Студени супи

  • 2 557
  • 16
Аз съм голям почитател на студените супи през лятото, но освен таратор вкъщи правя само още гаспачо. Дайте идеи за нещо различно! Simple Smile
Виж целия пост
# 1
Пробвай това:
Розова супа(Холодник)



и това:  Салморейо


 Peace
Виж целия пост
# 2
Тикви4ки, картофи и обилно магданоз и копър, без застройка. Елементарно и страашно вкусно Peace
Виж целия пост
# 3
Скоро имаше тема за супите, копирам си поста от там Peace

Аз ви предлагам за лятото една студена руска супа - окрошка. Чудна е за жегите Grinning

- 1 краставица нарязана на малки кубчета като за таратор
- 1 сварен морков
- 1 сварен картоф
- 2 сварени яйца
- 1 шепа нарязан на кубчета колбас, или шунка
- зелената част на 2 стръка зелен лук
- 2-3 скилидки счукан чесън
- 2-3 лъжици олио, сол на вкус, копър
- 2 кофички кисело мляко + 1 кофичка вода
Обърквате всичко, мятате в хладилника да се охлади добре и вадите водката  за мезе Mr. Green Може и узо Wink
Виж целия пост
# 4
Пробвах холодника. Направо е супер! Вече е в готварската ми книга с любими рецепти! Wink Особено за почитателите на червено цвекло, каквито са всички обитатели на нашата къща! И останалите смятам да пробвам една по една, след отпуската е добре да се премине на супички, че при мен беше доста натоварваща в кулинарно отношение Wink
Виж целия пост
# 5
Айрянена супа Сварявате около 200 гр пшеница=аз го правя с пшеница за ашуре.след като заври около 10 минути=изключвате котлона и оставяте пшеницата да набъбне в продължение на 5=6 часа.след това прибавяте айран ,посолявате и отгоре слагате 2=3 с,лъжици зехтин и пресни листа от джоджен .При желание може да се сложат и 2=3 скилидки чесън.Преди да сложите на масата купата със супата може да сложите и 3=4 кубчета лед.


Виж целия пост
# 6
Студена супа от северозападна България - там й казват "кисело"

Нарязват се на ситно краставица и няколко печени чушки. Добавя се счукан чесън, ситно нарязан магданоз, сол, оцет. Разбърква се и се сипва ледено студена вода, като се разбърква.
Може да се сложат и кубчета лед. Много е освежаваща за жегите.
Виж целия пост
# 7
Ето още студени супи:

Окрошка(лек вариант)



Авголемоно



Прясол от риба

Виж целия пост
# 8
Много обичам жълт боб от буркан си нарязваш в купичка, сипваш до половината чорбата от буркана, доливаш с вода,малко сол, счукан чесън, oцет и магданоз или копър.
Виж целия пост
# 9
Днес времето е доста топличко и предполага една студена супичка. Ще пробвам Айрянената супа Wink
Виж целия пост
# 10
Студена супа от моркови с къри



Студена супа от пъпеш



и още

студени супи

Виж целия пост
# 11
Пак е жега и пак е време за нещо разхлаждащо, днес пробвахме и супата от пъпеш и горещо я препоръчвам! Една купичка не е достатъчнаааа!
Виж целия пост
# 12
А някой да е правил желиран таратор? Преди години веднъж на гости ни бяха сервирали. Не че е нещо уникално като вкус, но пък е супер ефектно и аз от доста време се чудя как да го направя
Виж целия пост
# 13
Тук има някаква рецепта: http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D1%82%D0%BE%D1%80 , обаче не знам до колко е сполучлива. Ако пробваш пиши какво е станало Wink
Виж целия пост
# 14
Много хубава тема, браво, още утре, т.е. днес започвам да бъркам по рецептите.
Да предложа един вариант на таратор. Такъв ядох в хималайския ресторант в Пловдив и понякога така си разнообразявам таратора. Правя си го като стандартен, но се добавя и еквивалентно на краставицата количество настъргани моркови. Вместо слънчогледово олио - сусамено и се добавят семки и семена - аз слагам ленено семе и семки.
Имам едно друго любимо, не е супа, но е страхотно за лятото. Него го откраднах от Атина - веднъж ми го поднесоха с маргарита. Режат се на пръчки краставици и морков в еквивалентни количества. Слагат се в съд, поръсват се със сок от прясно изцеден лимон и сол и се слагат в хладилника. След няколко часа се е получила страхотна марина от лимона, солта, сока от краставицата и моркова, в които са киснали, зеленчуците се нареждат като сламки във висока чаша и в нея се сипва от марината. И така взимаш си една пръчица, топиш си я в марината и си я хапваш с кеф, било то с маргарита или без.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия