"Детско краве кисело мляко"

  • 4 530
  • 37
# 30
А-а-а-а, на всичкото отгоре се оказа и подсладено това мляко! smile3555.... Ама как може да не пише ясно какво толкова съдържа?... Чак сега го опитах и си е мляко със захар....

Домашно прясно мляко ли подквасвате?... Има ли смисъл да подквасвам прясно мляко от магазина? Може в киселото да не слагат консерванти, но в прясното не могат да ме убедят... Вкъщи купуваме синя Верея (3,6%) и отворена си издържа безпроблемно по цели 2-3 седмици... Sick Без консерванти надали едно прясно мляко може да издържи повече от 2-3 дни...и то сварено...
...Ако подквасвате пък домашно, няма ли опасност от някакви зарази...все пак то не минава през пастьоризация????
Виж целия пост
# 31
Никола хапва Верея 4,5%. Бива.  Peace
.........За първи път дадох кисело мляко на 10 месеца без малко.
Хей, Смърфи, ние с тебе да не отглеждаме едно и също дете ThinkingУж снимките различни, ама всичко друго.... Joy
Виж целия пост
# 32
...Ако подквасвате пък домашно, няма ли опасност от някакви зарази...все пак то не минава през пастьоризация????
Ами то пастьоризирането нали е загряване до 60-70 градуса. newsm78 А аз като квася мляко го сварявам, охлаждам и подквасвам.
Виж целия пост
# 33
Никола хапва Верея 4,5%. Бива.  Peace
.........За първи път дадох кисело мляко на 10 месеца без малко.
Хей, Смърфи, ние с тебе да не отглеждаме едно и също дете ThinkingУж снимките различни, ама всичко друго.... Joy


Знам, belinda, знам  newsm62 Вие сте ни светъл пример и път, по който ний вървим  Mr. Green Шегичка. Ще ги срещнем един ден. Май ще се познаят.  Heart Eyes


И един въпрос: каква е възможната реакция на бебе към кисело мляко? Понякога, но не всеки път, след като си е хапнал кисело мляко, Никола е с една червена буза примерно. Може ли да е от млякото?  newsm78
Виж целия пост
# 34
...Ако подквасвате пък домашно, няма ли опасност от някакви зарази...все пак то не минава през пастьоризация????
Ами то пастьоризирането нали е загряване до 60-70 градуса. newsm78 А аз като квася мляко го сварявам, охлаждам и подквасвам.

...Всъщност може и да е така...Аз смятах, че е  загряване до по-висока температура и още нещо... Blush...Но все си мисля, че минава през допълнителна обработка...докато при домашното - направо от цицката на кравата, овцата и т.н.  и хоп в шишето... а като си помисля  колко са мръсни и как лежат върху тях и се въргалат в мръсотията.... и пфу догнусява ме... Sick
Виж целия пост
# 35
За мен си купувам Мила. От другите предлагани в квартала не намерих, което да ми е толкова вкусно.
За домашното мляко - след като издоят животните, млякото се прецежда през тензух. Поне баба ми едно време така правеше. После сваряваше млякото (ок.1мин. го оставяше да ври), после изстиваше, колкото да си топнеш малкия пръст и да не ти е горещо. Слагаше подкваса - на буркан от компот по 1с.л. и му "цвъркаше", за да се прихване.
А пастьоризирането е загряване до 80 градуса за някоолко минути. При него няма варене на млякото. В предприятията има казани, които са с водни ризи. Също имат и релета и таймери и не се позволява на млякото да завира. Може дори 5 мин. да продължи пастьоризирането на тази Т.
Виж целия пост
# 36
На Мартин дадох кисело мляко за пръв път на 10 месеца и от тогава го обожава.Давам Верея, Елена и Роса.Най-истински ми се струват сякаш.А за маслеността на мен ми казаха, че не трябва да е с висока и давам 2%, а тук чета друго и се озадачих... newsm78.Някой с малко инфо, плс
Виж целия пост
# 37
....А за маслеността на мен ми казаха, че не трябва да е с висока и давам 2%, а тук чета друго и се озадачих... newsm78.Някой с малко инфо, плс

Да бе, и аз отпреди години, когото давах на голямата си дъщеря знаех, че трябва да е с ниска масленост (и давах 2%!), но сега тук във форума скоро попадах на заглавие на тема за пълномасленото  мляко, но тогава нямах възможност да я прегледам...ще трябва да потърся... Порови и ти!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия