Детска кухня, която готви без сол - в София...??

  • 1 323
  • 9
Здравейте, скъпи мамчета! Simple Smile Някой да е срещал такава детска кухня в София - която да готви без сол...? Или поне с мнооого малко сол?
Нямам проблем със солта, но бебето има проблем с нея...! Wink Хич не харесва храна със сол и се виждам в чудо как да минем на детска кухня като ги плюе... Тя обича Гербер най-много (те са без сол) и донякъде Хип, но не мога вечно да я храня от бурканчета... Rolling Eyes
Виж целия пост
# 1
Детето ти скоро ще стане на годинка, а над една годинка няма никакви проблеми да даваш малки количества сол каквито са в детската кухня. Може просто да поръчваш от различни да видиш къде ще ви устройва най-много.

Ако толкова държиш да е безсолно може ти да готвиш - просто когато готвиш за вас отделяй част за малката и тогава осолявай. Или си осолявайте вашите порции само  Peace
Виж целия пост
# 2
Нямам проблем и сега да й давам сол. Не съм маниак на здравословно и безсолно. Peace
Пробвах да готвя за нея, но май не й харесва моето готвене... Rolling Eyes А и не мога да готвя толкова разнообразно, нито да спазвам изискванията за балансирано хранене на тази възраст. Дотук пробвах 2 детски кухни и не ги прие - особено пък Ян Бибиян, които имат мнооооого подправки!
Днес ще взема да прозвъня каквото намеря, дано има поне 1 без сол... Sick
Виж целия пост
# 3
Няма кухня, която да готви съвсем без сол. От частните според мен Ози е най-безсолна. Хер бебе е отровно солена, Ян Бибиян е отвратителна, Мама Люси също. По наше време държавната като че ли беше най-безсолна. Ако искаш съвсем без никаква сол ще ти се наложи да готвиш в къщи.
Виж целия пост
# 4
Днес пробвах и Вълшебник. Не са много солени, но пак не й хареса... Особено с месо... Може и да не е в солта проблема... Май ще си караме на буркани и като стане на 1 г. ще я запиша на държавна, пък да видим... Може да е от възрастта.
А иначе вчера пак пробвах аз да готвя и пак се дави и тръгва да повръща (както и предните пъти...) Laughing. Така прави или когато има нещо по-едро, или, ако й е "сухо" - по-скоро... грапаво... А пюретата в буркани са някак слизести... Confused
Виж целия пост
# 5
Прави домашните пюрета по-редки. Като гъста крем супа. Моите и до сега се давят от домашно картофено пюре. Но гъсти супи ядяха без проблем от 10 мес.
Виж целия пост
# 6
Разбирам. Peace Но какво слагате, за да е такова... слизесто - като купено пюре...? Вчера правих гъста супа леща - пасирана и явно много й дращеше... Rolling Eyes
Виж целия пост
# 7
Аз до 18 мес пасирах съвсем гладко. Всякакви манджи - месни, постни, с повечко вода и пасирам съвсем гладко. Естествено не става толкова гладко като купешките пюрета, но като е по-рядко го ядяха. Не можеш да постигнеш в къщи консистенцията на купешко пюре.
Виж целия пост
# 8
Но защо...? Какво ли слагат, което прави разлика...? Може би някакво нишесте... Rolling Eyes
Виж целия пост
# 9
Защото там всичко се смила с професионални машини. Домашния пасатор с две ножчета не може да го направи толкова гладко. Нищо особено не им слагат, просто са по-гладко смлени.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия