"Детско краве кисело мляко"

  • 4 555
  • 37
Днес попаднах на едно "Детско краве кисело мляко". На фирма Герма-95 е...опаковка от 220гр.
Някой давал ли е такова? И въобще нещо за него, ако знаете?

Чудя се  дали да давам.
В 100 гр. продукт се съдържат:
мазнини - 2 г
белтъчини - 3,3 г
въглехидрати - 4,3 г
енергийност -200 kj (48 kcal)
Виж целия пост
# 1
Според мен е твърде нискомаслено ConfusedАз давам на Ники с 4.5% масленост.Децата имат нужда от млечните мазнини, 2% ми се струва малко Sad
Виж целия пост
# 2
Прилича на рекламна формула. Слагат някой друг витамин и лепват етикет "детски".
Виж целия пост
# 3
Това ми звучи като 'детска минерална вода' - въпреки, че всички лекари са категорично против даването на минерална вода на бебета и малки деца.
Виж целия пост
# 4
Според мен е твърде нискомаслено ConfusedАз давам на Ники с 4.5% масленост.Децата имат нужда от млечните мазнини, 2% ми се струва малко Sad

От коя марка мляко даваш?
Вече всички са толкова пълни с консерванти и разни незнам какви химикали, че млеката си стоят неразвалени по цели 2-3 седмици.... Sick (Правила съм си опити и съм оставяла нарочно в хладилника!)...

Е, явно това ще си го изям аз...
Виж целия пост
# 5
Нали не мислите, че още има млека, в които не слагат консерванти  newsm78
Лошото е, 4е пове4ето производители си спестяват съдържанието на всички съставки.
Бебешкото мляко, което аз давам и което е одобрено от педиатричната асоциация е в годност още 2 седмици.
Виж целия пост
# 6

От коя марка мляко даваш?
Верея
Виж целия пост
# 7

ОК! Благодаря!

А някой нещо да каже за тези  на "На баба",  "На дядо" ?
Виж целия пост
# 8
Тук май е мястото, да попитам, забелязали ли сте, че киселото мляко не е кисело. Това беше доста интересно откритие, като реших да сменя киселото мляко което пие сина ми с малко по евтино и той отказа да го пие. Опитах го и се оказа, че киселеността на новото мляко е доста по - голяма от това което съм му давала до сега. След това пробвах още няколко млека и се оказа, че повечето въобще нямат помен от кисел вкус
Виж целия пост
# 9
киселото мляко не се казва "кисело", защото има такъв вкус, а защото е е дин вид "вкиснато"/образно казано/ от млечно киселите бактерии Wink
за консервантите - има стандарти, според които хранителен продукт не може да се пусне на пазара без консерванти - просто трайността му ще бъде твърде малка и не е рентабилно...въпросът е какви точно са консервантите...има и естествени такива.
по темата - на Герма съм пробвала другото мляко...детско не съм виждала...Ния яде Пършевица по принцип
Виж целия пост
# 10
Киселото мляко отдавна не е кисело...хеле пък откак Данон стъпиха на пазара. Техни проучвания били показвали, че потребителския вкус вече не искал киселото мляко да е кисело...затова и не го правят такова. За съжаление това стана в период, когато продуктите им бяха доста модерни и съответно това действително промени вкуса на хората и оттам - продукцията на други фирми.
"На баба" е продукт на Данон, с доста консерванти, нишестета и прочие прелести.
За Пловдив са ми казвали, че най-натурално (доколкото е възможно) е 'Фибела'. Според приятелката ми ако от купешко мляко може да се подкваси домашно кисело - значи е читаво.
Виж целия пост
# 11
Киселото мляко отдавна не е кисело...хеле пък откак Данон стъпиха на пазара. Техни проучвания били показвали, че потребителския вкус вече не искал киселото мляко да е кисело...затова и не го правят такова. За съжаление това стана в период, когато продуктите им бяха доста модерни и съответно това действително промени вкуса на хората и оттам - продукцията на други фирми.
Мдаа, така е!
Същото е и с кафето!
От масовото предлагане на кафе Нова Бразилия преди години, сега много хора си мислят, че кафето трябва да е черно, лъскаво-мазно, с едри зърна и да има силно горчив вкус.
Виж целия пост
# 12
Най-накрая да ми остане време да се включа по темата.

В нашата фирма /вносител и търговец сме на хранителни суровини/ работи като мениджър бивш технолог на кисело мляко. Тази колежка има стаж в няколко големи фирми-млекопроизводители, преди да постъпи на работа при нас.

От нея знам, че в киселото мляко не се добавят консерванти.

Процесът на заквасване и прокисване на млякото зависи от съотношението лактобацили - термофилни стрептококи.

Лактобацилите "отговарят" за закваската най-вече, от тях идва и киселият вкус, а стрептококите - за трайността и прокисването на млякото.


За да се увеличи трайността на киселото мляко, технолозите намаляват съдържанието на лактобацили и увеличават съдържанието на стрептококи.
Заради това и киселото мляко не е толкова кисело (и за мое съжаление)...

Консерванти не се добавят, защото млякото няма да успее да се "получи".
Но някои фирми наистина добавят нишестета.

За родителите, които се интересуват от качествено кисело мляко, колежката ми препоръча Фибела, Верея и Данон 2% /последното е нискомаслено обаче, не е подходящо за деца до 2 годинки/.

Изрично каза, че е добре родителите да се въздържат от предлагането на плодови и десертни млекца - заради ароматизаторите и оцветителите в тях.


Та така...

А освен това открих и една статия по темата, мисля, че ще ви е интересна:

 ЛУИ XI И КИСЕЛОТО МЛЯКО


Виж целия пост
# 13
Според приятелката ми ако от купешко мляко може да се подкваси домашно кисело - значи е читаво.
Подкрепям!Подквасвала съм от Верея, Здравец и още едно, не го помня.От "На баба" - пълен провал, млякото си остана като айрян, а на другия ден беше пресечено!Извод - наличието на лактус бацилус булгарикус е сведено до минимум, а млякото е сгъстено с  нишесте SickДолу Данон!!! #Cussing out
Виж целия пост
# 14
а за мляко "Елена" какво ще кажете?
Виж целия пост
# 15
Според приятелката ми ако от купешко мляко може да се подкваси домашно кисело - значи е читаво.
По тази логика значи аз правилно съм се ориентирала към киселото мляко на Billa (Clever 3,6%) - не за малкия, а за нас (още не е опитвал кисело мляко). С това мляко подквасих домашно прясно мляко и стана супер.  chef А и ми харесва като вкус (и цена).
Виж целия пост
# 16
Изрично каза, че е добре родителите да се въздържат от предлагането на плодови и десертни млекца - заради ароматизаторите и оцветителите в тях.
Определено. Майките от клуб "Алергии" в Дир-а имат доста какво да кажат против тези млекца...Нито плодовете му плодове, нито натуралнитему аромати - натурални...захар, захар, захар...пфу. Аз бих го яла, но на детето не бих дала. Ако трябва - сама ще смеся кисело мляко с плодове от компот.

Клевър-а и у нас го ядем, мъжът ми е полудял по това мляко (и малката го яде заедно с него, тя обожава кисело мляко).
Виж целия пост
# 17
А кога им дадохте за пръв път да опитат кисело мляко?
Виж целия пост
# 18
На 13 месеца опита.

Виж целия пост
# 19
И Мая май на 13 месеца, да не беше и по-късно.
Виж целия пост
# 20
и ние тъй.
Инак сега ядем кафява "баба". "Верея" не ги харесвам Naughty.
Виж целия пост
# 21
Е, значи много ни е рано...
Виж целия пост
# 22
Никола хапва Верея 4,5%. Бива.  Peace
Понякога взимам и Добруджанче, на Сердика Добрич. То е единственото, което прилича на истинско кисело мляко. Имат щанд в Халите, а от известно време го продават и във Фантастико.

За първи път дадох кисело мляко на 10 месеца без малко.
Виж целия пост
# 23
А кога им дадохте за пръв път да опитат кисело мляко?
След годинката, но нямаше 13 месеца.
Аз ве4е се 4удя какво да правя с това кисело мляко. Какви ли марки не сменихме. Тук в Бургас има едни Топмилк и Русалка, Тонус. От тях давах известно време. Сега сме на Бор чвор.
Виж целия пост
# 24
Подкрепям!Подквасвала съм от Верея, Здравец и още едно, не го помня.От "На баба" - пълен провал, млякото си остана като айрян, а на другия ден беше пресечено!Извод - наличието на лактус бацилус булгарикус е сведено до минимум, а млякото е сгъстено с  нишесте SickДолу Данон!!! #Cussing out

А, за Данон въобще и не говорим...Ние дори не го ядем, камо ли да дам на малката...Ние ядем "Родопея" 3,6%, ама не съм виждала с по-голяма масленост...Иначе това мляко много ми харесва...има си и тази леко кисела жилка...

Как правиш домашно кисело?


А кога им дадохте за пръв път да опитат кисело мляко?

За първи път й дадох може би преди около месец...Ама оттогава да съм й давала може би 5-6 пъти... Но иначе страшно много й харесва!
Виж целия пост
# 25
Аз давам само Елена и БорЧвор, като Елена-та 2% много наподобява домашно приготвено кисело мляко.Против Данон съм.
Виж целия пост
# 26
Аз за млеката с по-висока масленост знам, че я докарват с добавяне на сухо мляко. Иначе купувам Елена - за нас, за малкия още е рано.
Що се отнася до плодовите млека, ами давам ги на големия, дали ще си "поеме" оцветителите и ароматите в бонбони, дъвки или мляко, все толкова. В млякото поне има и нещо полезно. И аз така като беше малък се ужасявах от този тип храни, но удържах положението до 2 годишна възраст. После малко по малко табутата взеха да падат и се убедих че светец не мога да възпитам.
Виж целия пост
# 27
Аз кисело мляко още не съм давала и не смятам да го правя в близките 2-3 месеца,но открих,че Герма е много хубаво.Нищо общо няма с тъпия Данон.
Някой да знае нещо повече за Герма?
Виж целия пост
# 28
Аз дадох за първи път на 8-9- месеца, бебешко, плодово, което се препоръчва след 7-ия месец. Значи и от оцветители до оцветители има разлика  Thinking
Виж целия пост
# 29
И аз съм за Доброжанчето, не знаех че го има и в София, ама си е добро млякото. Малкият опита кисело мляко на седем месеца и според мен беше рано, ама като се отби и отказа да пие всички марки адаптирани млека, реших че вместо да не яде никакво мляко по - добре да е кисело. Пробвала съм и други марки, но само доброжанчето ядем.
Виж целия пост
# 30
А-а-а-а, на всичкото отгоре се оказа и подсладено това мляко! smile3555.... Ама как може да не пише ясно какво толкова съдържа?... Чак сега го опитах и си е мляко със захар....

Домашно прясно мляко ли подквасвате?... Има ли смисъл да подквасвам прясно мляко от магазина? Може в киселото да не слагат консерванти, но в прясното не могат да ме убедят... Вкъщи купуваме синя Верея (3,6%) и отворена си издържа безпроблемно по цели 2-3 седмици... Sick Без консерванти надали едно прясно мляко може да издържи повече от 2-3 дни...и то сварено...
...Ако подквасвате пък домашно, няма ли опасност от някакви зарази...все пак то не минава през пастьоризация????
Виж целия пост
# 31
Никола хапва Верея 4,5%. Бива.  Peace
.........За първи път дадох кисело мляко на 10 месеца без малко.
Хей, Смърфи, ние с тебе да не отглеждаме едно и също дете ThinkingУж снимките различни, ама всичко друго.... Joy
Виж целия пост
# 32
...Ако подквасвате пък домашно, няма ли опасност от някакви зарази...все пак то не минава през пастьоризация????
Ами то пастьоризирането нали е загряване до 60-70 градуса. newsm78 А аз като квася мляко го сварявам, охлаждам и подквасвам.
Виж целия пост
# 33
Никола хапва Верея 4,5%. Бива.  Peace
.........За първи път дадох кисело мляко на 10 месеца без малко.
Хей, Смърфи, ние с тебе да не отглеждаме едно и също дете ThinkingУж снимките различни, ама всичко друго.... Joy


Знам, belinda, знам  newsm62 Вие сте ни светъл пример и път, по който ний вървим  Mr. Green Шегичка. Ще ги срещнем един ден. Май ще се познаят.  Heart Eyes


И един въпрос: каква е възможната реакция на бебе към кисело мляко? Понякога, но не всеки път, след като си е хапнал кисело мляко, Никола е с една червена буза примерно. Може ли да е от млякото?  newsm78
Виж целия пост
# 34
...Ако подквасвате пък домашно, няма ли опасност от някакви зарази...все пак то не минава през пастьоризация????
Ами то пастьоризирането нали е загряване до 60-70 градуса. newsm78 А аз като квася мляко го сварявам, охлаждам и подквасвам.

...Всъщност може и да е така...Аз смятах, че е  загряване до по-висока температура и още нещо... Blush...Но все си мисля, че минава през допълнителна обработка...докато при домашното - направо от цицката на кравата, овцата и т.н.  и хоп в шишето... а като си помисля  колко са мръсни и как лежат върху тях и се въргалат в мръсотията.... и пфу догнусява ме... Sick
Виж целия пост
# 35
За мен си купувам Мила. От другите предлагани в квартала не намерих, което да ми е толкова вкусно.
За домашното мляко - след като издоят животните, млякото се прецежда през тензух. Поне баба ми едно време така правеше. После сваряваше млякото (ок.1мин. го оставяше да ври), после изстиваше, колкото да си топнеш малкия пръст и да не ти е горещо. Слагаше подкваса - на буркан от компот по 1с.л. и му "цвъркаше", за да се прихване.
А пастьоризирането е загряване до 80 градуса за някоолко минути. При него няма варене на млякото. В предприятията има казани, които са с водни ризи. Също имат и релета и таймери и не се позволява на млякото да завира. Може дори 5 мин. да продължи пастьоризирането на тази Т.
Виж целия пост
# 36
На Мартин дадох кисело мляко за пръв път на 10 месеца и от тогава го обожава.Давам Верея, Елена и Роса.Най-истински ми се струват сякаш.А за маслеността на мен ми казаха, че не трябва да е с висока и давам 2%, а тук чета друго и се озадачих... newsm78.Някой с малко инфо, плс
Виж целия пост
# 37
....А за маслеността на мен ми казаха, че не трябва да е с висока и давам 2%, а тук чета друго и се озадачих... newsm78.Някой с малко инфо, плс

Да бе, и аз отпреди години, когото давах на голямата си дъщеря знаех, че трябва да е с ниска масленост (и давах 2%!), но сега тук във форума скоро попадах на заглавие на тема за пълномасленото  мляко, но тогава нямах възможност да я прегледам...ще трябва да потърся... Порови и ти!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия