Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Моля за мнение за НУИ "Д.Христов"(музикалното у-ще), Варна

  • 19 124
  • 49
Здравейте,
дъщеря ми свири на писано от 5 годишна, тази година е в подготвителния клас към музикалното училище във Варна, доволна съм, макар да е само подготовка по пиано. Иска ми се да чуя повече мнения за училището като цяло, какво е нивото на обучение, какво е отношението учител-ученик, каква е атмосферата между учениците? На кръстопът съм, а решението е доста сериозно, в общи линии , ако момичето ми влезе да учи там, си определя и пътя занапред.
Ще бъда много благодарна на всякакви коментари.  bouquet
Виж целия пост
# 1
Явно няма мами на възпитаници от музикалното  Sad
Виж целия пост
# 2
Моята дъщеря беше в НУИ "Д.Христов- Варна от 5 до 7 клас, точно с пиано/тогава нямаше прием от 1-ви клас/.Нищо добро немога да ти кажа за това у=ще:ниско ниво на преподаване/по някой предмети направо липсва такова/, почти никакви изисквания от децата и изключително лоша среда.В началото си мислех, че учебния процес е на заден план, защото децата, трябва да отделят повече време за свирене, но уви... и свиренето е такова...Моят съвет е да продължите да си ходите на школа и да решите в по-късен етап, ако все още детето има желание да свири/свиренето на пиано е робски труд и много малко деца продължават да свирят след 3,4-ти клас.
Виж целия пост
# 3
Благодаря много, а след 7-ми клас къде продължихте?
Виж целия пост
# 4
В Първа ЕГ, което беше истински подвиг от нейна страна - да, ходеше на уроци по БЕЛ и Математика, но с едногодишно посещаване на частни уроци, трудно се наваксва две годишно/5-и и 6-ти клас/ неучене...
Виж целия пост
# 5
И последен въпрос, за коя година става въпрос, защото казвате, че е нямало прием от 1-ви клас?
Виж целия пост
# 6
Сега виждам, че има тема, за училището, което ме вълнува, вече писах и в една друга...Ние се интересуваме от балетните паралелки от първи клас. Не може тук да не четат майки, чиито деца учат там  newsm78 Досега съм чувала само добри отзиви за музикалното, за обучението по музика по-специално, и самата среда и колектив. Но все пак е ставало въпрос за деца в гимназиална възраст, а за тези дребните от първи клас...приоритетите са мнооого различни. Затова моля за всякаква информация!  Hug
Виж целия пост
# 7
На моя приятелка детето е с балет там и е доволна. Обаче много хора казват, че общообразователните предмети са на заден план, и ако детето реши след седмклас да ходи някъде ще му е трудно. В общи линии, малко обречена история, изкуство и това е. За колектива и духа в самото училище е така, децата са много свестни, но базата е много зле.
Виж целия пост
# 8

Какво значи базата е много зле? Стара сграда в центъра на Варна, строена специално за тази цел. Панелена конструкция в кварталите ли трябва да е?
Много си е добре музикалното училище, но разбира се е място за деца-артисти. Това, че не учели отдавна вече е остаряло клише.

Някой пита за балетните паралелки от първи клас. Тя е само една и за първи път прием имаше тази учебна година. До сега беше само от пети клас. Всичко си е нормално - учат и играят балет. Екатерина Чешмеджиева и Коста (забравих му фамилията), които отговарят за балета са възможно най-добрата опция за Варна. Другите преподаватели също са много добри. Дъщеря ми играе при едната от 4 годишна.

Дъщеря ми ще се пробва тази година да влезе с приравнителен изпит по класически инструмент. Ако не стане, догодина с балет. Все си мисля обаче, че с инструмент има много повече реализация, а балета не пречи да продължи допълнително. Пък и не ни се чака още една година в ОУ-то.
Виж целия пост
# 9
Утре има родителска среща в 18.00 часа, в концертна зала в училището.

Check Please, благодаря за позитивното мнение, по всяка вероятност дъщеря ми ще е първолак там. Ние сме с пиано.  Hug
Виж целия пост
# 10
Утре има родителска среща в 18.00 часа, в концертна зала в училището.


За бъдещи първолаци ли е само родителската среща?

Едит: Прочетох вече, че е само за тях. Имате организирани и безплатни консултации по солфеж.  Simple Smile
Виж целия пост
# 11
Може ли някой, който е посетил родителските срещи да сподели за какво идеше реч там?
Аз все още съм в чудене дали да се запишем там за 1 клас с балет. Ще идем на конуслтации да видим поне какъв ще е изпита.
Основните ми притеснения са за нивото на общобразователните предмети.
Виж целия пост
# 12
Може ли някой, който е посетил родителските срещи да сподели за какво идеше реч там?
Аз все още съм в чудене дали да се запишем там за 1 клас с балет. Ще идем на конуслтации да видим поне какъв ще е изпита.
Основните ми притеснения са за нивото на общобразователните предмети.

Тя последната консултация е утре, а срокът за документите изтича след седмица. Доколкото знам за изпита по балет се прави и застраховка, така че побързайте с проучването.  Laughing
Виж целия пост
# 13
Това го знам. В петък сме на консултация. И ще подам документи.
А застраховката може да се направи навсякъде и е много лесно. Това е застраховка само за ден Peace
По - ми бе интересно какво се е казало на родителската среща!
Виж целия пост
# 14
Аз бях на първата родителкса среща, имаше доста хора. Директора и двамата заместник директори бяха там, какво те инетересува? За нивото на общообразователните предмети няма какво да ти кажат на родителска среща, човека си хвали училището. Който е решил да насочи детето си към изкуство, там е мястото, а също и ако искаш спокойна среда и мили отношения между ученици-учители. Питай конкретно, ако мога ще отговоря:)
Успех!
Виж целия пост
Коледа 2018

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия