Някой с опит в правенето на macarons?

  • 11 903
  • 37
# 15
Браво!  smile3501
Много добре са ти са получили, особено последните, зелените. С какъв крем са?
Виж целия пост
# 16
благодаря
кремът е ганаш от бял шоколад с течна сметана и с боя на прах
Виж целия пост
# 17
не мога да не покажа коледния вариант:

Скрит текст:

мислех да пробвам с пълнеж от прясно сирене и пушена сьомга, но това ще стане другата седмица

този път е с ганаш от бял шоколад, който не стана много успешен (кремът не е твърд) и с ганаш от Линд 70%  с една идея мадейра

бях взела прах от червени боровинки вместо боя, но добре че навреме го тествах и установих, че нищо не боядисва
за съжаление истински коледен червен цвят нямаше, само този леко биещ на розово
Виж целия пост
# 18
здравейте момичета ще може ли някой да помогне с превода на рецептата която пусна  gypsy  - това ли е най -лесния начин като за първи опит

W'A'S'P' -ти направо си се специализирала страхотни са ти станали и зеленките и червените браво
Виж целия пост
# 19
Здравейте!Много обичам тези сладки и многооо време търсех правилните съвети..Дано това видео ви помогне както помогна на мен Simple Smile Успех!!

   Heart Eyes
Виж целия пост
# 20
Засега само ви чета...дано събера достатъчно смелост и да опитам...Момичета Hug
Виж целия пост
# 21
Преди 2-3 седмици експериментирах на тема френски макарони и много ми помогна този блог:
http://veroniquevecco.com/%D0%B3%D1%83%D1%80%D0%BC%D0%B5-%D1%80% … 0%BE%D0%BD%D0%B8/

Единствения недостатък на моите беше, че станаха като хамбургери повечето, ама това се получи понеже не ползвах шприц, а лъжичка.

Сега съм си приготвила едни белтъци в хладилника и пак ще правя.
Само се чудя как се получава този хубав син цвят. На мене бадемовите стърготини оцветяват тестото леко жълто и със синьо става зелено.
Виж целия пост
# 22
Може ли някой да ми каже дали ще станат с брашно от лешници или изобщо да не се захващам?
Виж целия пост
# 23
Ще станат. Няма да го има аромата на марципан. При моя първи опит, въпреки че бяха с брашно от бадеми не се чувстваше бадемовия вкус и при втория добавих ароматизатор някоя друга капка. Пак не беше силно изразен понеже брат ми, които избягва всякакви бонбони с марципан доволно се почерпи с макарони.
Виж целия пост
# 24
Може ли някой да ми каже дали ще станат с брашно от лешници или изобщо да не се захващам?
По случайност видях че има такава тема. Любим сладкиш са ми , а и с удоволствие ги работя. Заради тях си купих и специална разграфена с кръгчета силиконова подложка.
Всички рецепти са с бадемово брашно,  не съм срещала с лешниково, ама може и да опиташ и после да ни кажеш.
Ето ги моите последни, преди месец май беше. В момента се пече нова доза, ей сега затоплям фурната че ми трябват за утре. С какао са, т.е шоколадови. Ще ги видим след малко. Правила съм и с швейцарски меренг и направо без него, все са хубави. Ползвам боите на Wilton много са добри и силни, но най- много си обичам с цвят на самите белтъци, много са нежни и силно се откроява плънката.
Скрит текст:
[/spoiler].
новогодишните..........
Скрит текст:
Скрит текст:
Виж целия пост
# 25
Готова е партидата от шоколадов макарон. Пускам една снимка, другите са още топли. Сега ще им направя пълнежа.

Виж целия пост
# 26
Може ли някой да ми каже дали ще станат с брашно от лешници или изобщо да не се захващам?
Ще станат, но съветът ми е да не заменяш изцяло бадемовото брашно с лешниково, а само част от него. Не съм пробвала изцяло с лешниково, но по литературата Wink съм срещала, че разликата в структурата на двете брашна, може да промени консистенцията на макароните.
Първите ми макарони с лешниково брашно (1/2 с бадемово) бяха бая грозни, но вкусни (с лешници, бял шоколад и трюфел). Вторите (1/2,3 с бадемовото) бяха по-прилични - с горгонзола:
Hazelnut Macarons with truffle-scented white chocolate ganache by Mira Donkova, on Flickr

Macarons au gorgonzola by Mira Donkova, on Flickr

А това се последните ми предколедни макарони, само с бадемово брашно, ванилия и чай мача:
01122015-_MG_0135 by Mira Donkova, on Flickr
Виж целия пост
# 27
Страхотни сте момичета!!!Аз още набирам смелост...Дано се реша!Усмихнат ден,момичета Hug
Виж целия пост
# 28
Много е хубава тази темичка и по-хубавото е, че сте я подновили та я видях  Hug

Аз обожавам макарони и съответно си купувам. Не всеки път ми харесват и реших да си приготвя и аз. Купила съм си една силиконова поставка с ограничителчета за макарони. След празниците ще имам повече време и ще започна да експериментирам. Много обичам шампоан фъстък и ако ме напътните към такава рецепта ще съм благодарна. Прегледах темата и разбрах, че е хубаво белтъците да постоят една седмица в хладилника и аз така ще направя.

Моля Роца да ми каже от къде да си купя различни бои. До сега не съм използвала боя. Не съм прочела много подробно всички рецепти, но ще го направя.

Хубав ден  bouquet
Виж целия пост
# 29
.....................
........................ Много обичам шампоан фъстък и ако ме напътните към такава рецепта ще съм благодарна. Прегледах темата и разбрах, че е хубаво белтъците да постоят една седмица в хладилника и аз така ще направя.
..............
Моля Роца да ми каже от къде да си купя различни бои. ..............
Какво значи шампоан фастък... newsm78 не зная.
Белтъците стоят не повече от три дни в хладилник, а най-малко за 24 часа.
Бои аз си купувам от Aromas House на Wilton , много са добри, много са силни и капвам само капка, но нека и другите да споделят за техните които ползват.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия