Шоколадова глазура за торта-как??

  • 23 177
  • 14
Здравейте на всички,
Интересува ме дали някой знае как се прави шоколадовата глазура на тортите, но такава каквато я правят по сладкарниците  Wink. Тези, които съм пробвала аз досега не стават по същият начин, може би най-сполучлива е тази от шоколад и масло, но и тя става твърда и съвсем не е същата .
Благодаря на всички, които се отзоват по темата   chef
Виж целия пост
# 1
Шоколад и масло не, побелява и става много твърдо. Най-добре става с шоколадов кувертюр(той е с подходящите качества, не този за ядене от магазина) и олио.
Виж целия пост
# 2
150 мл сметана "Президент"
270 гр. захар
90 гр. какао пресято
230 мл вода
15 гр. желатин

Желатинът се накисва в 30 мл студена вода и се оставя да набъбне за около 10 минути.
След това сметаната, захарта и какаотото се смесват в дълбок метален съд и се добавят 230 мл вода. Оставят се да кипнат на умерен огън и се дръпват от котлона.
Към тази смес се добавя набъбналият желатин. Разбърква се добре с телена бъркалка и се оставя да се охлади на стайна температура, като разбъркването продължава. Заливката не се захлупва с нищо, докато изстива. Не трябва да се втвърди, а да се разлива.

Из поредицата "Любими домашни рецепти - кексове и торти" на Бон Апети.

Сместта е достатъчна за торта с диаметър 24-26 см и височина  5 см - от личен опит
Виж целия пост
# 3
Момичета много благодаря за бързите отговори    bouquet
Ще пробвам и двата варианта   chef
А всъщност в тази глазура от шоколад + олио колко олио се слага??
Виж целия пост
# 4
150 мл сметана "Президент"
270 гр. захар
90 гр. какао пресято
230 мл вода
15 гр. желатин


А дали, ако в место какао и захар се добави същото количество шоколад, няма да стане още по-добра    Thinking от няколко дена го умувам, ако някой има идея, нека се изкаже  Grinning
Виж целия пост
# 5
Момичета много благодаря за бързите отговори    bouquet
Ще пробвам и двата варианта   chef
А всъщност в тази глазура от шоколад + олио колко олио се слага??
ами две-три супени лъжици за шоколада на стандартна торта.
Виж целия пост
# 6
Не знам дали това, което аз правя е точно това, което ти имаш предвид. Лошото е, че нямам точни пропорции, защото правя всичко на око. Начупвам около 150-200 г какаов кувертюр (то зависи и от това колко ще покриваш) в малък съд, добавям малко прясно мляко или течна сметана (около 2-3 с.л.), 1-2 с.л. олио, загрявам на ниска степен на котлона докато се разтопи. Ако ми трябва по-течно добавям още мляко/сметана, ако ли ми се стори рядко слагам кувертюр. Накрая се получава това
Виж целия пост
# 7
mistery,много е красива тази торта с цветята,би ли споделила от какво са те?
Виж целия пост
# 8
mistery,много е красива тази торта с цветята,би ли споделила от какво са те?
Оооо, това е един несполучлив роял айслинг, на който му сложих малко повече лимонов сок и се втечни ужасно, но понеже беше за домашна употреба все пак си изпълни предназначението. Иначе рецептата е: белтък, пудра захар и няколко капки лимонов сок, разбити с миксер(първоначално само белтъците 1-2 бр., да станат на по-гъста пяна, добавяш пудра захар на око по малко да стане с консистенция на разбита сметана и тогава капваш 2-3 капки лимон). Абе не знам защо но винаги първоначалната ми идея е в пъти по-добра от крайния резултат  Joy
Виж целия пост
# 9
Благодаря ти много за бързия отговор,още днес ще се пробва върху един гараш  bouquet
Виж целия пост
# 10
 
Не знам дали това, което аз правя е точно това, което ти имаш предвид. Лошото е, че нямам точни пропорции, защото правя всичко на око. Начупвам около 150-200 г какаов кувертюр (то зависи и от това колко ще покриваш) в малък съд, добавям малко прясно мляко или течна сметана (около 2-3 с.л.), 1-2 с.л. олио, загрявам на ниска степен на котлона докато се разтопи. Ако ми трябва по-течно добавям още мляко/сметана, ако ли ми се стори рядко слагам кувертюр. Накрая се получава това


здр днес се опитах да направя шоколадова глазура по тази рецепта но вместо да се разтопи шоколада стана твърд кажете ми къде греша
Виж целия пост
# 11
Не знам дали това, което аз правя е точно това, което ти имаш предвид. Лошото е, че нямам точни пропорции, защото правя всичко на око. Начупвам около 150-200 г какаов кувертюр (то зависи и от това колко ще покриваш) в малък съд, добавям малко прясно мляко или течна сметана (около 2-3 с.л.), 1-2 с.л. олио, загрявам на ниска степен на котлона докато се разтопи. Ако ми трябва по-течно добавям още мляко/сметана, ако ли ми се стори рядко слагам кувертюр. Накрая се получава това
здр днес се опитах да направя шоколадова глазура по тази рецепта но вместо да се разтопи шоколада стана твърд кажете ми къде греша

Аз ползвам това http://xcerx.com/shop/product.php?id_product=397, ако опитваш с обикновен шоколад не съм сигурна, че ще се получи.
Виж целия пост
# 12
При разтапянето ли е станал твърд или след това - в смисъл след престой в хладилник?
Виж целия пост
# 13
При разтапянето ли е станал твърд или след това - в смисъл след престой в хладилник?

при разтапянето стана твърд
Виж целия пост
# 14
Шоколадът е много по-капризен за работа, за това масово сладкарниците работят с кувертюр.
Ако кувертюрът при разтапянето е гъст може да се разреди с някакво течно масло (олио). В никакъв случай с вода - от това става твърд.
Предполагам, че проблемът на Bubu Buba е този.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия