Как да направя домашен кашкавал?

  • 31 551
  • 20
Много ви моля да ми помогнете  Praynig как да направя домашен кашкавал от краве мляко?Ще ви бъда много благодарна  Hug
Виж целия пост
# 1
ето как правя домашен кашкавал  на принципа на пресичането с лимонтозу е, но е свестен. Особено за паниране. Поради което на сандвичи и пици не се разтича.
Виж целия пост
# 2
много ти благодаря  Hug
Виж целия пост
# 3
Имам тази рецепта от баба ми.И става много вкусен кашкавал.

10 литра прясно мляко
14 суп.лъжици сол
2 и 1/2 пакетчета лимонтозу

Сварява се млякото (ако е сурово) и преди да кипне се слага солта.Преди да се дръпне от котлона се слага лимонтозуто.Прецежда се хубаво 2-3 часа и след това се завива.

Дано ти хареса
Виж целия пост
# 4
Не идва ли множко толкова сол?  Thinking На мен ми казаха, че на 5 литра мляко се слагат 2 пакетчета лимонтозу и 1с.л. морска сол. Не съм пробвала, още разучавам.  Peace
Виж целия пост
# 5
Ами това е рецептата, която имам в тефтера, но още не съм пробвала сама.Иначе като по-малка съм яла и беше много вкусен.
Виж целия пост
# 6
на 5л. мляко с 1 с.л. сол кашкавала ще остане съвсем безсолен.  Солта остава основно в суроватката.

Не е много солта на Елица, моята също е толкова. Суроватката остава много солена, но кашкавала - не.
Виж целия пост
# 7
Много благодаря. Значи ще поправям рецептата.   bouquet
Виж целия пост
# 8
Много ви благодаря за отговорите  Hug
Виж целия пост
# 9
Аз днес направих проба с кашкавала.Но половин доза.
Кашкавал не ми се получи, но стана страхотно крема сирене.
Не знам обаче къде сбърках.По рецептата точно го направих, оставих го да се изцеди цял ден  newsm78
Виж целия пост
# 10
Елица, то се изцежда малко - докато се оттича обилно суроватката, после веднага се притиска с тежест, за да излезе всичката вода от него. Може би затова?
Виж целия пост
# 11
Хм  Thinking Другия път ще пробвам и да го притисна с нещо.Мерси Пеп-4о  bouquet
Виж целия пост
# 12
Истинският кашкавал минава през гореща водна баня в мандрите, а после зрее. Това тук по-прилича на гьобек - заготовката за кашкавала. Имайте предвид, че срокът му на годност ще е доста кратък.
Виж целия пост
# 13
Явно ги разбираш тия работи.Може ли да обясниш по-подробно  Praynig
Виж целия пост
# 14
Истинският кашкавал минава през гореща водна баня в мандрите, а после зрее. Това тук по-прилича на гьобек - заготовката за кашкавала. Имайте предвид, че срокът му на годност ще е доста кратък.

така е. но е идеален заместител, пък и с гарантирано истинско мляко. Честно казано по-добре такъв, отколкото с неизвестни растителни мазнини  Sick Има вариант да се "меси" както е вряла масата, но в домашни условия е трудно, аз пробвах с миксера и бъркалките за тесто, но ми стана много заиграване вече.
А за срока - едва ли някой прави 10-кг пити, че да го мисли. Един килограм ще се употреби за седмица-две. Когато имах много, съм го завивала в тензух и тогава в плик - издържа над месец.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия