Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Комбуча

  • 90 404
  • 277
# 30
Vessy_666 , благодаря за линковете и информацията. Simple Smile   bouquet

Жената, от която е взета гъбата се казва Мариана, кв. св. Троица.
Виж целия пост
# 31
Значи правилно съм предположила - и моите гъби са от Мариана. newsm10

Между другото в нейния блог има ценни съвети  за отглеждане на Комбуча: http://13.interpres.org/
Виж целия пост
# 32
Моите 3-литрови буркани са от Метро, от печени чушки, от кисели краставички....
Днес прецедих първия си и вече готов чай.И имам въпрос:Гъбата, заедно с новообразувалата се и част от чая къде се съхраняват до следващо ползване, в хладилник или на стайна температура?
Виж целия пост
# 33
Гъбата, заедно с новообразувалата се и част от чая къде се съхраняват до следващо ползване, в хладилник или на стайна температура?


Ами аз ведага слагам следващата доза всъщност. Дозата от един 3л буркан е препоръчителата миимална седмична доза за 1 човек... Всъщност на нас дори не ни стига, въпреки, че зареждам по 5 буркана всяка седмица Grinning  Ако нямате готовост да сложите нова доза в момента, просто покрийте буркана в който съхранявате гъбата и закваската с марля или памучен плат докато имате готовност за това. Не я съхранявайте в хладилник в никакъв случай.
Виж целия пост
# 34
Гъбата, заедно с новообразувалата се и част от чая къде се съхраняват до следващо ползване, в хладилник или на стайна температура?


Ами аз ведага слагам следващата доза всъщност. Дозата от един 3л буркан е препоръчителата миимална седмична доза за 1 човек... Всъщност на нас дори не ни стига, въпреки, че зареждам по 5 буркана всяка седмица Grinning  Ако нямате готовост да сложите нова доза в момента, просто покрийте буркана в който съхранявате гъбата и закваската с марля или памучен плат докато имате готовност за това. Не я съхранявайте в хладилник в никакъв случай.

  bouquet

Всъщност, аз сварих току-що чай за следващо зареждане.     Grinning
Но така или иначе, не знаех къде се съхранява, така че, Благодаря.    Hug
Виж целия пост
# 35
Ето ви едни видоеклипчета за комбуча. На български са.






Vessy_666 , разгледах блога на Мариана. Благодаря!   bouquet
Виж целия пост
# 36
Бебето може да се съхранява в хладилник в малко течност, ако не искате да расте.
Ще отговарям на въпроси!

Информация има и тук:
https://www.facebook.com/KombuchaLife?fref=ts
http://kombucha.bg/?gclid=CNarlMf3n7gCFcVa3godX1EA7w
Виж целия пост
# 37
Бебето може да се съхранява в хладилник в малко течност, ако не искате да расте.
Ще отговарям на въпроси!

Изчетох доста материали по чужди сайтове на комбуча общества. Там доста често се срещат съвети да не се държи в хладилик
Виж целия пост
# 38
Бебето може да се съхранява в хладилник в малко течност, ако не искате да расте.
Ще отговарям на въпроси!

Изчетох доста материали по чужди сайтове на комбуча общества. Там доста често се срещат съвети да не се държи в хладилик

Говоря за съхранение на бебета, не за правене на комбуча. Ако се държат на топло, ще изядат течността.
Виж целия пост
# 39
Мен, определено ме хванаха "лудите" с тази гъба. Голям ангажимент е! И нищо чудно след време да излети през прозореца.
Виж целия пост
# 40
Говоря за съхранение на бебета, не за правене на комбуча. Ако се държат на топло, ще изядат течността.
Именно, аз също. Имат си даже термин Kombucha hotel  Grinning в който се съхраяват бебетата. Като имат предвид отново голям буркан с течост, но поставен примерно в склад или зимник или килер на хладно, но не в хладилник. Препоръчва се от време на време да му се подновява течността  Wink
Виж целия пост
# 41
Говоря за съхранение на бебета, не за правене на комбуча. Ако се държат на топло, ще изядат течността.
Именно, аз също. Имат си даже термин Kombucha hotel  Grinning в който се съхраяват бебетата. Като имат предвид отново голям буркан с течост, но поставен примерно в склад или зимник или килер на хладно, но не в хладилник. Препоръчва се от време на време да му се подновява течността  Wink

Аха, и така става - да си има течност да яде, на хладно.
Виж целия пост
# 42
Мен, определено ме хванаха "лудите" с тази гъба. Голям ангажимент е..........
Е, кое му е толкова ангажиращото?
На 7-10 дни правиш чай и залагаш новата партида.Нито иска наблюдение всекидневно, нито обгрижване някакво.....   Simple Smile  Аз сварих последния на 04.07. и сега, прочитайки те, реших да погледна буркана.Ами, нищо, ферментира си....след ден-два ще го прецедя и ще заложа следващия чай.Предишния вече свърши, та се чудя дали да не сложа два 3-литрови следващия път....
Виж целия пост
# 43
Katarin X., ще видя сега как ще се получи. Намерих по-голям буркан. Имам още търпение..........  Simple Smile
Виж целия пост
# 44
Последната реколта Комбуча от събота. Натурална и с касис. Аз слагам повечко буркани винаги, че сме много пиячите  beer2

 https://plus.google.com/u/0/b/118411945487041255612/photos/11841 … 97443346573901665
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия