Заек.Страхотна рецепта, но не знам как :(

  • 2 870
  • 11
Снощи бях на гости и ни сервираха един страхотен заек. Домакинята не знаеше точно как се прави , защото свекърва и го беше готвила и бил нейн специалитет.
Това , което домакинята успя да ми обясни е че: Първо заека се вари, след което се накъсва на малки късчета. След това се прави гъбена каша или супа (не разбрах точно), като количеството не е много.. Кашата се смесва с готварска сметана + някакви си подправки. В тава се слагат късчетата заек, заливат се с получената смес,отгоре се настъргва кашкавал и се запича във фурната.
Някоя от вас, ако знае тази рецепта, моля , да я напише подробно,защото просто беше божествено Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Виж целия пост
# 1
Ако никой тук не я знае, моля те поискай твойта позната да я поиска от свекърва си и я напиши тука, че и мене ме заинтригува.
Виж целия пост
# 2
  Мен също! Имам един заек във фризера и само липсата на хубава рецепта ме спира да го приготвя.
Виж целия пост
# 3
Ами , ще я помоля ,когато я видя. Иначе мисля да пробвам с пиле да го направя вместо със заек, както съм обяснила по-нагоре ,пък ще видим Simple Smile
Виж целия пост
# 4
И мен ме заинтригувахте!
Виж целия пост
# 5
Като казваш каша или гъбена супа се сетих, че една колежка правеше по този начин пиле, на парчета /сурово, защото то е по- крехко/, заливаше го с една гъбена крем супа, разтворена в сметана. Предполагам, че по този начин е, имам зайци във фризера, но нямам време сега да пробвам.
Благодаря, че ми даде идея обаче, че нещо ни писна това заешко вече  Wink
Виж целия пост
# 6
Снощи бях на гости и ни сервираха един страхотен заек. Домакинята не знаеше точно как се прави , защото свекърва и го беше готвила и бил нейн специалитет.
Това , което домакинята успя да ми обясни е че: Първо заека се вари, след което се накъсва на малки късчета. След това се прави гъбена каша или супа (не разбрах точно), като количеството не е много.. Кашата се смесва с готварска сметана + някакви си подправки. В тава се слагат късчетата заек, заливат се с получената смес,отгоре се настъргва кашкавал и се запича във фурната.
Някоя от вас, ако знае тази рецепта, моля , да я напише подробно,защото просто беше божествено Simple Smile Simple Smile Simple Smile

едва ли някои други са яли от този специалитет на тази свекърва, но можеш да импровизираш и направиш, като докараш вкуса, който е имал онзи заек.
Като за начало, ти предлагам да забравиш израза супа, щом е за манджа  Laughing Гъбеното е сос.
По начина, който обясняваш, страшно много прилича на този глиган в сметанов сос http://pep-4o.blogspot.com/2012/01/blog-post_19.html само че накрая ще трябва да му настържеш и кашкавал отгоре и запечеш.  И естествено пропуснеш момента с кипването на 2-3 пъти (за заек не е нужно: само вариш и отпенваш)
Виж целия пост
# 7
Решила съм да го пробвам, но с пиле!
Чудех се за едно средно голямо пиле /купешко/, дали да приготвя една или две гъбени супи за гъбения сос?
Виж целия пост
# 8
Решила съм да го пробвам, но с пиле!
Чудех се за едно средно голямо пиле /купешко/, дали да приготвя една или две гъбени супи за гъбения сос?
Peace
Виж целия пост
# 9
Абе стига с тия супи, направете си истински гъбен сос, елементарно е и не е пълмо с химии. Аз тази рецепта бих я направила така - задушавам гъби в малко масло, подправени със сол и черен пипер, под капак. Разтопям масло на котлона, в него запържвам леко брашно до златисто и започвам да доливам бульона от задушени  гъби и пр.мляко/течна сметана до нужната гъстота. Накрая добавям и самите гъби. С това заливам свареното пилешко месо, поръсвам с кашкавал и запичам.
На мене лично тази рецепта ми идва тежичка и мазна, така че бих ползвала мляко вместо сметана или може би съвсем мъничко, за плътност. И немазен кашкавал.
Виж целия пост
# 10
Абе стига с тия супи, направете си истински гъбен сос, елементарно е и не е пълмо с химии. Аз тази рецепта бих я направила така - задушавам гъби в малко масло, подправени със сол и черен пипер, под капак. Разтопям масло на котлона, в него запържвам леко брашно до златисто и започвам да доливам бульона от задушени  гъби и пр.мляко/течна сметана до нужната гъстота. Накрая добавям и самите гъби. С това заливам свареното пилешко месо, поръсвам с кашкавал и запичам.
На мене лично тази рецепта ми идва тежичка и мазна, така че бих ползвала мляко вместо сметана или може би съвсем мъничко, за плътност. И немазен кашкавал.

Подкрепям и редактирам: Соса бих направила само с бульона от гъбите, пилето не бих го варила, няма нужда. Щом има кашкавал и за мен не е нужна сметаната - лято идва  Wink
Виж целия пост
# 11
Значи пробвах я аз рецептата , но с домашно пиле и мога да кажа, че се получи мноооого добре Simple Smile))))
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия