Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

висок ФСХ

  • 872
  • 2
Според последните ми изследвания на 4 ден от МЦ: LH - 11.21mUI/ml Фоликуларна фаза ( 1.9 – 12.6 ),
FSH-14.73   mUI/ml Фоликуларна фаза ( 2.5 – 12.5 ), Estradiol   229.40pmol/L Фоликуларна фаза / 46 - 607 ), на 21 ден: пролактин 1388 при реф ст-ти 102 - 496 micro U/ml и прогестерон 15.83 /жени лутеална фаза 1.7 - 27 ng/ml жени менопауза 0.1 - 0.8 ng/ml/. Какво означават тези ст-ти на ФСХ и естрадиола? И ако тези ст-ти са реални, какви са вариантите и шансовете ми за забременване, защото съм на 28 год, и от 8 мес. със съпруга ми правим опити за бебе. Пролактинът не ме притеснява толкова, защото знам, че се регулира с лекарства и може да настъпи бременност.

Виж целия пост
# 1
Здравейте,

Високите нива на FSH могат да бъдат белег на намалена яйчникова функция. Що се отнася до стойностите на останалите хормонални изследвания, те често варират, поради което Ви препоръчваме да ги изследвате отново след като се коригират нивата на Prolactin. Допълнително Ви препоръчваме да изследвате и хормоните на щитовидната жлеза.

С пожелания за успех,
д-р Таня Арабаджи,
АГ болница "Д- Щерев"
Виж целия пост
# 2
Седмица след тези резултати (на 5.11.) си изследвах отново ФСХ, пролактин и естрадиоли всички бяха в норма, дори пролактинът е 432. Лекарите казаха, че всичко е ок, на ехото се видяха 3-4 фоликулчета. Щитовидните хормони са ми ок и на ехото на ЩЖ няма нищо, но пък цикълът ми от 5-6 мес. е мн. къс -2-3, рядко 4 дена и страшно оскъден, от 3 ден вече е само зацапване. Не ми назначиха никакво лечение, само витамини. А не би ли трябвало да се коригира по някакъв начин, примерно с противозачатъчни? Следващия цикъл отново ще си изследвам хормоните, защото много големи разлики се получават при всичките ми изследвания досега.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия