Крем супа от тиквички и моркови

  • 6 001
  • 10
Здравейте,
Една бърза рецепта за крем супа от тиквички и моркови.
В два - три литрова тенджера слагате вода да заври с малко олио и вегета или зеленчуков булъон.После слагате нарязани до две нормални и обелени тиквички и два до три средно големи моркова.След като се сварят слагаре сол и пипер на вкус и две скилитки чесън.Всичко това се пасира и се остава на вече изключения котлон.При сервиране може да поръсите с пресен магданоз.
Добър апетит!
Виж целия пост
# 1
Вегетата не фигурира изобщо в кухнята ми, бульоните на кубчета също.
Вместо тях, в супата бих сложила малка глава лук, моркови, целина, чушка.
Също така, накрая бих добавила сметана или малко маскарпоне за повече плътност.
На тиквички много "върви" мента и копър  Peace
Виж целия пост
# 2
Вегетата не фигурира изобщо в кухнята ми, бульоните на кубчета също.
Вместо тях, в супата бих сложила малка глава лук, моркови, целина, чушка.


У нас също!  Peace

Аз добавям и един два картофа.....След пасирането обаче слагам прясно мляко да разредя до желаната гъстота и добавям парче масло за разкош.
Виж целия пост
# 3
Всъщност в крем-супата от тиквички има само тиквички  Grinning Отделно за плътност някакво крема и топено сиренце. Като подправка - копър. Мокровите хич не ми се вписват в нея, а ако сложим и други зеленчуци става зеленчукова крем-супа  Simple Smile



В тази връзка да питам - крем-супата от картофи не беше ли само с картофи или са ми грешни спомените?  Thinking Вчера правих и в нета се поразрових за рецепти и все се споменава морков и лук в нея  newsm78
Виж целия пост
# 4
Аз добавям и един два картофа.....След пасирането обаче слагам прясно мляко да разредя до желаната гъстота и добавям парче масло за разкош.

И аз точно така я правя, и малко чесън, кимион  или копър, или естрагон според настроението, любимата супа на детето. Маслото накрая е просто задължително.
Виж целия пост
# 5
Блондич.....Въпрос на вкус е.....Примерно аз не слагам лук на крем супа независимо каква е...
Виж целия пост
# 6
Аз съм слагала малко морков и картоф, вкусно става и вкусът си е тиквичков.

Диамантче, това маскарпоне няма ли да сладни? Колко се слага- 1-2 лъжици или цяла опаковка? Пасиар ли се или само се разбърква?
Виж целия пост
# 7
Аз съм слагала малко морков и картоф, вкусно става и вкусът си е тиквичков.

Диамантче, това маскарпоне няма ли да сладни? Колко се слага- 1-2 лъжици или цяла опаковка? Пасиар ли се или само се разбърква?

Слагам съвсем малко, да. 1-2 с.л. са напълно достатъчни и слагам докато пасирам, но мисля, че и да не се пасира, ще се разтопи от топлината и само с разбъркавне Peace
Виж целия пост
# 8
Аз правя такава супа с тиквички, добавям накрая сметана и пармиджано, не слгам моркови. Подправката е копър.
(ред. и зелен лук слагам)
Виж целия пост
# 9
Диамантче, това маскарпоне няма ли да сладни?

То маскарпонето не е сладко, сирене си е  Simple Smile
Виж целия пост
# 10
Тъй де, аз съм го яла само с праскови и на тирамису, свързвам го със сладкиши и бих купила за сладкиши. Не му знаех приложенията в супите, а и не съм го опитвала натурално.

Ей сега се сетих обаче за тиквичкова крем супа, застроена с настърган и задушен в масло морков. Подправката е ким. Оригиналната рецепта беше картофена, но с тиквички ми допадна повече.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия