Въпрос за тенджера под налягане Фагор

  • 818
  • 2
Здравейте, купих си ето тази тенджера http://www.techno-mix.com/product/4651/fagor-chef-8 след като исках да заменя старата руска кастрюля, която ни готвеше безотказно 20 години! Само че инструкциите, които ми дадоха не включват български /въпреки че ме увериха в противното/ и на тези на другите езици, които владея е написано, че като достигне нужното налягане, нагряването се изключва . Понеже на старата ми тенджера котлонът само трябваше да се намали, не да се изключи, се питам аз ли нещо съм изгубена в превода, или тенджерката е толкова иновативна, че задържа топлината и налягането и на изключен котлон. Дано да има притежатели на такъв точно тип уреди да ме упътят, защото не съм много сигурна дали готвя правилно. За проба сготвих едно свинско с грах и си стана и така - с изключване на газовия котлон - ами сготви си се, но реших и тук да питам за всеки случай.
Виж целия пост
# 1
Здравей!

Имам същата тенджера от няколко месеца и я използвам по следния начин: След като винтилът се вдигне на първа или съответно втора степен, намалявам котлона от шест на две и от този момент нататък, засичам времето за готвене - котлоните ми са керамични. Перфектна е! Всичко става много по-бързо и много по-здравословно надявам се.

Поздрави  bouquet  chef
Виж целия пост
# 2
Извънредно много ти благодаря! Значи все пак се намалява котлона, а не се изключва! Аз понеже готвя предимно  на газ сигурно е по-различно, но все пак....Но и с изключен котлон ми се сготви месото за 20 минутки в тенджерата с налягане  на втора степен. Лека вечер от мен!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия