Пълнени чушки - как се готвят за да се белят?

  • 5 246
  • 17
Привет кулинарки,
както се вижда от името на темата търся отговор на въпроса каква е магията при приготвяне на пълнени чушки, която да им позволява да се белят?
Каквито и чушки да пълня, на вкус ми се получават добре, но почти никога не могат да се белят Crazy
Виж целия пост
# 1
ЗДРАВЕЙ,ВАЛЕРИ!ПРЕСНИТЕ ЧУШКИ,ПРЕДИ ДА РЕША ДА ГИ ПЪЛНЯ,НЕЗАВИСИМО ОТ ПЪЛНЕЖА,ПЪРВО ГИ БЛАНШИРАМ ВЪВ ВРЯЩА ПОДСОЛЕНА ВОДА ЗА 2-3 МИН ИЛИ САМО ДА ПРОМЕНЯТ ЦВЕТА СИ ,ИЗВАЖДАМ ГИ И ГИ ОСТАВЯМ ДА ИЗСТИНАТ.СЛЕД ТОВА ПРОЦЕДИРАШ КАКТО СИ РЕШИЛА.СВЕКЪРВА МИ ГИ ПРАВИ ТАКА И ЗА ЗИМАТА,НО НЕ ЗНАМ ПОСЛЕ КАЛКО ВРЕМЕ СТЕРИЛИЗИРА.АКО ТЕ ИНТЕРЕСУВА ЩЕ Я ПИТАМ  Simple Smile  НАДЯВАМ СЕ ДА СЪМ ТИ БИЛА ПОЛЕЗНА  Peace
Виж целия пост
# 2
Според мен зависи от сорта чушки. Има едни, които са с много тънка люспа и не могат да се обелят добре. При останалите пада цялата люспа.
Виж целия пост
# 3
Обикновено като правя пълнени чушки едната част ги варя, другата пека във фурната. Печените се белят много лесно за разлика от варените.
Виж целия пост
# 4
Aз винаги ги пека в тава и не е имало случай да не е белят.Но чушките за да се белят трябва да са по месести и ципата им като се запече направо си се отделя.
Виж целия пост
# 5
Аз пък ги пека в глинения гювеч, така стават почени, задушени, варени и винаги се белят. Грешка нямам.
Виж целия пост
# 6
Аз ги пека в тава, като се запекат отгоре обръщам и от другата страна да се запекат за кратко, абсолютно винаги се маха люспата, че и аз не я обичам Peace
Виж целия пост
# 7
Аз ги пека в тава, като се запекат отгоре обръщам и от другата страна да се запекат за кратко, абсолютно винаги се маха люспата, че и аз не я обичам Peace
и аз процедирам по същия начин и винаги си ги беля.  Peace
Виж целия пост
# 8
Аха, сега разбрах къде ми е грешката.  Аз не ги обръщам когато ги пека в тава и винаги отгоре се белят, а долната страна - не. Следващия път ще ги обърна за да видя какво ще стане.
Никога не съм пробвала да пека чушки в гювеч - и това ще пробвам на всяка цена.
Благодаря ви момичета  Hug
Виж целия пост
# 9
Аха, сега разбрах къде ми е грешката.  Аз не ги обръщам когато ги пека в тава и винаги отгоре се белят, а долната страна - не. Следващия път ще ги обърна за да видя какво ще стане.
Никога не съм пробвала да пека чушки в гювеч - и това ще пробвам на всяка цена.
Благодаря ви момичета  Hug

Valery,едва ли това ти  е грешката:). Аз никога не ги обръщам и се белят идеално и от двете страни. Просто добре трябва да се опекат,да имат 'загар' и отдолу и отгоре Simple Smile.
Виж целия пост
# 10
Винаги ми се белят и да обръщам и да не обръщам. Но мисля , че е от сотра - имала съм случаи , когато нито една не се бели. Но пък не е с дебела люспа.
Виж целия пост
# 11
И аз мисля, 4е е до сорт. Веднъж ми се белят лесно, друг път не 4ак толкова...
Виж целия пост
# 12
Зависи от чушката, колко е дехидратирана преди готвене.Същото е при белене на печените чушки.Ако са брани ден-два след поливане се белят лесно, ако са засушавани се белят трудно, макар и добре изпечени.На пазара обикновено стоят повече.
Виж целия пост
# 13
А на реотани ли печете или на вятър? И аз обръщам, но някога се белят, някога не, дали не зависи и от функцията  newsm78

А с какво ги заливате? Аз пека с вода, сол и малко олио, понякога ги заливам с яйца и брашно, но по- вкусно ми е да направя отделно сос, естествено, нали е по- трудоемко  Mr. Green

Бих пробвала и други варианти  Peace

Виж целия пост
# 14
Хм, значи - явно няма универсална рецепта при която да се белят.
Въпреки това ще пробвам всички упоменати "трикове" - може пък нещо да свърши работа newsm78
Само сорта на чушките не мога да сменя, тъй като са домашно производство (на мама). Обаче ще поръчам за следващата година да смени сорта Mr. Green
За протокола- аз пека само на нормално печене "горе и долу".
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия