Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Ползвахте ли каишка след прохождането на децата си?

  • 1 188
  • 42
 Забелязах, че сина ми се чувства по сигурен като е с каишка, до скоро не му слагах и той се притесняваше да върви на големи разстояния. Разбере ли, че никой не го държи и бърза да бяга да се хване някъде и често пада и залита. От както му сложих каишка, стана много уверен, въобще не го държа, отпуснала съм му каишката, но той си обикаля из стаята спира, завърта се и тръгва в другата посока, взима нещо, събаря друго, отваря шкафовете и т.н. без да залитне нито веднъж. И сега дори и без каишка се престраши да обикаля из стаята и не пада толкова често както преди, стана доста по стабилен. Само да спомена, че проходи на 9 месеца и половина и до скоро нямаше голям напредък с вървенето, правеше само няколко крачки от едно място до друго, но не повече от 10 крачки и беше доста нестабилен и несигурен, докато не му сложих каишката преди няколко дена.
Та се чудих вие ползвали ли сте каишка? И забелязали ли сте подобна зависимост?
Виж целия пост
# 1
Аз съм категорично против тези каишки за децата. Все едно съм на разходка с кученцето си, не мога да ги приема и това си е  Naughty. По-добре подай ръката си за да се чувства сигурно детенцето, че си до него, а така и ти ще усещаш как то става все по-уверено в стъпките. Като си му дойде времето то ще се престраши, ще си проходи, все пак не е останал човек, който да не се е научил, нали? Всяко нещо с времето си   bouquet
Виж целия пост
# 2
Преди да проходи опитах 1-2 пъти, но не беше удобно на детето - увисваше на каишката. Като проходи на 10 месеца вече нямаше нужда от каишка.
Виж целия пост
# 3
Rolling EyesАз съм твърдо против тези каишки.Просто държиш детето здраво за ръчички и  това е.
Виж целия пост
# 4
Пробвах 1-2 пъти, но хич не му беше удобна и до там стигнахме с каишката.
Виж целия пост
# 5
Никакви каишки!
Като го крепиш непрекъснато то не се научава да пада безопасно.
Големия ми син го държахме за ръце нон стоп. Като проходи сам все някой търчеше зад него, а и до ден днешен пада доста здраво и се удря лошо.
Малкия го оставих - когато укрепне сам - тогава да прохожда! Проходи на 10,5м. и до сега за един миг не съм му вървяла зад гърба! Ходи, ходи и като се заклати - върти суче, ам все на дупе пада......надига се и продължава. С каишките ще разчита , че ще го задържиш и като ги махнеш ще пада като дъска, без да направи движение да се предпази или подпре.
А тези дето прохождат с каишки повече време им трябва, за да се отпуснат.
Виж целия пост
# 6
Дъщеря ми проходи на 10мес. и след 10 дни обикаляше сама навсякъде. Много стабилно ходеше, не съм я държала за качулката никога и не съм ползвала каишки. Не е залитала и падала, въпреки че ползвахме проходилка. Grinning Когато стигнеше до стъпало обаче, спираше и почваше да върти ръчичка на горе, за да я хвана да премине.

Не виждам нищо лошо в каишките. Направил е едно кръгче с тях, видял е, че може и сам и вече не ги ползва, нали? Ще се престраши, като се почувства сигурен.


Виж целия пост
# 7
Ние пък ползвахме известно време след като проходи, но само в парка, защото така и двамата се чуствахме по-сигурни
Виж целия пост
# 8
Az zapochnah da polzvam kaishkite sled prohojdaneto . Dyshteria mi prohodi sama- bez kaishki i bez da ia dyrja za rycete na 9 1/2 meseca. Po polianki s treva i po plaja ia puskah syvsem sama- tia si padashe , stavashe i taka, no na asfalt naprimer me beshe strah da ia puskam i i slagah kaishkite.taka deteto hem si vyrvi samo/ s otpusnati kaishki/, hem kato trygne da pada ne si razbiva nosa. Taka prodyljihme okolo 1 /12 meseca, dokato se stabilizira syvsem. Mnogo mi biaha udobni i sym tvyrdo "za" kaishkite sled prohojdaneto. /predi tova samo visiat bezpomoshtno na tiah/
Виж целия пост
# 9
Дариа проходи на 11 месеца и от самото начало беше много стабилна. Дори сама не е падала почти никога или падаше на дупе.

Купих й каишки, за да я огранича, защото в началото вървеше където и хрумне и не се съобразяваше с нищо, отказваше и да ми държи ръката, НО такива писъци наддаде само като й ги сложих, че веднага се отказах.  ooooh!

Не съм против каишките, но моята девойка определено е против тях и не ги ползвах. Стоят си непипнати за братовчед й  Mr. Green
Виж целия пост
# 10
Не. Нито проходилка.

Научи се да ходи първо покрай мебелите, държахме я после за една ръчичка, когато се почувства стабилна, се пусна и проходи сама - на 13 месеца. Стабилна е, стъпва на цяло стъпало, по-скоро търчи, отколкото ходи, пада винаги на дупе.  Laughing

Навън я държа само за ръчичка, или тя си ходи сама.

Мисля, че каишките създават погрешен навик на детето като политне да пада напред, нещо да го спре. Виждала съм дечица на каишка, наклонени почти на 45 градуса напред, стъпващи на пръсти - някои дори още не могат да ходят сами прави. В случай, когато е без каишка, детенцето може да залитне и да си цапне нослето, защото до последно ще очаква някой да го дръпне.

Затова съм против каишки за тепърва прохождащи деца. Може да се ползват за вече стабилно ходещи - най-вече, родителят да има контрол детето да не тръгне в нежелана посока или да плясне в някоя локва. На нас лично обаче колани не ни бяха необходими.

Виж целия пост
# 11
ние проходихме сега на 02 януари и общо взето още е несигурен - ходи, но неуверено. Когато обаче му сложа каишките напълно се отпеска на тях, като на люлка и в крайна сметка се получава едно влачене на крака и люляне....
Виж целия пост
# 12
Абсолютно съм против всякакви каишки, проходилки и подобни. Държиш здраво за ръчичката и постепенно ще свикне. Иначе само се забавя правилното прохождане, защото детето се увисва на каишката и виси и се бута с крачета.
Виж целия пост
# 13
Мисля, че трябва да уточня, не става въпрос за прохождащо, а за проходило дете, което си върви без помощ. И става въпрос не за постоянно ползване, а само навън (не ми се иска да си разбие главата в асфалта) и на места където има много хора.
Виж целия пост
# 14
Купих каишки за малкия ,защото бях бременна и много ме болеше кръстът когато се навеждах. Но така и не ги ползвахме - пищеше когато започвах да му ги слагам. И по добре стана така! Когато детето се научи,че има опора в каишките - свиква да разчита на тях и непрекъснато се навежда напред за да я получи. После като ги махнете - детето върви малко наклонено напред.Когато малката тръгне да прохожда в никакъв случай няма да и ги слагам.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия