За пюрето

  • 1 519
  • 19
Момичета днес е неделя и не можах да купя на моя бебо зеленчуково пюре и се наложи да го приготвя в къщи.Даже стана по добре , защото толкова много му хареса , че изяде половин купичка.Но направих повечко и остана и за утре.Как да го съхраня? В хладилника ли или във фризера? Не че утре не мога да му сваря ново , но се чудех дали ще му стане нещо.Аз вътре мляко не съм слагала.Само като му давах от обедната порция сложиж малко кърма , за да стане по рядко и стана страхотно.Просто си мислех това , което остана утре да го претопля , да сложа пак кърма и да го изяде.Вие каво ще ме посъветвате?
Благодаря ви предварително!
Виж целия пост
# 1
Здравей,
За 24 часа може да го съхраняваш и само в хладилника, не виждам смисъл да го замразяваш щом ще му го даваш утре  Grinning . А иначе може да го сложиш и във фризера, после размразяваш в микровълновата и готово.
Виж целия пост
# 2
Здравей,
и аз мисля че не трябва да пюренцето замразяваш, щом ще го използваш толкова скоро. А какво пюре приготвяш - картофено или... И аз мисля да почна да давам зеленчукови пюренца вече и сондирам мнения Simple Smile
Виж целия пост
# 3
здравей,
няма проблем да сухраниш пюренцето за 1 ден в хладилника, стига наистина да не слагаш мляко/кърма.
аз съм на принципа на замразяването, но когато съм на кеф, варя ново пюре, половината за деня, другата за следващия и не съм имала проблеми.

приятно бъркане на пюренца Simple Smile
Виж целия пост
# 4
И аз си ги правя за 2, че и за 3 дни, когато не улуча дозата:).Държа си ги в хладилник, няма проблем.
Веднъж замразих картофено пюре, после стана отвратително като го размразих - едно воднисто такова.
Виж целия пост
# 5
Цитат на: Gercho
... И аз мисля да почна да давам зеленчукови пюренца вече и сондирам мнения Simple Smile


Аз започнах с чисто картофено    (с мляко), после почнах да прибавям зеленчуци според сезона на основата на картоф - моркови, тиквички, червени и зелени чушки, грах...каквото се сетиш. После вече като започнах да му варя кафяв ориз комбинирах и на оризова основа, мляко не слагам отдавна, ами след известно време му давам да суче като си поиска.
Правя му и други варианти, без картоф или ориз. Много обича зелен фасул, понякога му слагам и хляб(той вече е на 9 месеца).
Педиатърката ми каза - всякакви зеленчуци и по колкото иска. аз обаче не му давам патладжани - много са тежки според мен.
Вече му давам и сурови настъргани червени чушки, домати(?много обича?), морков.
AFRODITA беше постнала много хубави рецепти, някъде назад са, но не помня в коя тема Embarassed .
Виж целия пост
# 6
Цитат на: натали
Цитат на: Gercho
... И аз мисля да почна да давам зеленчукови пюренца вече и сондирам мнения Simple Smile


Аз започнах с чисто картофено    (с мляко), после почнах да прибавям зеленчуци според сезона на основата на картоф - моркови, тиквички, червени и зелени чушки, грах...каквото се сетиш. После вече като започнах да му варя кафяв ориз комбинирах и на оризова основа, мляко не слагам отдавна, ами след известно време му давам да суче като си поиска.
Правя му и други варианти, без картоф или ориз. Много обича зелен фасул, понякога му слагам и хляб(той вече е на 9 месеца).
Педиатърката ми каза - всякакви зеленчуци и по колкото иска. аз обаче не му давам патладжани - много са тежки според мен.
Вече му давам и сурови настъргани червени чушки, домати(?много обича?), морков.
AFRODITA беше постнала много хубави рецепти, някъде назад са, но не помня в коя тема Embarassed .

Благодаря ти за отговора Grinning  И аз мисля така да захраня. А защо кафяв ориз, на белия какво му е Embarassed
Виж целия пост
# 7
Цитат на: натали

Веднъж замразих картофено пюре, после стана отвратително като го размразих - едно воднисто такова.


Аз досега давах готови зеленчукови и месни пюрета на всякакви фирми...Всичко си изяждаше моята бебка:)) Но ми се иска да се възползвам от сезона и да приготвям домашни....
Въпросът е, че ми се иска  да проготвя по-голямо количество и да замразя...но като чета какво става с картофеното... Rolling Eyes ...май почвам да се отказвам..... Cry
Споделето повече опит, моля?
Поздрави:)
Виж целия пост
# 8
значи, всичките ми зеленчуци, които съм замразила до мемента при размразяването стават гумени, сбръчкани, пускат малко вода (особено тиквичката) и се оправят след като ги врътна малко на микровелето - пак си става пухкаво и гладко. ако нямате микровеле, предполагам, че в купичка на водна баня ще се получи......пробвайте, и аз ще опитам вместо вас.

а може ветераните в замразяването като Raya и Инка да се изкацат по-вещо по въпроса...
Виж целия пост
# 9
Oхх, ами аз съм пробвала само веднъж, всъщност...
Сега в момента съм замразила един зелен фасул, но още не съм го размразила да видя какво е станало. Практикувам друго, обаче - картофите ги варя на пара на кубчета (заедно с другите зеленчуци на ситно) и като омекнат много бързо ги намачквам и разбърквам с маслото и с бульона и още докато е горещо го сипвам в буркани и затварям. Те си дърпат капачките и стават малко нещо стерилизирани. След това си ги държа в хладилника, издържат по много време без нищо да им стане. В името на разнообразието го храня с едно и също най-много 3 дни, ако има повече пюре си го посолявам и аз си го изяждам:).
За пътуване съм приготвяла повече наведнъж и съм ги варила по 15 мин. - после нямаше проблем. Но това вече е краен вариант, то след толкова варене какво ли се случва с разните витамини...
Виж целия пост
# 10
Цитат на: натали
Oхх, ами аз съм пробвала само веднъж, всъщност...
Сега в момента съм замразила един зелен фасул, но още не съм го размразила да видя какво е станало. Практикувам друго, обаче - картофите ги варя на пара на кубчета (заедно с другите зеленчуци на ситно) и като омекнат много бързо ги намачквам и разбърквам с маслото и с бульона и още докато е горещо го сипвам в буркани и затварям. Те си дърпат капачките и стават малко нещо стерилизирани. След това си ги държа в хладилника, издържат по много време без нищо да им стане. В името на разнообразието го храня с едно и също най-много 3 дни, ако има повече пюре си го посолявам и аз си го изяждам:).
За пътуване съм приготвяла повече наведнъж и съм ги варила по 15 мин. - после нямаше проблем. Но това вече е краен вариант, то след толкова варене какво ли се случва с разните витамини...

И аз правя то4но така и до сега. Като сготвя нещо, докато е още горещо, сипвам в буркан4ета, затврям, и те по4ти винаги си дръпват капа4ките Laughing . Ако при отварянето капа4ката не изпука, което става рядко, хвърлям и отварям друго. Но това е лесно, бързо, храната може да се съхранява в хладилкник дълго и при отварянето е като току-що сготвено Simple Smile
Виж целия пост
# 11
Ако не си слагала масло или мляко спокойно може да преседи в хладилника до утре  Simple Smile .
Виж целия пост
# 12
Благодаря Ви мили момичета.Аз уж съм изгледала едно сега това ми е второ , но и аз някой неща съм забравила. Embarassed
Хубаво е , че ви има! Grinning
Виж целия пост
# 13
Ако правите пюретата за малки бебчета, които все още ядат само по няколко лъжички, може да слагате направеното пюре във форма за лед (с по-големи формички), след това поставяте формата в найлонов плик с цип (или нещо подобно) и направо във фризера. Когато искате да използвате част от пюрето, просто изваждате 1 или 2 кубчета и връщате останалото във фризера. Тази идея съм я видяла в една от брошурките, които дават тук на майки с бебчета, готови за захранване - не съм я пробвала, но звучи добре. Надявам се да е полезна на някого  Grinning
Виж целия пост
# 14
Цитат на: Gercho
А защо кафяв ориз, на белия какво му е Embarassed


Ами нищо, предполагам...Ползвам кафяв по 2 причини - по-полезен е и няма опасност да предизвика запек.Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия