Лактобацили в кърмата

  • 614
  • 4
Здравейте на всички!Имам близначета на 7м.и половина и ги кърмя.Също така ми остава кърма и след като ги нахраня се доизцеждам,а когато ги храня с пюрета и каши пак се цедя и изцедената кърма я продавам.Но днес ми се обадиха от банката за майчина кърма и ми казаха че съм имала много лактобацили или нещо подобно в кърмата и е на кантар дали да я бракуват.Въпроса ми е знае те ли какво е,опасно ли е за бебоците ми?Може ли да ги кърмя,как ще им навреди?Много съм притеснена и незнам какво да правя,а имам кърма.Ще съм много благодарна на всички,които ми напишат някаква информация!!!
Виж целия пост
# 1
*Съни*, в кърмата по естествен път се намира Лактобацил (Lactobacillus) - това е добра бактерия, която защитава бебетата от лошите такива. Поинтересувай се от БМК за подробности за какво става дума,  както и за конкретните стойности, за да можем да сме ти от полза с по-точна информация.
Нормално е да има лактобацил в кърмата, тя е жива течност с много безценни съставки - бели кръвни телца, стволови клетки, добри бактерии...
Ако пък решиш, че искаш да намалиш количеството си кърма така, че да няма нужда да доизцеждаш след кърмене на двете бебета, също кажи Simple Smile Повечето майки предпочитат да нямат свръхпроизводство и тялото им да прави само толкова кърма, колкото е нужно за бебето (бебетата), въпреки че със сигурност жените, които дават на бебетата си от твоята донорска кърма, са безкрайно благодарни.
Виж целия пост
# 2
"Бу" ще ги попитам от БМК, но в понеделник по точно да ми обяснят за какво става въпрос,колко са и т.н и ще пиша.Как може да не се доизцеждам и да ми стигне кърмата и за двамата???Ще ми обясниш ли как мога да намаля количеството се кърма,че ми стана мн интересно Rolling Eyes
Виж целия пост
# 3
*Съни*, много майки имат свръхпроизводство на мляко в някой етап от кърменето. Единият вариант е да се доизцежда, но тогава тялото постоянно получава сигнал да прави изсуканото + изцеденото количество мляко, т.е. свръхпроизводството е постоянно.
Вторият вариант е плавно да се намали количеството изцеждано мляко, за да се позволи на организма да се настрои и да прави само толкова мляко, колкото е нужно на бебето (бебетата).
Ще помогне, ако споделиш още детайли - как се хранят твоите юнаци, колко често доизцеждаш и по колко, всякакви неща, които имат отношение сега.
Виж целия пост
# 4
Като правило, микроорганизмите са навсякъде около нас - а млякото е подходяща среда за развиване на лактобацили. Кърмата, за да достигне до БМК, се съхранява в нещо - ползваш ли помпа, стерилизираш ли я - с преваряване или с таблетки? В какво им предаваш кърмата? Как я съхраняваш?
Т.е. стерилен съд, бързо затваряне на съда, бързо охлаждане би попречило на попадналите лактобацили да се развъждат допълнително.
Не знам точно как процедират от БМК, защото не съм давала кърма, но това са микробиологичните правила, ако искаш да избегнеш растеж.

Иначе те наистина са навсякъде - това са тези лактобацили, които превръщат прясното мляко в кисело, и като Бу написа, са добри бактерии, защото изместват лошите, потискат гнилостните процеси, създават кисела среда, която не понася на повечето от гъбите и тн. За децата ти не са опасни, предполагам, че по-скоро кърмата, която престоява известно време, преди да достигне БМК, по някаква причина става условие тези лактобацили да се доразвъдят.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия