МВ 7 минути.

Източник

-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Моят вариант. Сложих и трите жълтъка, рулца – 300 г, цяло пакетче бакпулвер /15 г/, добавих от мен 2 лъжици с връх извара /в момента си правех домашна извара и ми хрумна да сложа от нея/, 1 обезмаслено кисело мляко /125 г/. Сложих по-малко от щипка сол, но сбърках, защото стана солено за моя вкус. Тук, както и в БГ /предполагам/ рулцата са доста солени. Следващия път няма да соля хич. Пропуснах чесъна. Пекох на максимална мощност в МВ 9 минути, следващия път ще увелича още 2 минути, защото в средата /там където на снимката е магданоза/ не се стегна подобаващо. Иначе, ммммммммммммммммм, вкусноооооооооо!

В суров вид

Изпечен
Виж целия пост
# 10
ЛАЗАНЯ ОТ ПАТЛАДЖАНИ ИЛИ ТИКВИЧКИ



патладжани или тиквички
пуешка шунка
сирене лайт на парчета /суха извара/
домати
сол, индийско орехче, черен пипер
чаша обезмаслено прясно мляко
1 супена лъжица Маисена

Нарежете патладжани или тиквички на тънки парчета по дължина. Сложете ги в МВ, за да омекнат. В тавичка за печене във фурната наредете ред патладжан /тиквичка/, пуешка шунка, сирене лайт на парчета /може да замените със суха извара/ и малко настърган домат. Наредете  така няколко пласта.
Направете сос бешамел с чаша обезмаслено мляко и една супена лъжица Маисена. Сгъстете на котлона при непрекъснато бъркане. Става бързо. Добавете сол, индийско орехче и черен пипер.
Залейте лазанята със соса. Печете във фурната 15 минути на 200 градуса.

Източник

---------------------------------------------------------------------------------------------------


Нарязах две големи дълги тичквички на парчета по дължината. Сложих парчетата от едната тиквичка в чиния и за 2 минути от едната страна и 1 минута от другата в МВ на максимална мощност, за да омекнат. В тавичка сложих ред тиквички, ред пуешка шунка, нарязана на тънки парчета.



Върху шунката сложих разрязани на половина по дължина парчета топено сирене лайт. За БГ може да се замени с извара.



В блендера смлях 2 домата. С първия залях вече нареденото сирене.



След това повторих процедурата: тиквички, шунка, топено сирене, домати.
Направих двойна доза дюкански сос бешамел /подправен със сол, черен пипер и джинджифил вместо индийско орехче/. Залях лазанята с по-голяма част от него.



Пекох във фурна, без предварително загряване, на 200 градуса: 45 минути отгоре и отдолу и 15 минути само отдолу.



Стана безобразно вкусно!   chef Като започнах да я ям, се сетих и добавих към лазанята част от останалия сос бешамел. Докато се усетя да снимам и със соса, вече бях изпразнила чинията.  Wink

И лазанята с патладжани на Петя 1977:



Ето малко снимки на лазанята с патладжан.

   
Виж целия пост
# 11
СОЛЕН КЕЙК СЪС СУРИМИ, СКАРИДИ И ИЗВАРА

6 рулца от раци
200 г замразени скариди
3 яйца
100-200 г извара
2 обезмаслени кисели млека /125 г едното/
4 супени лъжици прясно смлени домати
сол и подправки /магданоз, джинджифил и др., които обичате/

Нарежете на парченца рулцата и скаридите.  Прибавете останалите продукти, разбъркайте. Изсипете в силиконова форма, захлупете я. Печете в МВ 12 минути на ¾ мощност. Пробвайте с клечка за зъби готовността на кейка.

Източник

----------------------------------------------------------------------------------------------------
Моят вариант: сложих 10 рулца /около 300 г/, 500 г скариди /толкова в замразено състояние/, от подправките – черен пипер и джинджифил, прибавих и половин пакетче бакпулвер /7,5 г/. Останалите продукти от рецептата също използвах. Всичко пасирах на части в блендера. Пекох 12 минути и после още 10 на максимална мощност. Мнооооооооооооооооооого вкусно!

Суров Изпечен

----------------------------------------------------------------------------------------------------
Солен кейк със сурими, скариди и извара. Направих го с 8 рулца от раци , скаридите замених с една консерва риба тон от 160г , 100г ескуиза и 100г извара. Домати не сложих , защото си го направих за П ден. Пекох като теб първо 12 мин на 3/4 мощност и после още 10 мин на максимална. Реших да го запека за 5 мин във фурната на 200 градуса. Добре се получи.

Виж целия пост
# 12
ДЮКАНСКА ПИЦА

За блата

2 супени лъжици овесени трици
2 супени лъжици пшенични трици
4 супени лъжици извара
1 чаена лъжичка бакпулвер
3 белтъка
щипка сол

Смесете продуктите. Застелете плитка чиния с хартия за печене и изсипете половината смес. Печете на максимална мощност в МВ 4-5 минути. Хубаво е основата да е тъничка. Може да я обърнете и изпечете и от другата страна, ако се окаже мокра. След това изпечете и другата половина от сместа. Добре е да оставите да изстинат, преди да отлепите хартията.

Намажете отгоре с прясно настъргани домати, гъби /ако не са от консерва, предварително ги сварете/, скариди, ивички пуешка шунка, извара или всичко, което обичате. Поръсете с босилек. Изпечете във фурната.

Източник
Виж целия пост
# 13
ДЮКАНСКИ МЪФИНИ

6 яйца
2 обезмаслени кисели млека /по 125 г всяко/
8 супени лъжици овесени трици
4 супени лъжици пшенични трици
подсладител
2 супени лъжици обезмаслено какао /по-добре нес кафе/
1 бакпулвер
щипка сол

Разделете белтъците от жълтъците. Смесете всички продукти много добре, с изключение на белтъците. Разбийте белтъците на сняг. Прибавете ги към останалите продукти внимателно и разбъркайте с дървена лъжица. Изсипете във форми за мъфини. Печете половин час на 180 градуса.

Забележка: Дозата е за 4 дни.

И чудесното изпълнение на рецептата от нашата Bigbaba3:






Източник
Виж целия пост
# 14
Наред с рецептите, които ви предлагам, реших да прибавям и още нещо, което би подпомогнало режима и което откривам в мрежата.

От руски сайт

ТАЙНИТЕ НА ДЮКАН ЗА ОТСЛАБВАНЕ



ПАТЛАДЖАНИТЕ ЩЕ ВИ ПОМОГНАТ ДА СЕ СБОГУВАТЕ С ИЗЛИШНОТО ТЕГЛО

Патладжаните съдържат извънредно важното вещество пектин. Пектинът е това, което дава на ябълките хранителна стойност. Когато достигне на стомашния тракт, образува гел, подобен на желето в ябълковия конфитюр.

Този гел има способността да полепва по себе си всичко, което го обкръжава. Той улавя като в капан въглехидратите, мазнините, дори и белтъчините, т. е. това е капан за калории. И тези калории, които се прилепят към пектина, напускат тялото ни с изпражненията. Ябълковият пектин се цени точно за това, но той не може да бъде отделен от фруктозата, а в същото време патладжанът има само 22 калории в 100 грама.

Искате ли да научите още една тайна? Вземете голям патладжан, вмъкнете в него 4 или 5 скилидки чесън и го изпечете. Разрежете го на 2 части и с чаена лъжичка яжте и се наслаждавайте! Това е истински празник за желаещите да отслабнат.

УПРАЖНЕНИЯ СРЕЩУ УВИСВАНЕ НА ЛИЦЕТО

Когато сте над 40-годишна възраст, отслабвайки с повече от 5 килогарама, има опасност от намаляване дебелината на подкожната скруктура, която поддържа “маската” на лицето. Тази “маска”, която лежи на основа от кости и мускули, се държи с помощта на крехки, тънки връзки, които минават през промеждутъчен слой мастна тъкан.

Губейки тегло, може да се намали тази тъкан и лицевата кожа да стане по-малко гладка. В резултат на това кожата на долната част на лицето може да увисне.

За да бъде избегнат този неприятен ефект, трябва да се правят стягащи движения с помощта на напрягане на мускулите на устата и бузите. Такива упражнения трябва да се правят колкото се може по-често.

Съберете устните в тръбичка, след това свийте мускулите на бузите така, че устните ви да се опънат назад, създавайки напрежение в устата и между мускулите на устата и бузите.





Това напрежение между мускулите повдига бузите нагоре, формирайки закръгленост на скулите и напълно подчертавайки долната част на лицето.

Задръжте в тази поза, докато не почувствате умора на мускулите.

Практикувайте това упражение възможно по-често.


ЕДНО ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ ОРЪЖИЯ ЗА ОТСЛАБВАНЕ СА ОБЕЗМАСЛЕНИТЕ МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ



На конференция във Филаделфия журналистка попитала д-р Дюкан защо фрацузите не са толкова пълни колкото американците. "Дори не бях се замислял за това сериозно, но всъщност това е истина, подтвърдена с изследвания.

В продължение на 40 години водя кампания в полза на протеините и като косвен резултат от това: в полза на обезмаслените млечни продукти, които се състоят изключително от белтъчини от високо качество. Те са толкова важни, че ослабването без тяхното консумиране би било неизпълнима задача.

Съществува огромен избор от обезмаслени кисели млека, може да се експериментира с извара с низко съдържание на мазнини /fromage frais, fromage blanc, quark/. Тези продукти лесно може да носите със себе си, нямат мирис, не са скъпи, с низко съдържание на калории са, засищат, плодовите са с подсладител. Това е истинска находка."


ЯЖТЕ МАКАРОНИ И НЕ ПЪЛНЕЙТЕ!



В началото на режима на Дюкан макаронените изделия са забранени. Те са разрешени в Трета фаза. В този период можете да ядете по една порция от 200 г /сварени/ 1-2 пъти седмично.

Ще ви открием тайната: как да ядете паста така, че да е полезна за вас?

Купувайте макаронени изделия от пълнозърнесто брашно. Те са по-плътни, по-вкусни и имат по-изразен вкус. Натопете пастата за 3 минути в обезмаслено прясно мляко, за да може да попие течност.

Пастата попива млякото и ще имате дори по-плътно и наситено блюдо, “бавни” въглехидрати, които ще бъдат балансирани с белтъци. След това може да си направите сос от настъргани домати и малко сирене или кашкавал лайт.


ТАЙНАТА НА ХОДЕНЕТО ПЕШ



За отлабването ходенето е по-ефективно от спорта!

Много хора мислят, че по-добрият начин за отслабване е спортуването. Това не е така. Ходенето пеш е по-добро: 10 минути бърз ход всеки ден не е нещо сложно, достъпно е за всеки, но е много по-ефективно от упражненията в залата. 20 минути са по-ефективни от 2 тренировки, 30 минути повече от 3 тренировки. Освен това не сте задължени да осъществите ходенето на един път. Можете да го разтеглите през целия ден. Пет минути сега, три минути после и изобщо не забелязвате как минава времето. И когато ви стане навик, ще спазвате неусетно това правило.


ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ ИЛИ БАНДАЖ НА СТОМАХА?



Да, прочетохте правилно!
Нали знаете как действа бандажът на стомаха?

Това е радикално намаляване на стомаха. Когато е пълен, започва да ви се гади от всичко и губите тегло заради малкото количество храна, което приемате. Зеленчуците предизвикват точно този ефект. Стомах с нормални размери едва ли може да поеме повече от 2 кг храна.

Ако изядете килограм зеленчуци – 2 тиквички, 2 домата и 1 краставица – ще запълните половината от стомаха ви точно така, както бандажът намалява вашия стомах.

Не се съмнявайте при покупката на зеленчуци.

Забележка: Разбира се, това не се отнася за Първа и Втора фаза.  Naughty


ЗАБРАНЕНИТЕ ПЛОДОВЕ

В моя режим плодовете се появяват в Трета фаза, когато желаното тегло вече е постигнато. В супермаркетите преброих около 45 вида плодове, а това означава, че съществува голям, много голям избор, включвайки плодове, които идват от цял свят.

От тези 45 плода, трябва да избягвате само 4 от тях:

1.Банани – прекалено сладки и бедни на витамини и микроелементи
2.Грозде – супер сладко
3.Череши – почти сладки. Ние ги ядем толкова бързо като гроздето, тъй като не трябват много усилия за сдъвкване
4.Смокини – преди беше трудно да се намери, но сега вече може да се купи навсякъде

Разбира се, тези 4 плода не са забранени, но помнете, че ако се опитвате да контролирате своето тегло, по-добре консумирайте останалите плодове, които са много по-подходящи.


ДЕСЕТТЕ НАЙ-ЗАСИЩАЩИ ПРОДУКТА ОТ РЕЖИМА

1.Триците

Основата на режима. Можете да си направите сладък или солен вариант само за няколко минути.

2.Твърдо сварено яйце

Много засищащо, усвоява се лесно. Въпреки това не трябва да ядете прекалено много жълтъци, ако имате предразположение към повишаване на холестерола.

3.Скариди

Богати на йод и протеини. Ниcко калорийни.

4.Обезмаслена извара

Високото съдържание на вода, белтъчини и калций я прави много питателен продукт. Може да се консумира солена или сладка, добавяйки подсладител.

5.Пуешко месо

Лесно за приготвяне, леко се усвоява и е богато на белтъчини.

6.Раци

Имат същите качества като скаридите. Докато губите време, докато го изчистите, вашият мозък получава сигнал за засищане.

7.Риба тон

Употребявайте я предимно в салати. Ако решите да изядете цяла консерва, едва ли ще имате желание да изядете още нещо.

8.Сардина

Съдържа Омега-3 и белтъчини. Ако се притеснявате от излишни калории, то можете да извадите сардината от консервата и да я сложите на кухненска хартия, за да се подсуши от излишната мазнина.

9.Зеленчукова супа

Влакна, вода и топлина. Ако ядете супата много бавно, ще усетите засищане от малко количество калории.

10.Пилешки дробчета

Структурата и съставът им ги прави най-тежката храна, която съществува.


РИБАТА



Хората казват /и това е истина/, че рибата засища по-малко, отколкото месото. Болшинството риби са по-малко плътни и се сдъвкват по-лесно. Организмът ни я преработваме по-бързо, чувстваме се по-малко сити и чувството на глад се появява по-бързо. В този случай съветваме да се увеличи порцията.

Но има и “месести” видове риба. Ето 4 от тях:

1.Риба тон, която не е много изпечена като месо, особено червена риба тон на грил.



2.Морски дявол. Месото му е доста плътно, даже да се готви дълго време. Мариновайте го в лимонен сок.

3.Риба меч. Месото е едновременно плътно и мазно отвън. Ако не беше прекалено скъпа, тази риба би била продукт номер 1 за отслабване.



4.Морският костур е цар на рибите. Подходящ за печене на грил.



АРОМАТНА КУТИЙКА

Всеки ден между 17 и 19 часа настъпва “гладният период” - моментът за извършване на “прегрешения”, време, когато гладът ви изкарва от равновесие. Но има решение!

Вземете красива херметична кутийка от метал, стъкло или пластмаса. Сложете в нея: 6 големи скилидки чесън, 6 зърна от кафе, начупена пръчка ванилия, щипка канела, 2 капки ром. След това оставете продуктите да престоят денонощие.

И сега, всеки път, когато изпитате желание да похапнете, отворете ароматичната кутийка и помиришете. Вдъхвайки няколко пъти, ще получите своята “доза” от тези аромати и съблазънта да похапнете ще “отлети”.


Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия