Има ли проблем, ако съхранявам преварената вода в емайлирана тенджерка?

  • 2 750
  • 28
Здравейте дами! Имам един въпрос, който малко ме притеснява. Според вас има ли проблем, ако съхранявам преварената вода в емайлирана тенджерка? Малката я изразходва ( за пиене и кашички ) за ден, максимум два, но все пак се притеснявам да не би да не е редно? Моля ви дайте ми съвет!
Ани!
  Rolling Eyes Heart Eyes
Виж целия пост
# 1
Не съм сигурна за емайлирана тенджерка, но знам че най-безвредно е в стъкло.
Виж целия пост
# 2
 Може да прехвърлиш водата в стъклен буркан като изстине. Аз в тенджера не бих я държала. Вкусът на водата не става ли малко гадничък като престои в тенджерата  newsm78  Иначе знам, че покритието на емайлираните съдове, трябва да е напълно здраво за да е безвредно
Виж целия пост
# 3
И аз мисля, че едно (или няколко) голямо стъклено шише ще ти свърши по-добра работа.  Peace
Виж целия пост
# 4
Най-добре я връж в стъклен съд.
Виж целия пост
# 5
за ден-два....това вече не е преварена вода Wink
най-добре я преварявай и дръж в стъкло, на по-малки порции.
Виж целия пост
# 6
На малкия му съхраняваме водата в стъклено шише,но задължително го мием след всяка порция.Мисля,че и термос ще ти свърши същата работа,защото,ако не се лъжа вътре е със стъклено покритие. Peace
Виж целия пост
# 7
Ден-два не бих държала вода в метален съд. Отделно, че тя вече не е преварена и може да има растеж на бацили.
Най-добре се сдобий с тенджерка от йена.
Аз ползвах такава. Перфектна.
Виж целия пост
# 8
Много ви благодаря! намерих една голяма стъклена кана за сок и вече я държа там.... Simple Smile
Виж целия пост
# 9
Благодаря за темата и аз държах преварената вода във емайлирана тенджера от тези със стъклените капаци, но вече смятам да я съхранявам във термос или стъклена кана с капак.
Виж целия пост
# 10
В каквото и да я държиш, не бих я давала повече от 12 часа след преваряването.  Peace
Виж целия пост
# 11
Така е Peace, това си е вече престояла вода. Иначе и аз съм за стъклените съдове.
Виж целия пост
# 12
Стига да не е надраскан или олющен, емайлирания съд е подходящ за преваряване. За престояване не мога да дам съвет за емайла, но метален термос е по-лош вариант. Виж, ако намериш стъклен е подходящо.
Виж целия пост
# 13
метален термос е ужасен вариант Wink
стъклени има все още и също са подходящи, въпреки, че са лесно чупливи Wink
Виж целия пост
# 14
Ето това е най-подходящият съд за преваряване и съхранение на вода.
Аз ползвах абсолютно същата за преваряването на водата. Много тънка, но много здрава йена. Има капак, който прилепва плътно.
Сега правя супи и разни манджички в нея. Страхотна!

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия