Рецепта с тиква

  • 1 274
  • 10
Моля за изпитана рецепта с тиква, искам да направя крем или друг десерт, но не тиквеник. Имам много тикви, а като се сварят стоят гъсти, с консистенция между картоф и кестен. Направо не се яде, въпреки че много обичам. Търся идеи какво да я правя.
Виж целия пост
# 1
днес си харесах тази рецепта,  със сигурност е вкусен пая
http://sunshineskitchen.com/pumpkin-pie/
Виж целия пост
# 2
Тиква с крем-карамел
Тиквата се обелва и нарязва на парчета дебели колкото палец, широки и дълги колкото показалец и среден пръст. Залива се с вода и се обварява леко. Литър прясно мляко и 3 яйца се разбиват с тел. Добавят се три ванилии. Обварената тиква се изсипва в тавичка, посипва се с чаша и половина захар. Отгоре се излива млякото с яйцата. Пече се във фурна на 180 градуса до зачервяване. Става тиква с крем-карамел. Преди печенето можете да посипете рехаво с орехови ядки. Става много приятен десерт. У дома съпруга яде тиква само в този вид. Аз не обичам крем-карамел и чопля само тиквата. Гарантирам вкус, аромат и красив външен вид на десерта!
Добър апетит!
Виж целия пост
# 3
Тази рецепта на пеп-чо за мъфини с тиква изглежда страхотно, заповядай
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,4085.msg162555.html#msg162555
Виж целия пост
# 4
да, мъфините стават много пухкави и щях да ги предлагам и аз  Laughing

Тиквата само варена ли си правила?
Печена във фурна? Варена и на мен ме ми харесва и не правя, но винаги във фурната - с малко водичка, още захар, ако не е сладка и пека, докато омекне, а отгоре хване коричка от захарта
Виж целия пост
# 5
Ето две идеи и от мен :

Шоколадови мъфини с тиквено пюре

Шоколадов крем с тиква и банан

Виж целия пост
# 6
Запис да следя, че много обичам тиква. Наскоро правих крем супа от тиква, страшно ми хареса. Леко сладникава е, който обича. Прави се като картофена крем супа, само половината картофи се заменят с тиква.
Виж целия пост
# 7
И аз обичам тиква и си нтерес ще следя темата.Дано намерим поддържници Mr. Green
Аз правя тиквеник,варена и печена.Някъде бях чела,че с меди орехи.. нещо си се правела,но не знам кое как точно Thinking
Виж целия пост
# 8
Просто печената тиква поръсваш с начукани орехи и поливаш с 2-3 л. мед. Става страшно вкусно.
Виж целия пост
# 9
И печена правя, проблема ми е че тази е някакъв странен сорт и стои много "гъста",  не е твърда, но трудно се преглъща.
Виж целия пост
# 10
С по-сипкавите тикви правя най-често крем-супа, като дори не слагам картофи, само тиква. Peace. Сварявам я с малко вода, лук и подправки (къри, индийско орехче, естрагон). После само пасирам и добавям крема-сирене или коксово мляко (в случай, че ми се иска екзотика Simple Smile).

Ето и още няколко предложения от мен:

Солени:
Лазаня с тиква, рикота и кестени
Булгур с тиква и сирене
Пюре от тиква с песто
Паста с тиква и червени боровинки

Сладки:
Канелено-тиквени рулца
Тиквен чийзкейк
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия