Крема се втечни

  • 1 813
  • 5
Зравейте.. Ще минавам направо на въпроса понеже направо ми се плаче и се чудя какво да правя..
Започнах да правя торна с предполагам познатия ви крем на буболинката... За всеки случай ето рецептата:
Шоколадов крем
(по-известен като "Шоколадовия крем на Буболинката")
Това е любимият крем на моя съпруг и на всички върли фенове на шоколада.
Необходими продукти:
4 пресни яйца
250 гр масло (истинско, а не маргарин или сметаново)
300 гр шоколад (аз предпочитам натурален, но може и млечен)
30 мл ром или коняк
1 ч.ч. пудра захар
Начин на приготвяне:
На водна баня разбиваме целите яйца (жълтъци и белтъци) заедно със захарта. Бием с миксера на най-висока степен до пълното побеляване и сгъстяване на крема, след което махаме от котлона и продължаваме да разбиваме докато изстине. Постепенно прибавяме разбитото на пяна масло. Ако при смесване ви се пресече, не се тревожете. Затоплете отново леко на водна баня и всичко ще се оправи. Към получената смес прибавяте разтопения шоколад и алкохола. Разбърквате до получаване на лъскав и гладък крем. Ако ви трябва за заливане или глазура - използвайте веднага, докато е още течен. Ако ви е нужен за измазване или за между блатовете - оставете в хладилника за около 1/2 час, за да стегне. Периодично разбърквайте, за да се втвърди равномерно. Ако отново искате да стане по-течен, просто го затоплете на водна баня.
Може да поднесете и като десертен крем, декориран и дообогатен подходящо.

Та... Всичко беше добре докато не добавих маслото. Кремът не се пресече, ами направо стана на вода. Внушително изглеждащата цяла купа крем сега е запълнена на 1/4 понеже се втечни и е като вода /съжалявам, че се повтарям/. Сложих го пак на водна баня, бих няколко минути с миксера, никаква промяна. Да имате идея как да го спася? Благодаря предратилно.
Виж целия пост
# 1
Аз бих сложила 1 опаковка крем Оле  шоколад без варене на д-р Йоткер .
Виж целия пост
# 2
Най-вероятно маслото не е било качествено, разваляла съм така кремове при замяна на масло с маргарин или при използване на българско, щото такова има в кварталните магазинчета. Може би с малко желатин ще го постегнеш, без да го правиш твърдо желиран. Peace
Виж целия пост
# 3
Ами щом като е с маслото, го остави по-дълго време в хладилника (през ноща) и утре виж какво е положението. Но според мен ще си се стегне. Остави го леко да се поотпусне  и разбий. Крема ти е бил още много топъл когато си прибавила маслото и то се е разтекло.

Успех!  bouquet
Виж целия пост
# 4
Маслото  ебило гадно ,от тези суроватъчните...ако е пък  ибългарско ...няма кво да говорим Twisted Evil
препоръчвам ти да оставиш купата в хладилника да стегне маслото,ще се отдели суроватката на дъното,начупи кората която се образува от втвърденото масло и отдолу ще видиш водата /суроватката/ излей я ,пресипи маслото в друга купа и разбий...не ти гарантирам отлични резултати,понеже маслото  е станало зърнестоно ,все пак...става... Hug
Не се кахъри....и за кремове,винаги купувай хубаво качествено немско масло  Peace
За масло използвано в тесто например може да сложиш и БГ,но за крем не рискувай Hug
Виж целия пост
# 5
Ами маслото ми беше домашно, така че би трябвало да е качествено, поне така предполагам. Друг път и мъфини и кремове съм правила със същото, в смисъл пак домашно и  всичко е било окей. Онзи крем го изхвърлих, ама утре пак ще пробвам, те блатовете си чакат.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия