100 гр обикновен корнфлекс
100 гр стафиди
150 гр филирани бадеми
шоколадов кувертюр-на око
За 24 часа оставям стафидите в ром или коняк, уиски; смесвам с корнфлекса и бадемите. Кувертюра се разтапя на водна баня, добавям малко алкохол. Смесвам със сухите продукти и с лъжичка оформям купчинки върху дъска за рязане, напр., оставям в камерата за 15 мин да се стегнат. После ги събирам в торбичка или чиния, и съхранявам в хладилника. Често слагам каквото има под ръка-рецептата търпи вариации всякакви
Понеже се съхраняват безпроблемно дълго време, са перфектни за изненадващи гости или опаковани в красива кутийка, са приятна изненада за приятелки
Да ви е вкусно!
п.п. а, да -научих рецептата преди 10 години в Германия, а там ги продаваха и вече готови в кутийки. Жалко, тук не съм срещала, май бяха на Нестле...