Чай от липа - начин на приготвяне

  • 6 880
  • 3
Нормално ли е чай от липа да се получава кафяв на цвят при положение, че материалът не се маха от чайника в продължение на около седмица? Беше ми казано, че единствено при първото правене чаят е жълт на цвят (какъвто според мен трябва да е). Има ли нещо вредно в така описаната практика - чаят да се прави с един и същ липов чай и крайният продукт да е кафяв на цвят? При застояването на липовия цвят в чайника протичат ли някакви процеси, които не са полезни? Благодаря предварително за отговорите.
Виж целия пост
# 1
Сигурно си решил да се пошегуваш покрай празниците Grinning - искаш веднъж като сложиш листата в чайника, да караш цяла зима с тях Crazy Ма, много си спестовен hahaha
Хвърляй запарката на всяко правене - ще се поохарчиш малко, ама чаят ти ще бъде вкусен Peace
Хайде, със здраве!
Виж целия пост
# 2
Сигурно си решил да се пошегуваш покрай празниците Grinning - искаш веднъж като сложиш листата в чайника, да караш цяла зима с тях Crazy Ма, много си спестовен hahaha
Хвърляй запарката на всяко правене - ще се поохарчиш малко, ама чаят ти ще бъде вкусен Peace
Хайде, със здраве!


Не става дума за мен, станах свидетел на въпросната практика и се учудих как е възможно. Питането е не толкова за вкусовите качества, а да не би да е опасно...
Виж целия пост
# 3
аз не бих пила подобен чай  Rolling Eyes
една седмица е много.... може да се получи ферментация, да се завъдят бактерии и пр...
отделно, ако чайникът е алуминиев, то се окислява липовия цвят вътре...

аз не мога даже да си представя как цяла седмица от един и същи изходен материал се получава запарка  newsm78
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия