РЪЧЕН ХЛЯБ.Висок и въздушен!Лесен и истински!

  • 38 510
  • 170
# 15
Гледам го това хлеб4е от няколко дни, днес ве4е ще го пробвам Simple Smile

Селма, как ще препоръ4аш да го пека? Искам да стане то4но като твоя, светъл и с тънка кора?
Виж целия пост
# 16
.......
Селма, как ще препоръ4аш да го пека? Искам да стане то4но като твоя, светъл и с тънка кора?
    Аз го пека на 2-ро ниво,горен + долен реотан,160 градуса и вентилатор.Около 40 минути.(Но това е само ориентировъчно време.Все пак и много други фактори влияят на продължителността на печенето:мощността на фурната,големината на формата и т.н..)

    Преди изпичането мажа само с олио.

    Ако искаш коричката да е мека,намажи хляба след изпичането с краве масло и го увий в кърпа,както съм описала в рецептата.Ако не го намажеш,коричката ще си остане хрупкава.  Simple Smile
Виж целия пост
# 17
Аз го пека на 2-ро ниво,горен + долен реотан,160 градуса и вентилатор.Около 40 минути
Мерси Hug
Виж целия пост
# 18
пече се в момента , ухае божествено  Crazy
Виж целия пост
# 19
  Стискам палци!  newsm17
Виж целия пост
# 20
питката е готова   http://dessi71.snimka.bg/other/gradina.612142.25193519.big
и миУто действа  hahaha  http://dessi71.snimka.bg/other/gradina.612142.25193516.big

Селма искам да ти благодаря и за рецептите за маринованите камби и домати.  Hug
 
Виж целия пост
# 21

Селма искам да ти благодаря и за рецептите за маринованите камби и домати.  Hug
 
  Радвам се,че ти допаднаха!  Simple Smile

   Благодаря за снимките!  Hug
   С яйчице ли си мацнала хлебчето?Много хубаво блести!  Flutter
Виж целия пост
# 22
С яйчице , а след като я опекох и с масло я намазах.
А камбите ги правих днес за трети път. Първата доза свърши ,втората -намаля застрашително , та реших да потретя  Crazy
Виж целия пост
# 23
Следващата събота съм почивка и ще събудя децата с този хляб. Embarassed/не съм се объркала със събуждането, те винаги спят до късно/ Embarassed
Виж целия пост
# 24
Ха, да се запиша, ей как съм изпуснала, уж те преследвам Селма  Hug  Аз да питам май няма да стане във формата ми за кекс, малка ще да е?
Виж целия пост
# 25
....  Аз да питам май няма да стане във формата ми за кекс, малка ще да е?
  Ще стане  Simple Smile ,ако формата е с обем не по-малък от 2,5 л (както съм споменала по-горе).Моята събира толкова (не повече).
  Твоята,дали е по-малка?
Виж целия пост
# 26
Да от тези малките тефлоновите е, и затова питам да не би пък да е много малка и да не ми се изпече.
Виж целия пост
# 27
   Ами,провери я,колко събира.
   После ще снимам моята,да я покажа.И тя не е от големите.  Peace
Виж целия пост
# 28
Да от тези малките тефлоновите е, и затова питам да не би пък да е много малка и да не ми се изпече.
И моята е от малките кексови форми /незная точно колко литра е../ и пак си се получи идеално! При мен излязоха 6 топки, а както писах останалото количество на следващия ден направих на чудесна пица Laughing Скоро пак ще го направя:)
Виж целия пост
# 29
  Трябва да имате предвид,че хлябът расте не само настрани,но и нагоре.
  За сравнение....Ето хлябчето направено от 2/3 тесто в 2 и половин литровата ми форма:

  

   И още едно направено в същата форма ,но от цялото количество тесто:

  

    Както се вижда във втория случай,хлябът е само леко "цъфнал" настрани,но не е избягал,а е станал просто по-висок.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия