Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Съвет за тиган

  • 9 292
  • 45
 Искам да си взема тиган, който да ползвам за печене без използване на мазнина. Смятам да правя както леки меса и риба, така и пърленки и други тестени неща. Искам да бъде и безвреден, защото имам проблеми с храносмилателната система. Нямам специални изисквания към големината. Моля, посъветвайте ме какво да търся! Благодаря предварително!  bouquet
Виж целия пост
# 1
Искам да си взема тиган, който да ползвам за печене без използване на мазнина. Смятам да правя както леки меса и риба, така и пърленки и други тестени неща. Искам да бъде и безвреден, защото имам проблеми с храносмилателната система. Нямам специални изисквания към големината. Моля, посъветвайте ме какво да търся! Благодаря предварително!  bouquet
прочети тук - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=357818.0
и можеш да си зададеш въпроса
Виж целия пост
# 2
Виждала съм я и друг път тази тема, много ме обърква това, което пише там. Confused Иска ми се да прочета мненията на жени, които си ползват закупените тигани в момента и са доволни, няма нужда да се скъпи и маркови. Тия прехвалени марки не винаги отговарят на рекламата. Ще почакам да видя дали някой ще напише нещо Simple Smile
Виж целия пост
# 3
аз имам един малък тиган на WMF
в него правя месо, но с мазнина. не залепва, ако е загрят много добре.
без мазнина пак става, изчаква се наистина добре да се загрее и се слага месото. понякога обаче загаря сока от месото и после трябва да се накисне, за да се измие.

рибата я правя в хартия: взимам едно парче хартия за печене или подобна, слагам рибата с подправки, резенчета домати или лимон може и настъргано твърдо сирене - абе каквото решиш, връзвам на пакетче. слагам в тигана и добавям 2 с.л. вода в тигана да не е съвсем на сухо и слагам капака.
хем е здравословно, хем не ми мирише (не търпя миризмата на риба)... можеш да сервираш после в пакетчето, оригинално изглежда Simple Smile

пърленки, палачинки и прочие тестени правя в чугунен тиган без мазнина.
в малкия на WMF не стават или поне аз не успявам.

успех в търсенето на "твоя" тиган Peace
Виж целия пост
# 4
аз имам един единствен тиган титаниев. Купих го преди повече от година от един щанд в технополис, някакъв немски с 5 год гаранция и го ползвам като скара за риба, месо, зеленчуци и хляб, а пък пържените картофи стават бързо, вкусно и с малко мазнина. Изобщо тигана е супер и си заслужава всичките 170 лв. Забравих да кажа, че е идеален за палачинки и пърленки и се почиства само с домакинска хартия
Виж целия пост
# 5
Aз бих ти препоръчала горещо да си вземеш тиган на цептер.Ще задоволи всичките ти изисквания,идеални са Peace
(не съм дистрибутро на фирмата,само ползвамот тях и съм предоволна)
Виж целия пост
# 6
Аз съм привърженик на скъпата домакинска техника и посуда, обаче половинката ще припадне, ако дам огромна сума за един тиган Confused За Тефал какво мислите?
Виж целия пост
# 7
Аз съм привърженик на скъпата домакинска техника и посуда, обаче половинката ще припадне, ако дам огромна сума за един тиган Confused За Тефал какво мислите?
кво му се притесняваш толкова ???
не съм чул някой да е умрял от ядене приготвено в тиган.  Joy
Виж целия пост
# 8
Притеснявам се. Черният ми дроб и жлъчката едва мърдат Confused
Виж целия пост
# 9
Притеснявам се. Черният ми дроб и жлъчката едва мърдат Confused
надали тигана е виновен за това им състояние , както и че нов тиган ще ги оправи.
извинявай за тази крайност ,но ...  bouquet
Виж целия пост
# 10
Разбира се, че тиганите нямат значение Joy Храната обаче има. Налага ми се да съм желязна с диетата, пък и не обичам да ме боли, малко лигава си падам Confused Embarassed Искам храната ми да е лека и лесно смилаема,а това се определя от начина, по който е приготвена, и в много малка степен от качествата на съда. По - важно ми е да не ползвам мазнина, пък ако и материалът на тигана ме успокоява, още по -добре Wink Sunglasses
Виж целия пост
# 11
Разбира се, че тиганите нямат значение Joy Храната обаче има.

разбира се, че има значение в какъв тиган готвиш, все пак има директен контакт между храната и съда за готвене!  Peace
аз от години избяхвам тефлоновите покрития, както и алуминиевите съдове.

след като не искаш да ползваш мазнина, то спокойно можеш да ползваш всеки огнеупорен съд за готвене по твое усмотрение и да си задушаваш месото и рибата с вода или на пара. не е задължително да си купуваш нов и скъп тиган Peace
Виж целия пост
# 12
разбира се, че има значение в какъв тиган готвиш, все пак има директен контакт между храната и съда за готвене!  Peace
аз от години избяхвам тефлоновите покрития, както и алуминиевите съдове.
след като не искаш да ползваш мазнина, то спокойно можеш да ползваш всеки огнеупорен съд за готвене по твое усмотрение и да си задушаваш месото и рибата с вода или на пара. не е задължително да си купуваш нов и скъп тиган Peace
преди години отрекоха медните съдове , после дойде ред на чугунените , на алуминиевите, на тефлоновите, неръждаемите. ще дойде ред и на титаниевите, и на керамичните. всичко е въпрос на завладяване на пазара. всеки би си задал въпроса аджеба ,щом тефлона е вреден защо им позволяват да ги произвеждат ? и то законно.
както и да е. всеки си има мнение.
за мен по-важно е каква е храната. защото с нея съм в контакт всекидневно , а един тиган е в контакт с храната за няколко минути. чистите продукти почти отсъстват от щандовете. всичко е бъкано с всякакви хим.елементи и ГМО - месо,раст.продукти, яйца ... в този ред на мисли едни зеленчуци пълни с нитрати ще навредят много повече отколкото тигана в който са приготвени тези зеленчуци.    bouquet
Виж целия пост
# 13
Варенето и готвенето на пара го правя вече 3 години, но имам нужда и от малко разнообразие. Пърженето ми е забранено и остава печенето, но без мазнина. За тази цел ми трябва подходящ тиган. Ще си правя вътре пърленките, рибата, пилешкото, постни палачинки и картофки, омръзнаха ми все варени картофи и варено пилешко Close. Тиган до към 30 лв е добро решение за мен. Тефал става ли? Или нещо друго? Rolling Eyes
Виж целия пост
# 14
разбира се, че има значение в какъв тиган готвиш, все пак има директен контакт между храната и съда за готвене!  Peace
аз от години избяхвам тефлоновите покрития, както и алуминиевите съдове.
след като не искаш да ползваш мазнина, то спокойно можеш да ползваш всеки огнеупорен съд за готвене по твое усмотрение и да си задушаваш месото и рибата с вода или на пара. не е задължително да си купуваш нов и скъп тиган Peace
преди години отрекоха медните съдове , после дойде ред на чугунените , на алуминиевите, на тефлоновите, неръждаемите. ще дойде ред и на титаниевите, и на керамичните. всичко е въпрос на завладяване на пазара. всеки би си задал въпроса аджеба ,щом тефлона е вреден защо им позволяват да ги произвеждат ? и то законно.
както и да е. всеки си има мнение.
за мен по-важно е каква е храната. защото с нея съм в контакт всекидневно , а един тиган е в контакт с храната за няколко минути. чистите продукти почти отсъстват от щандовете. всичко е бъкано с всякакви хим.елементи и ГМО - месо,раст.продукти, яйца ... в този ред на мисли едни зеленчуци пълни с нитрати ще навредят много повече отколкото тигана в който са приготвени тези зеленчуци.    bouquet


Безспорно и двете неща са важни - продукти и съдовете, в които се приготвят  Peace
Бонги, тъй като аз съм в ежедневен виртуален контакт с теб, мислех че ще ме зарадваш за Н.Г. с обновяване на този толкова изискан аватар  Mr. Green   bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия