какъв крем с кондензирано мляко?

  • 35 818
  • 18
Искам да направя торта с кондензирано мляко...разгледах доста рецепти, но не знам на коя да се спра...коя е най-хубавата... Дайте някакви рецепти моля  Praynig ...(торти, сладкиши ..абе каквото знаете всичко  Peace )
Виж целия пост
# 1
200 мл течна сметана, 200 мл кондензирано мляко, 1 ч.л. нес кафе

Изброените продукти се бъркат на котлона на умерен огън до сгъстяване.

Бързо, лесно и много вкусно!
Виж целия пост
# 2
Много хора варят консерви с кондензирано мляко за няколко часа за да стане то на крем после. Твърдят, че ставал страшно вкусен крем. Аз обаче имам притеснения - ами ако гръмнат докато се варят. Чела съм много обяснения как се варят консервите, но все не се решавам да пробвам. Ще пробвам споменатата рецепта.
Виж целия пост
# 3
Аз съм правила мусът за торти на Наталина, май на първа страница в тортената тема имаше рецепта, много хубав се получи. Друг е въпросът, че е калорийна бомба.
Виж целия пост
# 4
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=623631.0
Карамелеона на Селма,страхотен е опитай
Виж целия пост
# 5
Благодаря ви много за отговорите  Hug само не знам кой от двата крема да избера : кондензирано мляко+масло или кондензирано мляко+сметана  newsm78 извинявам се, че изпадам в такива подробности, но искам тортата ми да бъде перфектна  Embarassed
Виж целия пост
# 6
Благодаря ви много за отговорите  Hug само не знам кой от двата крема да избера : кондензирано мляко+масло или кондензирано мляко+сметана  newsm78 извинявам се, че изпадам в такива подробности, но искам тортата ми да бъде перфектна  Embarassed

Зависи каква консистенция търсиш. С масло става плътен, а със сметана пухкав. Какви блатове ще използваш? За каква торта ти трябва? Млякото сварено или не ще го използваш? Какво имаш в предвид перфектна торта? .... за да мога да бъда по-конкретна  Simple Smile
Виж целия пост
# 7
Масленият крем е по-тежък, но пък по-стабилен. Аз обаче бих избрала този със сметана. Не обичам маслени кремове.
Ако добавиш конд. мляко към разбита сметана става много течен крем, ще трябва да го сгъстиш. Кеф ти кокос, кеф ти орехи...или желатин, но трябва да ти стегне в ринг.

Ако конд. мляко е сварено(карамелизирано) става много по-гъсто и тогава ще ти се получи. Вари се 3 часа, неотворена консерва, да е покрита през цялото време с вода. тогава не гърми. И ако решиш да вариш си свари повечко защото е толкова вкусно, че се обзалагам, че голяма част ще опапаш с лъжицата! Simple Smile))
Виж целия пост
# 8
Аз съм правила мусът за торти на Наталина, май на първа страница в тортената тема имаше рецепта, много хубав се получи. Друг е въпросът, че е калорийна бомба.

А може ли линк към този мус? Тъсрих го в тортената тема, но... newsm78 не го открих..
Виж целия пост
# 9
Правя Рафаелото на Наталина и тортата с Дулсе де лече на Йоли. И двете са прекрасни  Peace.
Виж целия пост
# 10
Момичета, кое конд. мляко варите? Има едно, което е доста гъсто като консистенция и друго което пак е подсладено , но е по-течно newsm78
Виж целия пост
# 11
Момичета, кое конд. мляко варите? Има едно, което е доста гъсто като консистенция и друго което пак е подсладено , но е по-течно newsm78
 Последно варих Милблу подсладеното.  Peace
Виж целия пост
# 12
Днес си купих от магазин Берьозка сварено кондензирано мляко. Смятам съвсем скоро да го употребя в някоя тортичка. Не съм го опитвала още, защото предполагам, че ако го отворя за да го вкуся няма да остане за тортата  Joy Joy.
Виж целия пост
# 13
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=623631.0
Карамелеона на Селма,страхотен е опитай

... не само страхотен, а и лесничък!

(И да ни кажеш на какво се спираш и как е станало  Wink)
Виж целия пост
# 14
Много хора варят консерви с кондензирано мляко за няколко часа за да стане то на крем после. Твърдят, че ставал страшно вкусен крем. Аз обаче имам притеснения - ами ако гръмнат докато се варят. Чела съм много обяснения как се варят консервите, но все не се решавам да пробвам. Ще пробвам споменатата рецепта.
Ако веднъж се престрашиш да пробваш ще ти стане любимия крем.Многооооооооо е вкусен и много лесно става,а и можеш да си приготвяш по няколко консерви на веднъж като всяка да е различно карамелена(това зависи от времето на варене),така винаги ще си имаш готов крем в хладилника. Grinning
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия