Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Детски градини в Пловдив - 2

  • 124 162
  • 902
Тема за детските градини (не ясли) в Пловдив.

За какво е тази тема: в нея споделяйте лични впечатления от градината, която посещава детето ви (или която е посещавало):

- състояние на базата и на двора
- порядките вътре в градината
- госпожите и лелите и тяхното отношение към децата
- особености на учебния процес в тази градина
- отношение към родителите Simple Smile
- доволно ли е детето, лесно ли се адаптира е тази ДГ
- прочее неща, имащи отношение към конкретната градина и т.н.

За какво не е тази тема: тя не е за срокове за подаване на документи на даден набор, не е за критерии за прием и не е за всякакви подробности, засягащи прием в детските градини в града. Тема по въпроса за прием в ДГ в Пловдив има тук.
Темата също така не е за ходене на децата на детска градина по принцип, тип "как да се адаптира по-лесно" и "какви дрехи да носи" - за такива въпроси има достатъчно други теми в подфорума, задавайте ги там.

Темата за детските градини е за собствени впечатления от самите тях - т.е. след като детето е вече прието и я посещава, за да могат други родители да направят своя избор на база чуждия опит и мнение. По възможност избягвайте мнения, които не са лични ("чух...", "една приятелка каза...", защото могат да не са съвсем акуратни).
Опитайте се да се придържате към темата на темата - конкретни мнения за конкретни градини.
"Запис", мнения, които не са по темата, мнения, които са за ходене на детска градина по принцип, ще бъдат премахвани.

Моля, прегледайте и старата тема, в която има събрани мнения за почти всички ОДЗ и ЦДГ в Пловдив!
Виж целия пост
# 1
Искам да споделя личните си впечатления от ДГ "Майчина грижа", която голямата ми дъщеря посещаваше доскоро и където се надявам догодина да запиша и малката Simple Smile

Базата на градината е съвсем нормална - нито стара, нито лъскава. На мен лично винаги ми е изглеждала уютна и приятна, предразполагаща.
Госпожите, които бяха на групата на дъщеря ми, ми допадаха и децата ги обичаха. Голямото дете свикна много бързо и учудващо лесно с градината (след много по-труден период на полу-адаптация в яслата). Учат по одобрена от МОН програма, като не знам как е в другите групи, но 'нашите' госпожи им измисляха разни допълнителни занимания по ръчен труд и творчество, които явно се харесваха на децата, както и на родителите.
Пари събираха 80 лв в първа група (това беше през 2006-та, да отбележа), следващите години мисля по 30-40 лв за консумативи плюс различни по-дребни суми за разни неща през годината. Общо взето не сме се чувствали особено принуждавани с парите. В края на всяка учебна година всички групи изнасят 'благотворителен' концерт (срещу 20 лв/семейство), като събраните пари се ползват за благоустрояване на градината според решението на училищното настоятелство.
Към ежемесечната такса има такса за битови консумативи - хартии, кърпички и прочее, последно беше 7 лв.

Когато детето започна да посещава тази градина, режимът беше по-ларж - разрешаваха по-късно водене срещу подписана декларация; после това за съжаление се отмени, а беше голямо улеснение за много родители. По-късно на вътрешната входна врата се появи омразният нелеп надпис "Родители - дотук!", който винаги ме е изумявал, когато го видя някъде - това не е концлагер, нито родителите са диви заразоносители... както и да е, това е нещо, което се надявам да изчезне в бъдеще, защото е несериозно за една европейска детска градина.
Това, което ми допадна от промените беше затегнато посрещане и изпращане на децата в градината - външната входна врата се заключва и при посрещане и изпращане на детето го приема и предава някой от персонала.

Като цяло, впечатленията ми от градината са почти еднозначно положителни и фактът, че искам да запиша там и другото си дете говори сам за себе си Simple Smile
Виж целия пост
# 2
Ще следя темата Simple Smile
Виж целия пост
# 3
За заинтересованите сайта на ЦДГ "Червена Шапчица" в Тракия.

http://www.chervenata-shapchitsa.com
Виж целия пост
# 4
и аз тук  Peace
Виж целия пост
# 5
Бъдете добри, избягвайте мнения тип "запис" и производни. Дадена тема може да се следи и без участие в нея, като натиснете бутон - а нови отговори по темите, за които сте се записали чрез известия, можете да видите от връзката "Известия", горе вляво под "Нови отговори на моите публикации" - това е доста практично и спестява "записите", като позволява да се четат и следят темите от интерес.
Виж целия пост
# 6
  Бу   bouquet
Виж целия пост
# 7
Ето сайта на ЦДГ "Детелина" - една от най - желаните в "Източен" и широкия център, посока Бирената фабрика.
http://www.dg-detelina.com/


База - мн.добра, изцяло санирана сграда, светли и чисти помещения, физкултурен салон.
Редът за водене сутрин е до 8.30, ако не си се обадил, че детето ще закъснее - не го приемат.
За повечето госпожи мога да изкажа положително мнение, с едно - две изключения. Директорката е разбрана и диалогична, има преки наблюдения върху всяко едно дете, често влиза по групите.
Минус на градината е неремонтираният двор - стари люлки, катерушки и пързалки. Не съм особено доволна и от допълнителните занимания - фирмата, която предлага извънучебни дейности в последните 4г. е само една и напрактика родителите и децата нямат избор на преподаватели и видове дейности.
"Детелина" е от градините, в които документи за прием се подават дори на новородени бебета. Ако се ориентирате към нея - не чакайте годината, в която детето тръгва в първа група.
Виж целия пост
# 8
За "Детелина" съм съгласна - дворът изглежда така, както когато аз я посещавах преди 20 години! Joy
Виж целия пост
# 9
Здравейте!
Интересуват ме лични впечатления от "Мир" И " Дружба" в квартал Западен.   Simple Smile
Виж целия пост
# 10
Аз бих искала ако някой има информация за Люляк...дори и лично мнение да е няма проблем.
Виж целия пост
# 11
Дъщеря ми ходеше миналата година в Люляк, филиала на ул. Иван Вазов. Харесваше й, госпожите бяха мили и приятни, но тя беше 1 група и страшно много боледуваше. Основната причина да я преместя е смяната на адреса ни. Проблем в този филиал е миниатюрното дворче и възстаричката база. Не знам дали си втълпявах, но в петък като и взимах пижамата много ми миришеше на мухъл. Говорила съм и с други майки, някои се съгласяваха с мен, че дрешките на децата миришат странно, други ме опровергаваха.. Лято на 2010 г. правиха ремонт там, може да се е променило положението.
Виж целия пост
# 12
Бу   bouquet

Аз събирам мнения за Каменица, Малкият принц и всички частни градини. Благодаря на всички, които ще отделят малко, ценно време, за да споделят личните си впечатления и помогнат на нас, майките, на които предстои записване на детето в градина Hug
Виж целия пост
# 13
А някой има ли отзиви за детска градина "Светла"?
Виж целия пост
# 14
за Люляк - едни приятели имаха детенце там и бяха супер доволни. Децата от филиала на ул. Иван Вазов ги извеждаха в градската градина - всеки ден ги виждах, докато бях в майчинство  Peace

за Светла в Смирненски - там имаме познато детенце съфорумче и майката е много доволна - според нея там директорката и персоналът много се раздават  Peace

за Малкия принц - аз лично съм много доволна  Peace Извадихме страхотен късмет и групата ни се падна на първия етаж, където мога да разговарям всеки ден с учителките, докато обуваме/събуваме обувки. Базата като цяло е добра - както на всички останали градини в Центъра, които съм посетила. Има охрана, за която плащаме допълнителна такса и е много, много спокойно така  Peace Вътрешният им правилник не е много по-различен от този на останалите градини - деца се приемат до 08.45ч. /ако ще отсъства детето, пак до този час се уведомява родителя/, ако се водят по-късно - пуска се молба. Дворът е голям /но и групите са много/ и всяка група си има нейно ъгълче Mr. Green Редактирам се, за да пиша, че базата, както навсякъде, се поддържа основно от нашите средства, но като цяло градината е с вече ремонтирана такава.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия