Приготвено с любов

  • 17 882
  • 7
  Добре дошли в кухнята на моето семейство, тук ще споделям любимите ни ястия, някои са приготвени по рецепти от стари книги, списания, предавания, или от необятното пространство на световната мрежа, други са сбор от няколко рецепти, а по-голяма част са лични импровизации-мои или на половинката ми, който понякога получава вдъхновението да готви, и определено го прави много добре.Надявам се да се чувствате уютно и да ви бъде много вкусно.
Виж целия пост
# 1
Децата ми много харесват бисквитите "Белвита" и след няколко неуспешни опита да импровизирам и да уцеля рецептата, мисля, че най-накрая успях, или поне оценката на малките ми дегустатори беше такава.





Овесени бисквитки с шоколад
 (Домашни б-ти Белвита)

 125 г. Масло
 125 г. Крема сирене
 ½ ч.ч. прясно мляко
 1 яйце
 1 ч.ч. захар
 1 ч.ч. финни овесени ядки
 2 ч.ч. типово брашно
 50г. Шоколадов чипс
 2 ванилии
 2 ч.л. настъргана кора от портокал
 1 бакпулвер
 1ч.ч.= 240 мл.

 Маслото, захарта, крема сиренето, млякото и яйцето се разбиват до еднородна смес, добавят се овесените ядки и шоколадът и се разбърква, след което постепенно се добавя брашното смесено с бакпулвера, ванилията и портокаловите кори, като се бърка с вилица до усвояване на брашното.От полученото гъсто, лепкаво тесто със с.л се гребва и се поставя в тавичка застлана с хартия.Няма нужда от оформяне, правят се купчинки, които в процеса на печене леко се разливат, затова оставете растояние между тях.Пече се 25 мин. Или до порозовяване в предварително загрята на 180 градуса фурна.От дозата се получават 24 бр.бисквитки.
Виж целия пост
# 2




Ароматни типови хлебчета с ленено семе

 300 мл. хладка вода
 500 гр. типово брашно
 2 с.л. олио
 1 ч.л сол
 1 с.л. захар
 1 суха мая-7 г.
 1 с.л ленено семе
 2.с.л ленено брашно
 по една щипка мащерка, риган, босилек и сушен чесън.

 Месих тестото в машината за хляб на програмата за тесто, след като се замеси го оформих на осем хлебчета(може да импровизирате с формата им), за по-лесно намаслих леко ръцете си.Оставих на топло да втасат за около 40 минути, след което ги изпекох на 200 градуса до готовност, при мен за около 30 мин.
Виж целия пост
# 3



Мъфини с праскови

 2 яйца
 200 мл. прясно мляко
 100 мл. олио
 100 гр.захар
 300 гр. брашно
 1 бакпулвер
 1 средно голяма праскова

 С вилица разбивам яйцата, захарта, млякото и олиото, след това добавям брашното и бакпулвера и бъркам до усвояването му, не се притеснявайте ако има малки бучки.Накрая добавям прасковите нарязани на кубчета и леко разбърквам.
Сместа се разпределя във формички за мъфини, застлани с хартиени кошнички.
 Пека ги в предварително загрята на 200 градуса около 25 минути.
 Излязоха 12 бройки, но бях напълнила формичките до ръба, така че ако се напълнят на 2/3 ще излязят 18 бр.
Виж целия пост
# 4



Портокалови мъфини с шоколад

 2 яйца
 100 мл прясно мляко
 150 мл портокалов сок
 100 г. захар
 половин пакетче меко масло
 300 г. брашно
 бакпулвер
 ванилия
 50 г. черен шоколад или шоколадов чипс

 смесваме в една купа мокрите съставки + захарта + маслото и разбиваме с вилица, след това добавяме сухите и внимателно разбъркваме, няма страшно ако има бучки, накрая добавяме начупеният на парченца шоколад и леко разбъркваме.Пълним формичките за мъфини с по две супени лъжици от сместа и печем за 25 минути в предварително загрятата фурна на 180 градуса.
Виж целия пост
# 5


Мъфини с Кока-Кола ®

200 мл. кока-кола
100 мл. олио
2 яйца
100 г. кафява захар
300 г. брашно
2 с.л. Нескуйк(какао)
1 бакпулвер
4 с.л. Зърнена закуска(шоколадови топчета)

В купа се разбиват с вилица яйцата, захарта, олиото и колата, в друга кпа се смесват брашното, какаото и бакпулвера.Сухите съставки се изсипват в купата с течните и се разбъркват с вилицата, да се смесят, накрая се добавя зърнената закуска.
Формичките за мъфини се пълнят на 2/3, пекът се в предварително загрята на 180 градуса фурна около 20 мин. или се пробват с клечка дали са готови.
Виж целия пост
# 6




Пролетна тарта

За масленото тесто:
250 г. брашно
125 г. студено масло
1 голямо яйце
1 к.л. сол
1-2 с.л. студена вода (при нужда)
За плънката:
1 малка тиквичка
2 стръка пресен лук
2 стръка пресен чесън
1 двойна шепа нарязан спанак
20-30 листа левурда(див чесън)
250 г. крема сирене
100 г. настъргано сирене пармезан или грана падано, може и кашкавал.
щипка сол.
2 с.л. олио

Пресяваме брашното в купа и добавяме нарязаното на кубчета студено масло, претриваме го на трохи, правим кладенче и изсипваме леко разбитото яйце.Омесваме на топка, ако яйцето е малко и се добавя 1-2 с.л. ледено студена вода.Увиваме топката с тесто във фолио и го оставяме в хладилника за 30 минути.
В загрятото олио задушаваме зе 10-на минути настърганата на едро тиквичка, нарязаният пресен лук и чесън, спанака и левурдата .След като зеленчуците изстинат добавяме крема сиренето и подправяме със сол.
В застлана с хартия тавичка разстиламе тестото с ръка, отгоре слагаме пак хартия и насипваме с морска сол, която пречи на тестото да се надуе.Печем 20 минути в загрята на 200 градуса фурна.След 20 минути вадим тавичката, отстраняваме хартията със солта и разпределяме плънката, поръсваме обилно с настърганото сирене и печем още 20 минути.
Виж целия пост
# 7
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия