Първата ми пита-провал.

  • 1 080
  • 2
Здравейте онзи ден замесих първата си пита. Всичко стана добре омесих тестото втаса, нямаше как да я изпека веднага, защото беше много късно и оставих тестото в хладилника цяла нощ. На следващия ден го извадих и го оставих за час  и нещо да се постопли, разточих го и го наредих в тавата. Оставих да втасва. След което я сложих във фурната да се пече първо я сложих на 160, но след това увеличих, защото въобще не се надигна. После пак намалих и мисля, че тук ми е грешката. Все пак стана де изпече се и стана на конци, но беше мнннннного твърда. Къде е проблема? Тъй като никой не може да меси в нашето семейство се обръщам към вас.
Извинявам се ако въпроса е тъп, на 15 съм .. не съм за тук знам, но тази пита ме измъчва.
Виж целия пост
# 1
Здравей! Simple Smile

Питката ти най-вероятно е превтасала. Първо, оставила си да втаса тестото и чак тогава си го сложила в хладилника. Това е грешно, защото маята си "работи" и в хладилника, но по-бавно. Следващия път или опечи след втасването или остави тестото в хладилника преди да втаса. После пишеш, си оставила тестото още час да се стопли - това е правилно, но ако тестото не е било втасало преди хладилника, а така още повече е превтасало според мен. И освен това, питка се пече на около 180 градуса. 160 е малко.

Не знам дали съм помогнала, но ти пожелавам следваща успешна и дъхава питка! Hug

ПС. Винаги когато ще работиш с мая си оставяй достатъчно време, просто го планирай по-добре и си остави повече време отколкото ти се струва на теб достатъчно. Това тесто има нужда от време и топло и всичко ще ти става добре! (Освен ако маята не е стара, разбира се! Wink)
Виж целия пост
# 2
Много ти благодаря ! Следващия път ще знам и ще я започна по-рано за да имам и време да я опека. Hug

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия