1-во Разбивате в купа хубаво яйцата.
2-ро Добавяте 1 лъжичката хлябна сода в киселото мляко (да е пълна но не с връхче) и разбърквате хубаво, като изчакте млякото да се наддигне.
3-то Сипвате млякото при яцата постепено като миксирате през това време.
4-то След като сте разбили хубаво сместта, започвате да добавяте брашно. Трябва да внимавате да не прекалите, но дори и към 350 грама да сложите не е проблем. Просто гледайте колко гъста става сместта и преценете на око дали е добре.
5-то Не е необходимо да слагате каквито и да е подправки или да мажете тигана с някаква мазнина, стига той да е с добро тефлоново покритие. Не пускайте на максимум котлона (без значение електрически или газов), защото този вид палачинки се приготвят много бързо и ако се разсеяте за момент може да ги прегорите.
Надявам се да съм била полезна и да ви е вкусно.