Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Злоядо дете

 • 18 886
 • 116
# 105
Аз също съм ЗА АМ отколкото киселото мляко.Все още не съм предложила на дъщеря си кисело мляко,въпреки опитите на много хора да ме убедят,че видиш ли едно време направо с кисело мляко започвали #Crazy.Това за мен е пълен абсурд.
Видиш ли едно време мен така са ме хранили,майка ми е нямала кърма и са ме хранили с кисело и прясно мляко,не с АМ.
Виж целия пост
# 106
Не са имали избор. И мен така са ме хранили. Аз обаче съм го отказвала и са търсили други варианти. Сега обаче не е едно време. Има ли смисъл да се връщаме тогава, като имаме сега?
Виж целия пост
# 107
Аз също съм ЗА АМ отколкото киселото мляко.Все още не съм предложила на дъщеря си кисело мляко,въпреки опитите на много хора да ме убедят,че видиш ли едно време направо с кисело мляко започвали #Crazy.Това за мен е пълен абсурд.
Видиш ли едно време мен така са ме хранили,майка ми е нямала кърма и са ме хранили с кисело и прясно мляко,не с АМ.
Повечето така сме хранени,но от това ''Ами вас как сме ви гледали,живи и здрави сте'' ми е писнало и то много.Както каза и  Michael@-защо да се връщаме назад като има сега.Много неща са се правели преди,които сега се отричат,но не това е темата Peace
Виж целия пост
# 108
И тогава е имало адаптирани млека.И тогава е имало хора,които не са одобравяли АМ,както и сега.Приемете го,че не всички приемат с отворени обятия  Менделеевата таблица на опаковките(изкуствено добавена).

Да не изместваме темата,тя не е за АМ и киселото мляко,а за съвети какво да направим.
Рядко се прочитат тук съвети,повечето са упреци и изводи как майката бърка.
Виж целия пост
# 109
Това, което при нас проработи:

- Никакви телевизори, клипчета от YouTube, музики и други подобни забавления.

- Спокойна атмосфера преди и по време на храненето. Закусваме и обядваме двете, вечеряме тримата с татко й. Общо-взето се опитваме с поведението си да внушим, че храната е удоволствие и забавление, а не мъчение.

- Самостоятелно хранене, колкото и да се маца и цапа, без да правя забележки. После чистя. Дори свикнах да не се ядосвам Wink

- В момента, в който спре да яде, изчаквам да не би да не е преглътнала добре, предлагам още веднъж и ако пак откаже, спирам.

- Разнообразна домашно приготвена храна; моето дете доста рано си показа, че не иска купешките пюрета, но пък има много дечица, които ги предпочитат. Има чудесни био пюрета и менюта за по-големи дечица, та чак понякога ме е яд, че моето не иска, но няма как - ще се готви.

Това е, което имаше ефект при нас, но трябва да подчертая, че детето ми не беше злоядо, но аз бях на път да го превърна в такова.  Confused
Виж целия пост
# 110
здравейте аз имам две деца, обаче  малкото сега е на 10 месеца, не иска да яде, яде само адаптирано мляко и каши, много е лошо така
Виж целия пост
# 111
Не е ял от 7 сутринта... Shocked
Виж целия пост
# 112
Пак ли го мъчиш с глад?
 
Иначе при нас имаше един изненадващ напредък, прояде готвен ориз,но не как да е.Седнала в мен,държейки една много малка лъжичка( от един стар сервиз) и имитирайки ядене сама. Аз държах ръчичката й, загребвахме с лъжичката и хапваше. Много се радвах. Дано само да не е временно явление.
Виж целия пост
# 113
Да, няма да го кърмя повече. Все едно кърмата ми е спряла внезапно  Crossing Arms.
Виж целия пост
# 114
Детето ми е на 11 години и винаги много трудно се храни - от рождението до сега. Няма да го наричам злоядо, предвид коментарите, които поражда думата тук.
Естествено както може да се предположи, за тези 11 години сме опитали всичко - с добро и лошо, за да се храни. Казва, че просто не и се яде. Храни се много дълго, разсейва се, задържа храната в бузи - очевиден признак, че не и се яде.
Може би бихте казали: -Защо смяташ, че не яде нормално?
Защото е хилава и слаба.
Винаги е била в долната граница н
  а нормите за тегло и горната за ръст.
  Ние сме слаби, но енергични хора, но тя е слаба и без енергия. Ние сме спортисти и се храним с малко количество и пълноценна храна - най-често домашно приготвена. Такава предлагаме и на детето.
  Храненето на детето се е превърнало във фикс идея за цялото семейство.
  Не е анемична и не боледува често.
  Понеже не искам да става прекалено дълго и неразбираемо писанието, ще съм благодарна, ако споделите мнение:
  Правилно ли е да се налагат "санкции" при нежелание да се храни, при много продължително хранене и т.н. подобни?
  Добре ли ще се отрази спорт на детето? Притесненията ми в случая са, че динамичен спорт ще изчерпва и малкото енергия, която си доставя с храната?
  Може ли да има някаква физиологична причина за липсата на апетит?
  Виж целия пост
  # 115
  Здравей, струва ми се, че твоята публикация не е за този подфорум, тъй като става дума за 11-годишно дете, а темата е за малки деца на 1-2 години, които се захранват.

  Аз имам дете на 8 години, което е проблемно с храненето, отделно е много слаб и също не кипи от енергия. От бебе си върви така и засега няма изгледи за промяна. Имам още едно по-малко дете, което се храни разнообразно- има своите капризи, но като цяло няма нищо общо с по-големия си брат.
  Няма да описвам цялата история, само ще отговоря на въпросите ти, които задаваш.
  Ако детето не е енергично, е нормално да изразходва енергия и апетитът следователно да  е занижен. Някои деца ядат като пиленца, други са лакоми и нямат спиране, всеки е различен.
  Според мен не е желателно да налагаш санкции, тоест вид наказание, когато детето не се храни по начин, по който ти очакваш. По-добре е да поощряваш и хвалиш, но най-добре е да спреш да се фиксираш над това как детето се храни. Не коментирай и не го притискай с думи, с поведение- детето със сигурност го усеща подсъзнателно. Давайте го по-лежерно, за да не се превърне храненето в едно мъчение.
  Спортът винаги добре се отразява- може да изберете спорт, който да не е много динамичен и изтощаващ. Моите деца ходят на тенис, тренировките са леки, няма непрекъснато бягане, поднесено е като за деца. Големият иска вече да тренира и футбол, запалил се е по темата- все си мисля, че този спорт доста ще го изморява, но щом има желание ще го оставя да пробва, може пък да подценявам възможностите му.
  Виж целия пост
  # 116
  И на мен да ми предлагате пюрета и каши- и аз ще стана злояда...
  Не е нормално на 1-2г да се дават пюрета и каши. На теория към 8м може да се спре пасирането и да се намачква с вилица. Преходна храна към 10м и на годинка обща.
  Бих посъветвала авторката на темата да направи яденето по-интересно. Предлагайте на детето самО да се храни, да борави с прибори, нарежете му плодова салата, нека маца, все нещо ще влезе в устата. И се хранете заедно, личният пример е много важен. Аз вечерям с моя син, но по-късно като се прибере баща му и седне да яде, детето сяда с него и хайде пак похапва малко.
  Не съм имала никога проблеми с храненето на детето, така че не говоря от опит. Успех и не се вторачвайте много в тези неща. Дано е период и отмине някога Simple Smile
  Виж целия пост
  Коледа 2018

  Започнете да пишете...

  Страница 1 от 1

  Общи условия