Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Майки, които не поставяте ваксини на децата си - Нека да се запознаем!

  • 97 349
  • 379
# 375
Че няма да го приемат в училище.
Виж целия пост
# 376
Здравейте, с мъжа ми стигнахне до споразумение да сложим само някои ваксини на детето. Той настоява за БЦЖ в родилното, без хепатит.
След това има някаква 6 валентна ваксина.
Въпроса ми е- мога ли да го имунизирам само срещу дифтерия, тетанус и коклюш?
А на по-късен етап само срещу заушка, без шарките?
Има ли разделени ваксини или се предлагат общи единствено?
И мога ли да откажа последваща реимунизация след това?
По въпросите Ви-можете да имунизирате или не-както решите вие. За диф-тет-кок има ваксина-инфанрикс, но виждам, че и при нея вече има вариант Хекса-т.е 6 валентна. Коклюшната компонента е честия причинител на странични реакции в тази ваксина така или иначе. За заушка не виждам никъде в нета инфо за еднокомпонентна ваксина, но и за двете бих попитала в по-големите аптеки.

Svetlana, образованието, за разлика от градината, е задължително и няма да Ви откажат достъп заради липсата на ваксина. Незаконно е.
Виж целия пост
# 377
Че няма да го приемат в училище.
За у-ще искат само справка какъв е имунизационния статус на детето, но това не означава, че всички ваксини трябва да са сложени. Училищното образование е задължително по Конституция и никой не може да откаже достъп до у-ще, без значение има или не, ваксини.
Виж целия пост
# 378
Здравейте, има ли мами от Стара Загора, които не ваксинират? Бих искала да се запознаем и да обменяме опит.  Пишете ми на лични. Благодаря предварително!
Виж целия пост
# 379
Здравейте, и аз бих желала да се свържа с мами от Бургас, които не ваксинират. Благодаря предварително!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия