Уникални спагети - бързо, лесно, вкусно

  • 7 525
  • 16
Нужни продукти:

1. 1 пакет спагети
2. 1,2 бурканчета - доматен сос (или пикантен)
3. 1,2 наденици
4. 1 бучка сирене
5. Сок за децата и Вино за възрастните
 
chef Вземата спагети от магазина, без значние от кой Wink Размерите им е хубаво да са 7,8 или 9, от което се определя дебелината им. Слагате в тенджера вода около 2,5 / 3 от съдържанието й, след което я поставяте на котлона докато заври. След като това стане слагате малко сол (около половин супена лъжица) и олио (препоръчвам зехтин, стават по-вкусни), това се прави с цел да не се слепват.

Впоследствие поставяте спагетите, като целия пакет е доста - за 4-ма възрастни и още 2,3 порции допълнително, ако имате малки деца сложете малко повече от половината спагети. Когато ги поставяте в тенджерата ги дръжте перпендикулярно в сноп и ги сложете в центъра, след което ги пуснете и оставете да се разтелят като слънце. Изчкайте малко да слегнат и след като умекнат ги разбърквайте периодично. Хубаво е да се варят около 40 минути след като водата е завряла и вие сте ги сложили. На пакетите пише 7-15 минути, но пробвайте около 40 стават много по-вкусни. (!Внимайте да не изври водата и да загорят!)

Докато се приготвят, вземете 1 или 2 наденици, обелете, нарежете на кръгчета и препечете.

Сосът е лесен - вземате 1 или 2 бурканчета доматен сос (има и пикантни и готови с подправки) сложете го на другия котлон и загрейте, като не пускайте котолна на максимум. Хубаво е да го бъркате периодично, за да не загори. Може да поставите подправки по ваше усмотрение. (каквото децата ви и вие предпочитате)

Сиренето като грамаж е по ваша преценка.

След като изключите спагетите, изцедете ги с гергир или с капака на тенджерата. В предварително приготвени чиний (хубаво е да са по-дълбоки) наредете кръгчета наденичка, поставете отгоре спагети, залейте със сос равномерно и надробете сирене на ситно отгоре.

Воаля и сте готови Wink Добавете и някакво свежо сокче за децата Ви и Вино за вас и се насладете. Wink

Надявам се да ви е вкусно. Wink Бон Апети Wink
Виж целия пост
# 1
Не виждам нищо уникално в тази рецепта.Написана е като за петокласници.Сигурна съм,че едва ли е нова за някой,което я прави напълно излишна.
Виж целия пост
# 2
уникално  Party
Виж целия пост
# 3
не само че не е уникална, но е и бавна Simple Smile
Виж целия пост
# 4
Момичета след,като не ви харесва рецептата просто не я правете,за вас може да не е уникална рецептата,но за авторката е,въпрос на вкус е!
Виж целия пост
# 5
Да,почти като да постнеш пържени филии и да си вярваш,че са уникални.Според мен дори темата е пързалка,пред вид публикациите на авторката едва ли се е регистрирала специално за да ни я сподели ...
Виж целия пост
# 6
Pepity81, такива спагети готвихме като студенти. Сега, на този акъл, с възможност да купувам и избирам какво да готвя и ям, не бих повторила. Но браво на теб  че си горда с гозбата си!

Момичета, какво е това посрещане? Та и ние сме почнали от там.
Виж целия пост
# 7
Английски форум - питаш и ти отговарят.
Руски форум - питаш и теб те питат.
Български форум - питаш (или в случая пускаш тема)... и ти обясняват колко си тъп.
Уникални сте! Sorry за спама!
Виж целия пост
# 8
аз пък винаги съм се чудила кое им е бързото и лесното на спагетите, че ги спрягат все за бързо готвене.
готвиш на 2 котлона, като непрекъснато висиш над тях и накрая имаш и тенджера и тиган за миене  Crazy
Виж целия пост
# 9
Ами на мен бързо ми се получават. Оня ден си ги направих за 30 мин., спагетите и сосът.
Въпрос на време, вкус и желание.
Авторката, преди да сложиш дом. сос, запържи няколко скилидки нарязан чесън.
Може и варени яйца и кис. краставички в соса да сложиш накрая.
Виж целия пост
# 10
Има и бързи спагети, но сосът им е студен: лимонов сок, лимонова кора, зехтин, черен пипер, пресни зелени подправки. Но не е за хора, обичащи наденици.
Е, могат да се тикнат и полуфабрикати, но се губи идеята.
Виж целия пост
# 11
Тя рецептата не е лоша,но тези  40 мин.варене на спагетите ме учудва направо.Със сигурност ще станат на каша.И няма да са цели/дълги/,а начупени.И като изстинат ще станат на тезек.......
Виж целия пост
# 12
аз пък винаги съм се чудила кое им е бързото и лесното на спагетите, че ги спрягат все за бързо готвене.
готвиш на 2 котлона, като непрекъснато висиш над тях и накрая имаш и тенджера и тиган за миене  Crazy

И аз така. А на всичкото отгоре на другия ден пак трябва да готвиш.
Виж целия пост
# 13
Тя рецептата не е лоша,но тези  40 мин.варене на спагетите ме учудва направо.Със сигурност ще станат на каша.И няма да са цели/дълги/,а начупени.И като изстинат ще станат на тезек.......

И мен това ме притеснява.

Авторката, ако иска, нека се присъедини към темата за Италианска кухня, мисля, че ще намери много хубави рецепти за спагети и там.  bouquet
Виж целия пост
# 14
Тя рецептата не е лоша,но тези  40 мин.варене на спагетите ме учудва направо.Със сигурност ще станат на каша.И няма да са цели/дълги/,а начупени.И като изстинат ще станат на тезек.......

Не се притеснявай, няма да се получи по този начин. Наглеждай ги и ги бъркай, може и 25,30 мин. да опиташ първо, ако видиш, че количеството на водата почва да намалява ги изключваш и хубаво изцеждаш от останалата вода. Хубаво е да се направи веднага, след като сте ги спрели, за да не дръпнат от водата.

Ще се присъединя към темата за Италианската кухня с най-голямо удоволствие. Слънчев ден на всички  Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия