Карфииииол-Карфиииол

  • 3 767
  • 14
Grinning Имам карфиол...да ама аз не ям освен на туршия, обаче както и предполагах мъжа обожавал.
 Сега имам нужда от рецепти как да приготвя този карфиол.
За паниран знам вече това ми дойде първо на ум, очаквам да ми дадете идеи вие как го готвите.
Виж целия пост
# 1
Аз го правя така, разчупвам го на "розички"(уф не знам как да го кажа Embarassed ), бланширам го 10 мин., отделно правя бешамел сос, нарязвам шунка, кашкавал или моцарела, риган, черен пипер, индийско орехче. Всичко го изсипвам в тавичка и запичам. Понякога слагам вместо шунка бекон. Ако ме мързи да правя бешамел, слагам течна сметана. Понякога прибавям и броколи или зелен фасул.
Другата ми любима рецепта. Пак го бланширан на "розички".
Запържвам в 100 гр. масло 1 ч. ч. панада,  сол и черен пипер и "заливам" карфиола. Просто, но много вкусно.
Ще се радвам и аз на други рецепти. Grinning
Виж целия пост
# 2
Цитат на: Bobbylein
Аз го правя така, разчупвам го на "розички"(уф не знам как да го кажа Embarassed ), бланширам го 10 мин., отделно правя бешамел сос, нарязвам шунка, кашкавал или моцарела, риган, черен пипер, индийско орехче. Всичко го изсипвам в тавичка и запичам. Понякога слагам вместо шунка бекон. Ако ме мързи да правя бешамел, слагам течна сметана. Понякога прибавям и броколи или зелен фасул.
Другата ми любима рецепта. Пак го бланширан на "розички".
Запържвам в 100 гр. масло 1 ч. ч. панада,  сол и черен пипер и "заливам" карфиола. Просто, но много вкусно.
Ще се радвам и аз на други рецепти. Grinning


Kakvo e Panada?

Az go pravj taka, no s galeta

I e mnogo vkusno
Виж целия пост
# 3
Панада е Галета Embarassed
Благодаря
Виж целия пост
# 4
Цитат на: Bobbylein
Панада е Галета Embarassed
Благодаря


Ami mersi, za kakvo...prosto ne znaeh kakvo e , ti sorry

Az mnogo go obicham tova,,,,mmmmm chak mi se prijde
Виж целия пост
# 5
Ох, улучи ми слабото място. Всеки божи ден панирам карфиол. Не мога да живея без него
Виж целия пост
# 6
Ето и моята любима рецепта:
Сварява се карфиола, като преди да стане готов се прибавя Вълшебен вкус- пиле на Маги. Прецежда се и се слага в намаслена тавичка. Отделно правя бешамел - в три лъжици масло и олио запържвам три лъжици брашно, разреждам с 4-5 черпака от водата, в която е варен карфиола, варя до сгъстяване и прибавям две разбити яйца. Заливам карфиола със соса, разбърквам и поръсвам с черен пипер. Отгоре - кашкавал по избор, най-добре става с чедар. Печеш около 20 - 30 минути. Става страхотно!
Виж целия пост
# 7
Аз пък го смесвам с брокули , моркови , праз и царевица и ги правя на пара . обожавам задушени зеленчуци , мога да ги ям всеки ден .
Виж целия пост
# 8
Цитат на: NaNa
Аз пък го смесвам с брокули , моркови , праз и царевица и ги правя на пара . обожавам задушени зеленчуци , мога да ги ям всеки ден .


A kakwa podprawka slagach kato zaduchavach na para? Az suchto mnogo obitcham!!!
Blagodarq ti!
Виж целия пост
# 9
Карфиол ям задушен на пара. Когато го сервирам в чиния го заливам със сок от лимон. По желание настъргвам върху него сирене или сварено яйце.
Панираното е вредно и не го ям. Опитвала съм - не се усеща пълноценно вкуса на карфиола.
Виж целия пост
# 10
А опитвали ли сте суров?Накъсън на розички,разбъркан с майонеза и малко червен пипер.Става супер салата.
Виж целия пост
# 11
Цитат на: Anonymous
А опитвали ли сте суров?Накъсън на розички,разбъркан с майонеза и малко червен пипер.Става супер салата.

Суров? Не горчи ли? Shocked
Виж целия пост
# 12
[/quote]
Суров? Не горчи ли? Shocked[/quote]Не горчи,вкусът е подобен на зеле.На мен ми харесва.
Виж целия пост
# 13
аз също много го харесвам суров ,слагам го в салати ,дори и във "шопска"  или нещо такова защото й слагам лимон и майонеза освен сиренето и зеленчуците:)
Виж целия пост
# 14
подваряваш карфиола като започне да ври веднага го махаш и отцеждаш. смесваш майонеза с кисело мляко слагаш малко чесън и  орехи. смесваш всичко и става разкошотия.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия