Писна ми да ям почернели картофи

  • 5 276
  • 28
Здравейте мами,
От почти месец насам все нацелвам картофи , които като се пържат почерняват. Стават едни такива тъмнокафеви  до черни,  абе като прегорели., а не са.  Докато влязат в тигана и веднага потъмняват. И на вкус сякаш коричката им леко удря на изгоряло. Имате ли представа на какво се дължи това. От 3 различни места купувах картофи, едните стари , другите пресни  и все така стават. Писна ми да ям почернели картофи. А дали не е от олиото  newsm78
Виж целия пост
# 1
 Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
Ха,сега де!

Не ми се е случвало такова нещо досега....
Виж целия пост
# 2
смени марката на олиото и ще разбереш ... или пък търси сорт картофи,който е за пържене....също така може прекалено силно загряваш мазнината..
Виж целия пост
# 3
От картофите е. Вкъщи майка ми като пържи на Криско все така стават, и после едни меки, отврат са. Просто сортът не е за пържене. Тук са разделени - за пържене, за на пара, за картофена салата, за пюре, за готвене и т.н. и няма такива издънки. В БГ обаче не знам дали някъде са започнали да ги сортират.  Thinking Вземи картофи от другаде, дано уцелиш хубави  Simple Smile
Виж целия пост
# 4
И на мен ми се е случвало,картофите ми стават загорели,а от вътре сурови,аз мисля,че е от сорта им,и аз доста често попадам на такива лоши картофи
Виж целия пост
# 5
В интерсе на истината никога не ми се е случвало подобно нещо.А картофи пържа често.Взимам ги от кварталния магазин или от едни човек,който си ги отглежда.
Виж целия пост
# 6
Аз си купувам от Кауфланд от тези по 5 кг. и съм доволна
Виж целия пост
# 7
В интерсе на истината никога не ми се е случвало подобно нещо.А картофи пържа често.Взимам ги от кварталния магазин или от едни човек,който си ги отглежда.

Късмет, радвай се  Hug
Виж целия пост
# 8
от сорта е.и на мен ми се е случвало.Не знам как да те посъветвам...пожелявам ти късмет другия път.
Виж целия пост
# 9
В интерсе на истината никога не ми се е случвало подобно нещо.А картофи пържа често.Взимам ги от кварталния магазин или от едни човек,който си ги отглежда.

Късмет, радвай се  Hug
.....Ега ти добрият късмет тогава и за мен!...Пак казвам.....Не ми се е случвало да ми почерняват или да са сурови отвътре.... Rolling Eyes....А у нас се ядат много картофи.....Пържени най-много като,че ли.... ooooh! Whistling
Виж целия пост
# 10
И на мен ми се е случвало - и то не само като ги пържа, ами и като ги варя пак почерняват.
Виж целия пост
# 11
От сорта на картофите е момичета.Тези картофи беличките и чистичките са френски или вносни с две думи.Пробвай да си купиш с по тъмна кора-български.Другите са страхотни за готвене,варене.
Виж целия пост
# 12
Аз съм купувала и от френските.....Даже ги харесвам,защото сладнят леко и много ни харесват,когато са пържени или на пюре.....

Как така ви почерняват? Ей това не ми е ясно... Rolling Eyes



Като беля картофите ми е попадало да има под кората черно на места.....Винаги хвърлям такива картофи.....След като ги обеля гледам да са жълтички(белички) в зависимост от сорта.....Но НИКОГА не са ми почернявали по време на готвене.....Затова питам....
Виж целия пост
# 13
И на мен ми се е случвало. Отвън почерняват, а отвътре стоят едни такива гадни, сурови, като гумени. От картофите е. Аз си купувам от Карфура, едни много големи и са много вкусни и за пържене е за готвене. По принцип най хубави са червените.
Виж целия пост
# 14
От сорта е,давай на проба-грешка и така. През последните месеци,фирмата която ни кара зеленчуците направо ни омразиха Blush все сме били недоволни от картофите....ми не сме доволни още не са заврели в тенджерата и вече са рошави и напукати и накрая на дъното има пюре БУКВАЛНО!! Е как ще става соте от това нещо, и така сменяме партида след партида и няма оправия ooooh!
Имаше по едно време едни египетски фуражни-там хранят прасетата и животните с тях,евтин боклучав сорт за нищо не става, тук ни ги карат да ги ядем Sick щото ги взимат за стотинки.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия