МАШИНА ЗА ХЛЯБ-43 тема

  • 65 093
  • 742

МАШИНА ЗА ХЛЯБ-43 тема

   



           


В него ще намерите, съвети на майсторите, съвети за козунаците, упътване и инструкции за работа с машините, и други.

       





РЕЦЕПТИ И СЪВЕТИ:








предишната ни тема
Виж целия пост
# 1
Дядо Хаджия, благодаря ти за новата тема  bouquet
Виж целия пост
# 2
Здравейте!
Благодаря и аз за новата темичка.
Напоследък правя един и същи хляб в различни вариации и става винаги ПЕРФЕКТЕН!!!
Правих го с различни течности - бира, вода или мляко; правих го и с жива и със суха мая - резултатът неотменно си остава чудесен (пу-пу  Wink )
Това е последното хлебче, което още дояждаме вече трети ден (видно от последната снимка - не е останало много), но филийките се режат идеално и не се рони много.
    


Виж целия пост
# 3
Сподели рецептата с нас! Интересно ми стана, че се получава и с бира, освен за сладки, не съм я добавяла към друго тесто.
Виж целия пост
# 4
Включвам се в темата, за да не ви изпусна. И за да не е празен запис, да споделя че ми докараха ръжено брашно, пълнозърнесто и нямам търпение да го опитам. Проблемът е, че има и по-едри обвивки и трябва да го мина на гевгир, за да ги отсея, пък чувалчето е 15 кг. Мляно било на камък, което било хубаво, ми каза доставчика.  Wink
Виж целия пост
# 5
От другата тема съм си извадила една рецепта за бирен хляб, но не съм го пробвала още. Мислях тази вечер да го забъркам. Ето я рецептата

Бирен хляб - 750 гр.
Необходими продукти:

100 мл. изветряла бира
150 мл. вода
1 1/2 малка мер. лъжичка сол
1 1/2 голяма мер. лъжичка захар
2 с.л. зехтин
около 500 гр. пресято брашно - да се получи хубава топка
1 1/2 малка мер. лъжичка суха мая

Сложих първо течностите в кошничката , после брашното, но не цялото, солта и захарта, а накрая - маята.Включих машината и добавях брашно, докато се получи хубава, отделяща се от стените на кошницата топка.
Пекох на основната програма , за 750 гр. хляб, средно препечена коричка.
Виж целия пост
# 6
Да ви попитам, когато вадите бъркалките, за да не се получават дупки, изключвате ли машината и от къде - от контакта или спирате програмата  newsm78 , а цялото казанче ли изваждате навън  newsm78
Виж целия пост
# 7
  tiptoe
Виж целия пост
# 8
  tiptoe

И аз се каня да пробвам хляб с бира, но все не остава излишна у дома  Embarassed
Виж целия пост
# 9
Да ви попитам, когато вадите бъркалките, за да не се получават дупки, изключвате ли машината и от къде - от контакта или спирате програмата  newsm78 , а цялото казанче ли изваждате навън  newsm78

Трябва да си уверена, че повече няма месене (тоест бъркалките няма опасност да се завъртят по време на ваденето). При тази ситуация просто изместваш тестото на една страна и изваждаш едната бъркалка, после на другата страна и изваждаш другата бъркалка. След това го позаглаждаш леко отгоре да придобие някакъв вид и готово. Машината няма нужда да се изключва, нито пък да се вади казанчето.
Виж целия пост
# 10
аз веднъж правих хляб с бира,но беше годна за пиене,т.е. не беше изветряла и хляба не ми се наддигна,явно някаква реакция е от мая и газирано,незнам....та от тогава не смея да повтарям с бирата Thinking

Иначе на моята Мулинекс 5000 винаги остават бъркалките, а слагам много мазнина, за да ми е по-тънка коричката. Виж, на майка ми машинката от ТСМ е с друг вид тефлон и излизат без проблем. Следващия път Мулинекс не взимам!

от повечето мазнина ли става по-тънка кората на хляба? Ох, и аз съм с Мулинекс 5023,в началото имах проблеми с нея,но сега работи безотказно...но ако след време се налага да я сменя - да, и аз ще предпочета друга марка. Peace
Виж целия пост
# 11
Хм, много странно - не ми пращат известие, че има отговори след моя  newsm78 Добре, че проверявам самичка  Rolling Eyes

Сподели рецептата с нас! Интересно ми стана, че се получава и с бира, освен за сладки, не съм я добавяла към друго тесто.
Рецептата е на колежка от форума - Марулка -   bouquet
300 мл течност (вода, мляко, изветряла бира);
3-4 с.л. мазнина (олио, масло, маргарин) - правила съм и с масло, но май с олио ми харесва повече;
1 с.л. сол;
2 с.л. захар - аз напоследък слагам само 1 с.л. и пак става чуден хляб;
500 гр. брашно (правила съм и само с бяло, и смес - бяло+пълнозърнесто);
2 ч.л. суха мая - последните пъти слагах по 1/4 кубче жива мая, а този от снимките го направих даже с 1/6 и пак стана перфектен  Rolling Eyes
Пека на основната програма, на най-светлата коричка.
Ами това е! Пробвайте, мисля, че няма да съжалявате. Аз съм го правила и със семки - мноооого вкусно става, а пък Марулка го е правила и със сиренце, и с маслини и винаги е доволна от резултата.
Ще чакам отзиви  Wink
Виж целия пост
# 12
Bilkova,ще я пробваме рецептата Simple Smileобезателно,тея дни.
Виж целия пост
# 13
Да ви попитам, когато вадите бъркалките, за да не се получават дупки, изключвате ли машината и от къде - от контакта или спирате програмата  newsm78 , а цялото казанче ли изваждате навън   newsm78
При тази ситуация просто изместваш тестото на една страна и изваждаш едната бъркалка, после на другата страна и изваждаш другата бъркалка. След това го позаглаждаш леко отгоре да придобие някакъв вид и готово.

извадих бъркалките точно преди печенето, но си обезформих целия хляб ooooh!  следвах инструкцийте,наддигнах тестото първо от едната страна,после от другата, уж полека, обаче хлябът както си беше втасал и набухнал хубаво - спихна, освен това ми лепнеше по ръцете тестото и се обезформи....иначе тестото беше на конци,меко и гладко...но вече не е Sad
Виж целия пост
# 14
Бъркалките ги вадя непосредствено след последното месене - преди втасването. Ако изпусна този момент, въобще не ги вадя, защото ме е страх, че ще стане точно това - ще спадне хляба  Rolling Eyes
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия