постоянно съм гладнА

  • 9 334
  • 14
Моля ви ако някой е имал моя проблем нека сподели как се е справил?
Постоянно съм гладна дори когато ми е тежко ? УЖАС !?! Искам да сваля 5 кг и немога.Когато започна някакъв режим на хранене и на 3тия ден се нахвърлям на хладилника.Пила съм какви ли не хапчета (само лида ми убиха апетита НО няма смисъл да коментирам колко са вредни).МОля ви дайте някакви съвети как да се справя .Винаги когато се наям чувствам огромна тъга и вина .
Виж целия пост
# 1
Отдай се на апетита си и яж, но си избирай храните. Яж месо, мляко, яйца, сирена, зеленчуци, плодове. Не яж хляб, включително пици, макарони, да не говорим за баници и кифли, солети, крекери. Нищо сладко не яж. Избягвай картофи, ориз, грах, царевица, боб, леща. Пуканки не яж! Слънчогледови семки също - човек си мисли, че докато ги чопли все едно е въздух, а те са доста хранителни. Изобщо що се продава в пакетчета в магазина го заобикаляй отдалеч. Разбира се чипсове и снаксове да са ти първи враг.

И изобщо не е лесно да се ограничаваш така, но наистина можеш да ядеш до насита и да слабееш, макар и не бързо.
Виж целия пост
# 2
Отдай се на апетита си и яж, но си избирай храните. Яж месо, мляко, яйца, сирена, зеленчуци, плодове. Не яж хляб, включително пици, макарони, да не говорим за баници и кифли, солети, крекери. Нищо сладко не яж. Избягвай картофи, ориз, грах, царевица, боб, леща. Пуканки не яж! Слънчогледови семки също - човек си мисли, че докато ги чопли все едно е въздух, а те са доста хранителни. Изобщо що се продава в пакетчета в магазина го заобикаляй отдалеч. Разбира се чипсове и снаксове да са ти първи враг.

И изобщо не е лесно да се ограничаваш така, но наистина можеш да ядеш до насита и да слабееш, макар и не бързо.
newsm10 newsm10 Плюс това, пакетираните храни съдържат разни "химии", които те разяждат допълнително. Като то се дояде нещо, хапни малко, за да не ти се яде на другия ден пет пъти по-зверски.  Peace
Виж целия пост
# 3
Направи си режим, но такъв че да го спазваш лесно. 4-5 хранения през деня- включи пълнозърнест хляб, леки меса, млечни продукти и много плодове и зеленчуци. Не си поставяй нереалистични цели, после да се наядеш и да се чувстваш виновна. Често, но по-малко. Ако ти се яде сладко, хапни черен шоколад.
Виж целия пост
# 4
Изобщо не чувствам глад когато сутрин си направя 1 литър айрян без сол и постоянно пия от него. Правя го доста рядък. Друго което убива апетита при мен е изцеден лимон, разреден с хладка минерална вода и канела.  Или пък правя една тенджера зелен чай - стига за цял ден. С тези напитки изобщо не се сещам за храна.
Виж целия пост
# 5
Много ви благодаря за съветите Simple Smile
Виж целия пост
# 6
миличка, почети за хранителните разтройства, незнам каква точно е ситуацията, но не е хубав показател че чувстваш вина... дали не заместваш с храната нещо, което ти липсва, или да се храниш през големи интервали и после лакомията да е неконтролируема /при мен е така поне/ пий течности повече и спортувай
Виж целия пост
# 7
и аз точно това се опитвам да разбера.Когато излизам много строго контролирам какво ям калории и тн. ,но остана ли сама в нас просто обезумявам дали замествам нещо... или съм много лакома
Виж целия пост
# 8
Изследвай си инсулина преди хранене и 2 часа след хранене. Възможно е нещо да се е прецакал и колкото повече ядеш, толкова по-гладна да ставаш. Всъщност най-добре отиди на ендокринолог, ще ти каже най-точно.
Виж целия пост
# 9
да, нивата на инсулина са важни

аz имах същия проблем преди
какъвто и режим да изберях, апетитът само се увеличаваше
а излишните кг  от 5 станаха 20
от 3 год съм на ВМ НВХ
този режим ми вкара апетита в нормални граници
даже понякога и съвсем изчезва без грам да страдам от това

успех ти желая
знам колко е кофти това положение
Виж целия пост
# 10
Няма какво да си изследва инсулина. Ако консумира рафинирани захари и брашна, бял ориз, картофи, организмът реагира с повишена секреция на инсулин поради ударните количества глюкоза в кръвта, последвана от рязък спад на същата тази глюкоза в кръвта. При това положение при този спад наново настъпва глад за същите тези въглехидратни храни. За да спре да играе този хормон трябва да се консумира пълнозърнест хляб (купешките са основно менте), кафяв ориз, да не се консумира рафинирана захар (може да се замести със стафиди, нискокалорични плодове), да се консумират зеленчуци, да се избягват варени картофи и моркови (нишестяни са). Може и овесени ядки, овесени трици. Най-добре е въобще да се ограничават въглехидратите и да си ги набавяме основно от зеленчуци, но това на втора фаза.

Проблем е и консумацията на вредни мазнини - рафинирано олио, хидрогенирани мазнини, пържено, липса на Омега 3 мастни киселини. Ако се консумират некачествени мазнини, а липсват качествените (суров зехтин, нерафинирано слънчогледово олио, мазна риба, ленено олио, сурово пресовано кокосово масло...) постоянно ни се яде нещо мазно, защото организмът се опитва да си попълни липсите.

Хормоните ни се объркват от много други неща - пластмаси в храната, синтетични парфюми по кожата, соя, химически добавки към храните, препарати за почистване и пр. Храни се здравословно с необработени естествени храни.

Този неконтролируем глад се оправя със здравословно хранене. Трябва да минат няколко дни, за да се стабилизират хормоните. На мен ми помогнаха 17-те билки за отслабване (вж. темата Букет от 17 билки), пих ги 10-тина дни, помогнаха ми да си контролирам апетита и да мина на здравословно хранене. Вече минаха поне 4 месеца оттогава и не съм яла нищо нездравословно, а когато започнах не можех да видя пица, дюнер или пържени картофи, без да си купя, нямах никаква воля да се спра. Разбира се не мога да гарантирам такъв ефект за всекиго. За мен това беше основната полза от тези билки.
Виж целия пост
# 11
хиперинсулинемия може човек да си докара и от стрес
затова написахме да му се видят нивата

иначе добре си обяснила какво става в тялото
но понякога нивата на инсулина са високи постоянно даже и без да се приемат тези храни

твоите препоръки аз ги следвах и само задълбочиха проблема ми
едва когато въгл. ми започнаха да идват само от зеленчуци и спрях сухото и нискомазнинно филе и се насочих към мазната част на свинското и пилешкото и към мазните риби апетитът ми се регулира
от раст. мазнини смятам, че само студенопресовани какаово, кокосово и зетин са ОК
другите са с висок % омега6
а слънчогледовото е даже канцерогенно

това за парфюмите не го знаех
но в интерес на истината сега се сетих, че имах един, от който винаги огладнявах и го спрях
Виж целия пост
# 12
мазнини смятам, че само студенопресовани какаово, кокосово и зетин са ОК
другите са с висок % омега6
а слънчогледовото е даже канцерогенно

Сурово пресовано ленено олио - внос е богато на Омега 3. Трябва да се консумира с извара или лук, за да се усвои и преработи добре от организма. Да се консумира бързо и да се държи в хладилника от купуването.

Сурово пресованото слънчогледово олио (Шарлан) - защо да е канцерогенно?

Мисля, че пишеш точно това което съм казала - на първа фаза да мине на нерафинирани въглехидрати, на втора към зеленчуци. Да яде качествени мазнини - да, включително от месото. Животните, които пасат имат Омега 3 както рибите. Както и млякото им.

По принцип организмът ни има нужда от Омега 6, но в определена пропорция. Ако консумираме само Омега 3, това също е проблем. Проблемът в модерната диета е, че тотално липсват Омега 3, поради начина по който се хранят животните и широко разпространените индустриални рафинирани масла от определени култури. Аз си следвам инстинкта. Когато ми се яде зехтин - зехтин, когато ми се яде ленено олио - то, ако имам нужда от Шарлан - това ям. Между другото всички видове мазнини, които не се развалят в хладилника, ги държа там. Те бързо се окисляват и макар и да не се усеща има някакъв процент гранясване. В хладилника ми са и кокосовото и лененото и слънчогледовото олио и то дори да не са отворени, от момента в който са влезли в дома ми. Така се препоръчва от знаещите. Основното ми олио е суровият зехтин, той най-много ми се яде. При това марка Минерва, защото щипе, което значи че не е менте. Има доста разредени зехтини. Освен това Минервате е произведена обикновено преди 3 месеца. Винаги пише датата на производство. Зехтин на който му остава по-малко от година от срока на годност (той е 2 г.) го усещам гранив. Суровите орехи са друг добър източник на Омега 3.
Сетих се да добавя, че в слънчогледовото олио има полезна мастна киселина, мисля че беше алфа липоева.
Виж целия пост
# 13
нямам много време, затова ще съм телеграфна

растителната омега3 НЕ се усвоява от организма
затова трябва да консумираме животинска такава, от животно което се е хранило с растителна омега 3 и преработило я за нас в подходящата форма
едната омега3 имаше дълги вериги, а другата къси
ако помня правилно, ние усвояваме само дългите

животните са крави, хранени само с трева и мазни дивохващани риби

от раст. мазнини аз лично залагам само на зехтин
и то внимавам, именно защото квотата му омега3:омега6 е висока
омега6 обикновено се консумира доста при съвр. фабрично прозиведени храни
затова моят личен стремеж е да я балансирам и с омега3 на капсули

по принцип консумирам ядки
но много ограничено заради фитичната киселина, многото омега6 и доста йод в повечето то тях

за първата фаза съветът ти е много добър
но както казах, на мен не ми помогна
единствено когато почнах хард 2 фаза нещата се оправиха
и то след много търпение и едно поне година в нея

приятна ми беше дискусията с теб
 Hug

успех на авторката
била съм там, където е тя сега и знам колко е трудно
Виж целия пост
# 14
Растителните Омега 3 се усвояват при наличие на сяра, затова се консумира с извара или лук.
Скумрията е друг много добър избор. Хем е дива, хем евтина, хем много мазна, хем без тежки метали.
Зехтинът е основно Омега 9.

Ядките са по-безопасни след покълване, но истински суров май е само слънчогледът. Той бързичко покълва.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия