Кремове и десерти

  • 4 037
  • 16
Никъде не видях такава тема. Нека тук да напишем рецептите, които знаем за всякакви кремове и десерти.
Виж целия пост
# 1
ти ще станеш рекордьор по отваряне на нови теми  Joy
Виж целия пост
# 2
Ето една, на която не може да се устои:

Шоколадов мус

400 г натурален шоколад
2 жълтъка
2 белтъка
300 мл сладка сметана
25 г масло
Х 1 топка сладолед (на порция)
натрошени орехи
коктейлни череши

Шоколадът се разтапя на водна баня заедно с маслото. Белтъците и сметаната се разбиват поотделно и се слагат в хладилника за 10 мин. След като шоколадът придобие стайна температура, се добавят жълтъците, половината от разбитите сметана и белтъци, а след това и останалите части от тях. Бърка се бавно до еднородна смес. Налива се в чаша, украсява се с топка сладолед, натрошени орехи и коктейлни череши.
Виж целия пост
# 3
Моето предложение за лесен, вкусен и лек десерт: http://colourfulplaces.blogspot.com/2012/02/blog-post_08.html
Виж целия пост
# 4
ти ще станеш рекордьор по отваряне на нови теми  Joy

Тъкмо щях да питам дали някаква статистика иска да води  Simple Smile

Ваня, няма нужда да пускаш теми за всяко ядене, което ти хрумне. Както ти писах вече, споделяме рецепти в Любими - всеки си има тема и слага там каквото харесва.  Peace
Виж целия пост
# 5
Mascarpone с бишкоти и горски плодове / ягоди

В сезона на ягодите предлагам тази прекрасна италианска рецепта.

Продукти:

250 г. горски плодове /малини, къпини, френско грозде, боровинки- сезонни/;
250 г. ягоди /може да се замени цялото количество плодове с ягоди/;
3-4 с.л. пудра захар;
2 с.л. лимонов сок;
10 дълги твърди бишкоти /те са по желание/

За крема маскарпоне:
200 г. сирене маскарпоне;
2 с.л. прясно мляко;
2 с.л. сок от  портокал;
1 с.л. пудра захар

Приготовление:

Смесете всички плодове в голяма купа, отгоре изсипете пудрата захар и лимоновия сок. Разбъркайте внимателно, за да се смесят вкусовете.
Поставете бишкотите в найлонов плик, затворете го по някъкъв начин и на твърда равна повърхност с дървен чук или с дебела точилка ги натрошете на едро.

В друга купа разбийте с тел сиренето маскарпоне, млякото, портокаловия сок и захарта, докато се смесят хубаво и стане кремообразна еднородна смес.

Сервирайте порция плодове, поръсени с натрошени бишкоти и 2-3 с.л. крем маскарпоне.

Виж целия пост
# 6
ти ще станеш рекордьор по отваряне на нови теми  Joy

Тъкмо щях да питам дали някаква статистика иска да води  Simple Smile

Ваня, няма нужда да пускаш теми за всяко ядене, което ти хрумне. Както ти писах вече, споделяме рецепти в Любими - всеки си има тема и слага там каквото харесва.  Peace

Блонди, четох в указанията за "Любимите рецепти", че те предварително трябва да са публикувани в готварския форум.  newsm78 Не знам дали се спазва...
Така че в случая използвам тема като тази, за да съм прецизна  Laughing
Виж целия пост
# 7
Блонди, четох в указанията за "Любимите рецепти", че те предварително трябва да са публикувани в готварския форум.  newsm78 Не знам дали се спазва...

Да, това не е ясно какво значи точно.  Crazy Още след пускането на Любимите го обсъждахме с модераторите, но и на тях не им беше ясно. Може би трябва да се питат админите, ама май не е толкова важно. То ако за всяка публикувана рецепта в любими отваряме нова тема в готварския, ехеее  Joy
Виж целия пост
# 8
 Simple Smile Любим десерт: Тирамису

Виж целия пост
# 9
Много си е добре темичката даже. Аз всяка вечер прекарвам половин час в търсене какъв десерт да направя, и ако идеите са на едно място ще съм много щастлива.
Виж целия пост
# 10
Крем с вишни фламбе (тъкмо сега им е сезона)

500 мл прясно мляко
3 с.л. брашно
3 яйца
250 г вишни
1 к.ч. ориз (кус-кус)
100 г захар
25 г масло
2 с.л. ром
50 г пудра захар
1 ванилия
Прясното мляко се разбърква с разбитите жълтъци, брашното и захарта. Слага се на котлона, докато заври и се сгъсти, след което в нея се слага свареният и разбъркан с маслото и ванилията ориз. Кремът се охлажда и към него се прибавят 2/3 от изчистените от костилките вишни. Белтъците се разбиват на сняг с пудрата захар и се шприцоват върху част от вишните. Десертът се запича за малко във фурна на около 120 градуса. Преди поднасяне се полива със затоплен ром, който се запалва.
Виж целия пост
# 11
Здравейте,много хубава темичка,вчера една приятелка ми сподели,че е направила много хубава торта,и ми я препоръча горещо,аз ще я пробвам скоро,но реших да ви напиша рецептата,ако някой реши да ме изпревари и да я пробва.

Бисквитена торта с маскарпоне

2пакета обикновени бисквити Житен дар с масло
1пакет бисквити Закуска какао
1с.л какао
500гр маскарпоне
1 суха сметана
течен шоколад нутела
прясно мляко за потапяне на бисквитите

Бисквитите се нареждат в тавичка,сухата сметана се  приготвя според указанието на опаковката и се смесва с маскарпонето,полученият крем се нанася върху бисквитите,каковите бисквии се смилат и към тях се прибавя лъжицата какао с тази смес се наръсва обилно,така че да се покрие крема с маскарпонето,отгоре се наръсва с лъжица с течен шоколад.По този начин се прави още един пласт и готовата торта се поставя в хладилник за 12 часа.
Виж целия пост
# 12
Gali D,това прилича на домашна торта Василия на Цецето  Peace
Виж целия пост
# 13
Бисквитени бомбички

Бисквитена торта


Бисквитки с мед и канела


Туфахия
Виж целия пост
# 14
Вафлена торта с портокалово-лимонов крем.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия