Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Комбуча

  • 90 169
  • 277
# 45
Заредих нова реколта комбуча днес. Но определено ми трябват още буркани. 
На този етап все още проучвам, пробвам........и за никъде не бъразм.
Виж целия пост
# 46
Възможно ли е от напитката да се подуя?  Имам чувството, че съм глътнала балон.
Виж целия пост
# 47
За издуване не знам, но в наалото имах стомашо-чревни неразположения. Забележка: в началото пийте по малко като постепенно увеличавайте дозата, Мой позннат разви алергия.
Виж целия пост
# 48
Тази сутрин цялата ми шия и деколте бяха зачервени. За първи път ми се случва.  newsm78

Възможно ли е в бутилката, където е прецедена напитката и стои в хладилника да има отново утайка и да се налага да се прецежда отново?
Виж целия пост
# 49
Както се казва при всеки човек може да има различни реакции, въпреки че чак зачервяване на кожата и подуване на стомаха не ми се вярва да са от комбучата.
Аз имах разстройство само след първата бутилка, след това си пия всяка седмица горе-долу и нищо ми няма.

Да, възможно е да има утайка. Ако ви е неприятно,прецедете си я пак.
Виж целия пост
# 50
Прецеждам отново преди пиене. Не пия по много. Може би 1л. за цяла седмица. Защото знам, че дава реакция.
При мен освен подут стомах, цялото ми лице беше подуто, най-вече клепачите на очте и устата. И вече изброените симптоми.
Виж целия пост
# 51
Нормално ли е, ако гъбите престоят 3 седмици в чая, напитката да е по-мътна?
Виж целия пост
# 52
nikolinanik 3 седмици,уау,не е ли станало вече отровен оцет,Не мирише ли на вкиснато,не е ли страшно кисело,осмеляваш ли се да го кусаш изобщо,не знам  гъбата дали е оцеляла толкова време,а и колко са се размножили ?Я разкажи  Sick
Виж целия пост
# 53
Гъбите са в прекрасно състояние! Измих ги и направих нов чай. Но напитката не ми харесва и ще я хвърля. исках да стане по-кисело. В Австрия целогодишно киснат гъбите в чай и си правят оцет. Ползват го а готвене. Явно сега не е момента за такива експерименти, защото е много горещо.
Виж целия пост
# 54
Здравейте,

прочетох за гъбата и се навих да пробвам и аз. За Пловдив някой да има в повече?  bouquet
Виж целия пост
# 55
И аз търся една гъбка за Пловдив Simple Smile
Виж целия пост
# 56
Аз казах СБОГОМ на гъбите! Отнемат ми доста време, искат много грижи и най-вече ВРЕМЕ!!!  Оставих само една.
Но как мога да я запазя за дълъг период от време?
Виж целия пост
# 57
Аз казах СБОГОМ на гъбите! Отнемат ми доста време, искат много грижи и най-вече ВРЕМЕ!!!  Оставих само една.
Но как мога да я запазя за дълъг период от време?


Затваряш я в кутия или буркан в най-киселата възможна течност и я слагаш в хладилника.
Виж целия пост
# 58
Аз казах СБОГОМ на гъбите! Отнемат ми доста време, искат много грижи и най-вече ВРЕМЕ!!!  Оставих само една.
Но как мога да я запазя за дълъг период от време?


Затваряш я в кутия или буркан в най-киселата възможна течност и я слагаш в хладилника.




Благодаря за отговора!   bouquet
Колко време мога да я съхранявам в хладилника?
Виж целия пост
# 59
Здравейте.радвам се,че темата се е възродила. Може ли да ми кажете откъде да се сдобия с гъба?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия