Скоро ще си имам нова кухня, всъщност това ще бъде първата ЛИЧНО МОЯ кухня, досега все случвах на разни чугунени мивки, скърцащи вратички, смъкнати панти, а за вградени уреди можех само да си мечтая. Неволите на наемателя... Сега ми предстои да сбъдна мечтата си и вече мисля как да си организирам подредбата на всички вещи в кухнята, така, че да е максимално функционално и подредено.
Предлагам тук да споделите полезни практики- например къде е най-подходящото място за тенджерите, тигани, дъските за рязане, къде държите пакетираните храни, чайове, лекарства, тирбушони, черпаци и.т.
Изобщо каквото се сетите в тази връзка...
При мен например се очертава един горен шкаф 1,20м, който ще отделя само за чаши, под мивката естествено ще е мястото за препарати, гъби и други подобни. Приборите ще подредя в едно тясно чекмедже до бъдещата миялна. Юудя се къде да скрия всички дребни ел.уреди - машина за хляб, цитрус преса, миксер, тъй като не искам да стоят по плота, дали в някое чекмедже или пък по-нагоре над високата фурна Трудно мога да преценя тъй като досега не съм ползвала функционална кухня - общо взето разполагам с мивка и шкаф.
Вие сте на ход...
P.S. Извинявам се ако има подобна тема, открих само една за организиране на гардероби, скринове и др.